Gulacshsoppa med köttfärs
Dagens middag blev gulaschsoppa med köttfärs och potatis. Jag köpte ett gott sportsbröd på Momors bageri som vi hade till.
Gulaschsoppa med köttfärs
2-3 personer
500 gram nötfärs
6 st potatisar
1 st gul paprika
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 st röd chili
500 gram krossade tomater
1 st buljongtärning, kött
5 dl vatten
2 st lagerblad
svartpeppar, salt
spiskummin, cayennepeppar
Gör så här:
Hacka löken.
Stek köttfärsen i lite smör. När färsen fått färg.
Lägg ner löken och låt den steka tillsammans med färsen.
Krydda med svartpeppar och cayennepeppar.
Dela paprikan och potatisen i bitar.
Häll de krossade tomaterna i en kastrull.
Tillsätt vatten, tomatpure och buljongtärningen.
Låt det koka upp.
Lägg ner lagerbladen, potatis och den stekta färsen+löken.
Krydda med svartpeppar, salt, spiskummin och cayennepeppar.
Dela, kärna ur och finhacka chilin, och ner i kastrullen.
Låt det puttra i ca 15 minuter tills potatisen är mjuk.
Servera med en bit bröd.
Kommentarer
Trackback