Wallenbergare med potatis- och jordärtskocksmos
I fredags efter jobb körde jag bort till Abdos för att fylla på grönsaker och frukt och även köpa kalvfärs inför kvällens middag. Som blev Wallenbergare med, potatis- och jordärtskocksmos, ärtor och rårörda lingon.
Recept för 2 pers.
Wallenbergare
600 gram kalvfärs
4 st äggulor
1/2 dl vispgrädde
vitpeppar, salt
ca 2 dl ströbröd
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna förutom ströbröd i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp. Forma färsen till biffar ca 3 cm höga.
Vänd dem i en skål med ströbröd. Stek i stekpanna med en klick smör på låg värme, ca 4 minuter på varje sida.
Potatis- och jordärtskocksmos
500 gram potatis
200 gram jordärtskocka
40 gram smör
vispgrädde
Gör så här:
Skala potatisen och jordärtskockorna.
Dela i lika stora bitar.
Börja först med att koka potatisen, efter 10 minuter så lägger du i jordärtkockorna.
Koka tills de är mjuka.
Smält smöret.
Pressa potatisen och jordärtkockorna igenom en potatispress.
Blanda ner det smälta smöret.
Vispa.
Tillsätt grädde till du får en jämn och fin mos.
Kommentarer
Trackback