Kycklingpaj med svamp och sparris
Denna är bara mums mums, enligt mig. Hittade receptet på nätet men sen ändrade jag lite runt lite bland ingredienserna och fick min egna variant.
Kycklingpaj med svamp och sparris
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
75 gram smör
0,75 dl kesella/kvarg
Fyllning
3 st kycklingfiléer ca 400 gram
200 gram champinjoner
1 bunt sparris
1 st gullök
0,5 dl teriyakisås
vitlökspluver, salt, gurkmeja, svartpeppar
Äggstanning
1, 5 dl creme fraiche
1 dl mjölk
3 st ägg
salt, svartpeppar, torkad basilika
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Nyp ihop smör och mjöl, till en grynig massa.
Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ställ i kylen i 30 min.
Nagga pajskalet och grädda i 10 min
Skär kycklingen i små bitar.
Hacka löken och skiva svampen.
Bryn kycklingen i olja.
När kycklingebitarna har fått färg så lägg i svampen och löken.
Krydda med salt, svartpeppar, vitlökspulver och gurkmeja (endast för färg)
Stek till löken blivit mjuk och svampen har fått lite färg.
Häll i teriyakisås, blanda om.
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sparrisen. Ca 2 minuter.
Fyll pajskalet med kycklingblandningen.
Skär av ändbitar på sparrisen. Lägg sparrisen ovanpå kycklingen som ekar i ett hjul.
Vispa ihop alla ingredienserna till äggstanningen.
Häll sedan äggstanningen över kycklingen.
In i ugnen i ca 30 minuter. Till äggstanningen stelat och fått en fin färg.
Klart =)
Kommentarer
Trackback