Paj med lite tilltugg
Igår gjorde jag två små pajer till oss. Till det hade vi lite tilltugg som brie, ananas och lite salami som vi köpte i Torvehallerne i Köpenhamn. Det blev enkla pajer med broccoli och lök. Men gott blev det =)
Broccoli- och lökpaj
2 st gula lökar
1 st stor broccoli
4 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
ca 1 dl riven ost
salt, peppar, salladskrydda
125 gram smör
3 dl mjöl
3 msk vatten
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna.
Blanda smöret, mjölet och vattnet i en bunke.
Knåda till en deg.
Tryck ut degen i en pajform. 4 st små former eller 1 st stor pajform.
Ställ formen/formarna i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Nagga skalen med en gaffel.
Grädda skalen i 10 minuter.
Under tiden hackar du löken och delar broccolin i bitar.
Vispa ihop äggstanningen.
Knäck äggen i en skål, vispa ner grädde och mjölk.
Krydda med salt, peppar och salladskrydda.
Vispa ner osten.
Fördela löken och broccolin i formen/formarna.
Häll i äggstanningen.
Grädda i ca 30 minuter, tills äggstanningen är "fast" och pajen har fått en fin färg.
Klart !
Kommentarer
Trackback