Gulacshsoppa med köttfärs

 
 
 
Dagens middag blev gulaschsoppa med köttfärs och potatis. Jag köpte ett gott sportsbröd på Momors bageri som vi hade till. 
 
Gulaschsoppa med köttfärs 
2-3 personer 
 
500 gram nötfärs
6 st potatisar 
1 st gul paprika 
1 st gul lök 
3 st vitlöksklyftor 
2 msk tomatpure 
1 st röd chili 
500 gram krossade tomater 
1 st buljongtärning, kött 
5 dl vatten 
2 st lagerblad 
svartpeppar, salt 
spiskummin, cayennepeppar 
 
 
Gör så här: 
 
Hacka löken. 
Stek köttfärsen i lite smör. När färsen fått färg. 
Lägg ner löken och låt den steka tillsammans med färsen. 
Krydda med svartpeppar och cayennepeppar. 
Dela paprikan och potatisen i bitar. 
Häll de krossade tomaterna i en kastrull. 
Tillsätt vatten, tomatpure och buljongtärningen. 
Låt det koka upp. 
Lägg ner lagerbladen, potatis och den stekta färsen+löken. 
Krydda med svartpeppar, salt, spiskummin och cayennepeppar. 
Dela, kärna ur och finhacka chilin, och ner i kastrullen. 
Låt det puttra i ca 15 minuter tills potatisen är mjuk. 
 
Servera med en bit bröd. 
 
 
 
 

Fika x 2 & tenta

 
Både igår och idag intog jag min lunch på ett Café.
 
Igår var det Wahne´s Coffee på Mobilia med en god Latte och en smörgås.
 
Idag blev det Espresso House vid Triangeltorget, ett nytt Espresso House som är mycket mysigare än de andra som jag känner till, här blev det bara en enkel scones och en Mocca Latte. 
 
Det blev en väldigt liten lunch idag, då jag inte var speciellt sugen. Hade precis kommit från Lund där jag gjort tentan för Byggmaterial och var fortfarande himla nervös. Ja hur gick det ?? Jag vet inte.. bra kanske.. Hoppas på att vi får svar snart på om vi klarade det eller inte. Proven vi fick som övning var tusen gånger lättare än detta men äh jag svarade på allt förutom en fråga som jag faktiskt inte hade en aning om. Det första jag gjorde när jag kom ut från salen var att kolla upp det. OSB-skiva som jag sett tusentals av på bygghandeln men som jag aldrig lagt på minnet förrän nu. 
 
 
 
Idag har mina kära klasskamrater haft en föreläsning i Umeå. Jag har ca 1,5 timme kvar på föreläsningen innan jag håller kväll. Det är fullt ös på BBR 21 och det är väldigt intressant men ändå lite komplicerat. Fast komplicerat kan man kanske inte heller säga. Det är mycket information om allt man skall ha kännedom om men ändå kunna väldigt bra. Nästa gång jag åker upp till Umeå är den 18 november och då får man kanske uppleva ett vitt och fint vinterlandskap. 
 
Dags att dyka ner i BBR 21. 
 
Ha en mysig kväll !!! 
 
 
 

Godmorgon

 
Så himla skönt med en timmes extra sömn och ljuset på morgonen. Precis vad man behöver nu när det är kallt, grått och ruskigt ute. 
Igår var vi hemma hos mina föräldrar och fixade en bra stund, fick bra ordning på allt och vi blev himla nöjda. 
 
Sen blev det Tacomys i soffan med ett glas alkoholfritt vin. 
 
Hoppas ni får en bra måndag !! ♥
 
 

Jul redan ?

 
Igår var det tjejkväll hemma hos R i Trelleborg. Det bjöd på goda ostar, salami och tilltugg. Och en super god fördrink med hallon och Snapples. 
 
Julen är redan igång i flera varuhus men jag tycker att det är lite för tidigt. Klart att julen är mysig och att man kanske längtar dit lite men inte så att de behöver börja försäljningen med julmust och juldekorationer. Det är lite väl tidigt. Vi kan väl ha Halloween först?? Fast en sak som de gärna hade fått börja sälja nu när allt är igång är Lussebullar. Det är ju bara så himla gott. Kanske skulle man bakat en omgång lussebullar?? 
 
Fast denna veckan hinner jag nog inte med något bakande. 
Imorgon är det tentaplugg som gäller. På tisdag då gäller det, tenta i Lund klockan åtta. Onsdag ev. föreläsning som klassen hade i Umeå under tisdagen, sen på eftermiddagen är det informationsträff på Skatteverket. Torsdag och fredag blir det plugg och andra vardagssaker. 
 
Och så äntligen matlagningen !! Äntligen är det roligt att stå vid spisen igen !! =) 
 
 
 
 
 

Älska Mat & Vin

 
 
Att besöka mässan, köpa dryckeskupoonger och testa lite olika viner. Smaka olika ostar, lakrits m.m. Detta året tyckte jag dock är det var färre utställare men jag vet inte. Med oss hem fick lite cider från Kivik, marmelad, kronärtskockscreme, cheddarost och kex. 
Vi fick testa en massa goda viner, det som kom högst upp på listan detta året var ett dessertvin som vi fick testa hos Vinovativa, ett dessertvin från Österrike och heter Tschida. Fanns som beställningsvara hos Systembolaget, perfekt! 
Jag testade även ett rött vin från hos Apricot som heter Amicone. Ett vin med god och rund smak, även detta gick att beställa på systembolaget.
 
 
 
 

Lång paus

 
 
 
 
 
 
Bilder från en liten kräftskiva vi hade här hemma med mina föräldrar och lillebror. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder från vår lilla tripp till Österlen och Ystad i somras. Det blev utflyktsmål som Olof Viktors, Kabusa, promenad i Ystad och små stopp på vägen hem bl.a. i Smygehuk. 
 
 
En lång och välbehövlig paus från bloggen men nu känner jag mig som Veronica igen. Stort sätt, inte helt där men nästan. Den glada tjejen som njuter av livet och älskar att laga mat, baka och fixa i hemmet. 
Det är mycket som varit på gång under detta året och allt är inte helt klart än, mer om det när allt är offentligt och klart. =) 
 
 
En stor förändring som skett är att jag tagit tjänstledigt från mitt arbete och börjat studera. 
Jag läser på heltid men på distans i Umeå till Bygglovshandläggare/Bygginspektör och har även tagit två mindre distanskurser i Dalarna, byggmaterial och Bygg-CAD. 
På tisdag är det dags för tenta i Byggmaterial sen är det bara en inlämning innan jag är klar med den kursen. 
Bygg-CAD är jag också snart klar med. Till våren är det endast fokus på Bygglovshandläggarutbildningen.
 
 
Vi får se om jag kommer igång med denna bloggen igen, hoppas på det iallafall.  Glad och som älskar att fixa&dona i hemmet och hitta på nya recept i köket. 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0