Panerad torsk med morotstzatziki
Jag har inte lyckats så till 100% med en panering innan. Men denna gången blev det bara så himla bra.
Jag gjorde även något helt nytt som morotstzatziki,
Panerad torsk
400 gram torskfilé
1 dl mjöl
2 st ägg
1,5 dl ströbröd
salt, citronpeppar
Gör så här:
Torka av fisken med lite hushållspapper
Salta och peppra
Häll mjöl i en skål
Knäck äggen i en skål, vispa äggen lite lätt.
Sila ströbröd i en annan skål.
Doppa först fisken i mjöl, sen ägg och sista ner i skålen med ströbröd.
Stek fisken i en klick smör
Morotstzatziki
2 st morötter, 200 gram
2 dl turkisk yoghurt
2 st vitlöksklyftor
lite lite citronsaft ca 0,5 msk - 1 msk
salt och peppar
Gör så här:
Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten.
Pressa i vitlökskyftorna, smaka av med citronsaft, salt och peppar
Kommentarer
Trackback