Panerad torsk med morotstzatziki

 
Jag har inte lyckats så till 100% med en panering innan. Men denna gången blev det bara så himla bra. 
Jag gjorde även något helt nytt som morotstzatziki,
 
Panerad torsk 
 
400 gram torskfilé 
1 dl mjöl 
2 st ägg 
1,5 dl ströbröd 
salt, citronpeppar 
 
Gör så här: 
Torka av fisken med lite hushållspapper 
Salta och peppra 
Häll mjöl i en skål
Knäck äggen i en skål, vispa äggen lite lätt.
Sila ströbröd i en annan skål. 
Doppa först fisken i mjöl, sen ägg och sista ner i skålen med ströbröd. 
Stek fisken i en klick smör 
 
Morotstzatziki 
 
2 st morötter, 200 gram 
2 dl turkisk yoghurt 
2 st vitlöksklyftor 
lite lite citronsaft ca 0,5 msk - 1 msk 
salt och peppar 
 
 
Gör så här: 
Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. 
Pressa i vitlökskyftorna, smaka av med citronsaft, salt och peppar 
 
 
 
 

Kycklingpaj med svamp och sparris

 
 
Denna är bara mums mums, enligt mig. Hittade receptet på nätet men sen ändrade jag lite runt lite bland ingredienserna och fick min egna variant. 
 
Kycklingpaj med svamp och sparris 
 
1,5 dl grahamsmjöl 
1 dl vetemjöl 
75 gram smör 
0,75 dl kesella/kvarg 
 
Fyllning 
3 st kycklingfiléer ca 400 gram 
200 gram champinjoner 
1 bunt sparris 
1 st gullök 
0,5 dl teriyakisås 
vitlökspluver, salt, gurkmeja, svartpeppar 
 
Äggstanning 
1, 5 dl creme fraiche 
1 dl mjölk 
3 st ägg 
salt, svartpeppar, torkad basilika 
 
Gör så här: 
 
Sätt ugnen på 200 grader 
Nyp ihop smör och mjöl, till en grynig massa.
Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. 
Tryck ut degen i en pajform, ställ i kylen i 30 min. 
Nagga pajskalet och grädda i 10 min 
 
Skär kycklingen i små bitar. 
Hacka löken och skiva svampen. 
Bryn kycklingen i olja. 
När kycklingebitarna har fått färg så lägg i svampen och löken. 
Krydda med salt, svartpeppar, vitlökspulver och gurkmeja (endast för färg) 
Stek till löken blivit mjuk och svampen har fått lite färg. 
Häll i teriyakisås, blanda om. 
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sparrisen. Ca 2 minuter. 
Fyll pajskalet med kycklingblandningen. 
Skär av ändbitar på sparrisen. Lägg sparrisen ovanpå kycklingen som ekar i ett hjul. 
Vispa ihop alla ingredienserna till äggstanningen. 
Häll sedan äggstanningen över kycklingen. 
In i ugnen i ca 30 minuter. Till äggstanningen stelat och fått en fin färg. 
 
Klart =) 
 
 

RSS 2.0