Inköpsresa



Efter att ha firat Fredrik tidigt på morgonen åkte jag till jobb för att åka till Tyskland.
Resan gick väl rätt bra men var hemma väldigt väldigt sent.

Nu har vi lite gott till sommaren, tror det kommer bli en perfekt sommar i år. Massa kärlek ♥

På kvällen gick vi till en restaurang som Fredrik ville testa sen mötte vi upp hans vänner för lite efterrätt.

Födelsedag



I lördags var det Fredriks födelsedag. Underbara 33 år ♥

Han blev väckt med presenter och frukost på sängen. Jag sparade honom från min sångröst =)

Kalas

Igår var mina föräldrar här hemma för lite födelsedagsfika för Fredrik.
Vi hade bakat och fixat på dagen och fick använda vårt fina matbord igen =)



Har världens bästa föräldrar och sambo ♥

Inspiration

Fixat klart med Fredriks presenter inför imorgon. Passar på när han ändå är iväg. Nu landar jag i soffan med en ny Allt om mat och en kopp Chai te.

Ikväll blir det bakad potatis med avokado och Skagenröra. Och Lets Dance!

Trevlig helg!


Lasagne med svamp och ricottaost

Gårdagens middag

Lasagne
Egen pastadeg
250 g ricottaost
4st portabello
10st champinjoner
2st scharlottenlökar
2st vitlöksklyftor

Bechamelsås:

50gram smör
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
3dl mjölk
vitpeppar
salt
malen muskot
0,5 tsk socker

Gör så här:
Gör pastadegen och låt den vila en stund i kylen.
Hacka löken och stek i lite smör. Skiva svampen och hacka vitlöken. Ös ner i stekpannan med löken. Krydda ned svartpeppar, chiliflingor och persilja.
Rör ner ricottaosten och låt allt puttra ett par minuter.
Riv ner lite parmesan som smaksättning.

Ta ut pastadegen ur kylen. Kör degen i pastamaskinen till det att du fått tunna fina plattor.

Gör såsen:
Gör en bottenredning på mjöl och smör. ( Fräs mjölet i smör till en jämn smet)
Häll i grädde och mjölk lite i taget och låt koka upp under omrörning.
Smaka av med socker, salt, vitpeppar och lite muskot.

Varva plattor, svampröra och bechamelsåsen. Avsluta med lite hemmagjord pesto.
In i ugnen på 225grader i ca 20min.

Servera med en god sallad.

Mandelpesto:

1 dl sötmandel
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 dl olivolja

Gör så här:
Mixa mandeln i en matberedare eller mixer. Lägg ner övriga ingredienser och mixa ihop peston. 


Då blir man glad


Plugg

Igår blev det lite mycket lite pluggande här hemma.

Var hemma strax efter nio och då hade jag hunnit med: Buketten, Apotektet, Forex, fika med Camilla, Ekohallen, träffa mamma på Jägers, Biltema, IKEA och storhandling på Willys. Fick gjort rätt mycket igår ! :)

Himla roligt det här, skapa och designa !!


Vårt projekt - en sänggavel

Igår blev den helt klar. Tyget och skumgummi på plats. Min duktiga sambo sydde tyget till oss och det blev så j*vla bra! Kände inte att jag hade tålamod till det igår.

Väldigt nöjd!!
Har en underbar sambo <3


Godmorgon

Kroppen ropar efter sängen.
Har haft en katastrof morgon, skar mig rejält när jag diskade imorse, blev sen på morgonen och när jag ska ta min cykeln så är det punktering på fram hjulet, Tjoohoo!! Nu sitter jag i en taxi till jobb och ska försöka lugna ner mig :) stackars min älskade sambo, en stressad flickvän är ibland inte så skoj.


Vårt fina bord

Igår åt vi vår första middag vid bordet. Nu är det helt klart och resultatet blev kanon!!

Kanske blir ett Soffbord också :)


Loppis

I helgen var det loppis på mitt jobb.
Skönt att kunna bli av med en massa "skit" som jag inte kommer att använda igen.


Smile



Idag är jag uppe med tuppen, klockan 05.50 ringde klockan. Det vara bara att stiga upp för idag är det dags för loppis på Bellevue Park.

Igår blev det mys i soffan med oxfilé, potaitsgratäng, svampsås, Let´s dance och ett glas rosé.
 
Pintos börjar känna sig hemma nu och det märker man, han springer runt och har sig men är även otroligt busig. Som ett litet barn. Fast han är ju bara så underbar, har lite svårt att vara "sur" på honom ett längre tag.
Kan säga att jord tycker han väldigt mycket om. Igår när jag vaknade såg jag att han varit i en av våra planteringar och det var jord över större delar av vardagsrummet.


Pasta med portabello

Vi hade en massa svamp hemma som vanligt och inget var framlagt eller planerat till middag så det blev pasta med svampsås.

Portabello, champinjoner, grädde, scharlottenlök, svampbuljong, chili och lite parmesan.

Blev riktigt gott, fast det ser inte så gott ut på bilden.


Bokstavsdjungel





Ohh detta är så himla skoj.

Tanken var att jag skulle söka till en distanskurs som heter webbdesigner men ansökningstiden har gått ut och jag orkar inte strula med försenad ansökning. Därför ska jag se om jag kanb lära mig lite själv och sen till hösten då söka till kursen. De som känner mig bra vet att jag alltid tyckt hemsidor och design är väldigt väldigt skoj.
Nu är jag igång med mitt egna lilla projekt som jag även har pratat om i bloggen tidigare. Först ska jag göra en test som ni ser ovan med lite bilder, text och olika länkar. Sen får kanske Fredrik hjälpa mig med programmeringen. Jag är taggad ! Får se hur långt tid det kommer ta innan jag kan publicera hemsidan men hoppas på att det går rätt snabbt. Måste först samla på mig en massa material men kanske till juni.

Tjoohoo nu kör vi.





Till köket

        

Lite sakar som snart kommer att flytta in i vårt kök. Allt är nästan bestämt eller planerat förutom Kakao tavlan. Det var ingen direkt hit hos sambon. Får se hur det går annars hittar vi en annan tavla. =)

Tallrikshylla till våra kokböcker som vi själv kommer att bygga i de mått vi vill ha, taklampa från Ellos och så någon tavla som Olle Eksell från Form/Design Center.

Det är iofs en hel del som kommer att göras innan vi kan köpa något av detta men kanske till sommaren så kommer detta att flytta in till oss.

Butterflies

Nu är tavlorna uppe i vårt sovrum. Jag hade de två vita sen innan men vi hittade en röd som vi båda tyckte om. Ska bara vända på passepartouten så den blir lika vit som den nya. Snart börjar sovrummet bli klart. :)


Nästa projekt igång

Nu är vårt första projekt klart, benen blev dit monterade igår med hjälp att Fredriks kompisar.

Idag var vi tillbaka på Bauhaus för att börja ett nytt projekt.

Vad tror ni??


Köttfärsgratäng med nachos

Igår testade jag något nytt, alltid lika skoj. Vi hade lite nachos hemma och en massa nötfärs. Då blev det köttfärsgratäng med nachos. Otroligt gott om jag får säga det själv =) Fick testat lite när jag kom hem från ett tufft träningspass.

Ingredienser:

ca 500 gram nötfärs
2st scharlottenlökar
3st vitlöksklyftor
chilipulver
vispgrädde
köttbuljong, tärning
ketchup
mozzarella riven
nachos

Bechamelsås:

50gram smör
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
3dl mjölk
vitpeppar
salt
malen muskot
0,5 tsk socker

Köttfärs:
Bryn färsen i smör. Hacka löken i grova bitar och stek tillsammans med färsen. Krydda med chilipulver och svartpeppar. Slå i 3-4dl grädde och lägg i buljongtärning, låt puttra en stund. Smaka av och krydda ev. lite mer.
Jag tog en skvätt dressing med smak av soltorkade tomater. Häll i den rivna mozzarella till en krämig köttfärssås.

Bechamelsås:
Gör en bottenredning på mjöl och smör. ( Fräs mjölet i smör till en jämn smet)
Häll i grädde och mjölk lite i taget och låt koka upp under omrörning.
Smaka av med socker, salt, vitpeppar och lite muskot.

Gör dubbelsats av såsen om du vill testa gratängen. Tyckte det blev för lite sås.

Gratängen:
Häll såsen i en ugnsfast form häll på köttfärssåsen och lägg ett lager med nachos. Varva sen sås, färs och nachos. Avsluta med ett lager sås och toppa med riven mozzarella. In i ugnen på 225grader i ca 15 min.

Färdigt att servera med en god sallad.


Promenix

Gick hem från mötet ute vid Slaghuset och började direkt med maten. Fredrik hade möte så han var inte hemma förrän vid sex tiden. Maten var då nästan klar och idag blev det korvstroganoff och blomkålsmos.

Slappa lite i soffan innan jag tog en promenad runt Pildammarna. När jag kom hem igen blev det sit-ups och armhävningar.

Nu lite egen tid i soffan med en kopp te.


Orange

Min nya tröja från Lindex. Älskar färgen!!


Släktmiddag

Igår var som sagt släktmiddag hemma hos min föräldrar med mormor och min morbror.

Två goda smörgåsar till förrätt en med gubbröra och en med lax.

Till huvudrätt var det anka och en massa goda tillbehör. Jag och Fredrik hade gjort den ena ankan.
Jag fyllde den med apelsin och äpple. Gjorde lite snitt över bröstet och krydda med apelsinsaft, vitpeppar och salt.
Bind ihop ankan med ett steksnöre.
Lägg ankan i en stekpåse, häll i 1tsk vatten. Knyt ihop påsen och klipp av det översta hörnet.
In i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 60.
Klart och redo att servera.



Perfekt resultat


Tisdagsmys

Ligger i en nybäddad säng med världens bästa Pintos. Dricker te och läser. Har funderat lite på mitt egna lilla projekt och nu vill jag bara köra igång. Fredrik drar det andra lagret med vax på vårt matbord. Måste säga att resultatet blev väldigt väldigt bra!!


Annandag påsk




Nu är äntligen bordet hemma och ett första lager av hårdvax ligger på. Får se hur det ser ut när vi kommer hem ikväll.
Var en runda inom Burlöv Center och IKEA idag för att fixa lite smått och gott till vårt hem. Bl.a. en ny skohylla så att vi får mer ordning på våra skor.

Snart är det dags för släktmiddag hemma i Tygelsjö. Vi har fixat en anka och mamma har gjort en, ska bli spännande och se hur vår smakar.





Vår i luften





Nu börjar det hända lite på vår balkong. Häromdagen köpte vi två balkonglådor, lite blommor och en massa blommor.
Igår fick jag fixat med blommorna och idag är Fredrik igång morötter, sallad och chili.

Nu vill vi ha vår.

Vår påskhelg i CPH




Vårt hotel, Kong Arthur



Vi anlände till Köpenhamn vid två med strålande sol. Skönt att lämna snön bakom sig och njuta av Köpenhamn i solsken med min älskling. Checka in på hotellet och gick sen ner mot Ströget och strosa lite i butiker och avslutade med en Smörrebröd på Nyhavn. Sen gick vi tillbaka till hotellet för att tappa upp ett bad och öppna en flaska bubbel. ♥




Klockan åtta hade vi bokat bord på ReefNBeef.  Vi tog en 3-rätters meyn med vin meny.
Kvällen avslutades i lobbyn med ett gott vin.



Restaurang/frukostserveringen på hotellet.



Älsklingen in action.

Har haft en underbar påskhelg i Köpenhamn med det bästa sällskapet man kan tänka sig.

Gick en rejäl runda i Köpenhamn idag innan vi tog tåget hem till Malmö. Bl.a. till Slottet och Kastellet.



LOVE

Den otroligt goda menyn på ReefNBeef .
Är Ni över i Köpenhamn så rekommenderar jag att ni tar er tid att besöka denna otroliga restaurang.
Suverän mat och kanon bra service.



Kangaroo Carpaccio

Tynd skåret Kangaroo filet med trøffel marinade, rucola salat,

pink peber samt revet parmesan

FERNGROVE

Sauvignon Blanc 2010

Frankland River · Western Australia

Clare Valley Gold Steak

Grillet Steak med vores in-house basting med årstidens grønsager

samt en béarnaise sauce baseret på bushtomat siphon

HEARTLAND

Shiraz 2008

Limestone Coast · South Wales

Cream Flambé Trio

3 forskellige crème Flambé;

Wattle-frø cremé – Tasmansk peber Cremé – Muntries Cremé. Antændes ved bordet.

BROWN BROTHER


Påsk i Tygelsjö





Igår avslutade vi kvällen hemma hos mina föräldrar med grillat och goda tillbehör. Stackars pappa fick stå ute i regnet. Vi fick varsitt påskägg av världens bästa föräldrar. Tusen tack!! Nya och roliga saker ska inhandlas till vårt hem. =)

Pintos sovgott i Fredriks famn medans vi kollade på Let's dance. Hoppas på att Anton Hysen tar hem vinsten för han var grym!! 

Påskafton







Imorse väckte jag min underbara sambo med denna frukosten. Ja helt enkelt för att han är den bästa. ♥

Gjorde en liten bakelse av ägg och bacon. Sen chokladdoppade jordgubbar och nygräddade bullar.

Lammracks med potatissnurror






Lammracks med potatissnurror och en god svampsås

Jag krydda våra lammracks med rosmarin, olivolja, vitlök och citrontimjan.
Stekt snabbt i smör sen in i ugnen på 150grader tills termometern visar 60grader.
Låt vila i folie i ca 15 minuter.

Kavla ut smördegen, pressa sen koktpotatis och strö över riven västerbottenost. Krydda med salt, peppar och lite chili. Rulla ihop degen. Dela i 2cm stora bitar. Pensla med ett vispat ägg och strö sedan lite ost på toppen. In i ugnen på 200grader i ca 20 min.

Dela lammracksen och stek snabbt i lite smör.

Klart att servera med en god sallad och en god sås.


Påskfika





Idag kom Sussi förbi för en liten pratstund och jag bakat lite under dagen. Mina macarones blev inte de bästa men för att vara första gången blev jag nöjd.

Vid fyra tiden körde jag ner till Rebecka i Trelleborg. Tog med två muffins till oss och senare kom även Ingrid och hennes underbara son förbi.

Påsk i liten skala



Lite påsk här hemma. Fick denna fina prydnad av mamma.

Flyttat



Igår hjälpte min kära mamma mig att flytta alla mina lådor som jag haft i ett förråd i nu snart 6 månader. Har även en del saker hemma i Tygelsjö men nu tar vi detta först.


Pannbiff med gräddsås och kokt potatis




Mums!!

Semester



Bild: Vi.sulaze.us

Så härligt med semester och alla dagarna är uppbokade på något sätt. Idag blir det träning och bakning. Sen se till att Pintos känner sig hemma i sitt nya hem.

Imorgon ska jag och mamma flytta och rensa mitt förråd där jag så snällt har förvarat mitt hem/ "mitt liv" i ett par månader. Ska både bli skönt att gå igenom allt men samtidigt lite jobbigt eftersom jag inte ha koll på lådorna. Då det bara var att packa och sticka när jag flytta förra gången. En hel del kommer nog att åka till loppisen i slutet av denna månaden.

Nu är det dags att sticka iväg på ett spinningpass. Usch =)

He's here !!



Nu är min älskade Pintos hos mig, underbar känsla. Han är världens bästa och går runt här hemma och njuter. Att äntligen kunna vakna med ett Pintos kommer för att visa att han är här. Spinner och trycker in sig intill halsen. Kärlek !!

Idag var det sista dagen på sin pencilinkur. Han är lite knasig för han gillar medicin. Har aldrig varit problem med varken tabletter eller något flytande. Fast han vill inte ha kragen på sig så det gäller att ha koll på honom så han inte börjar slicka sig på såret. I fredags var mamma iväg med honom hos veterinären för en kastrering och öronmärkning. Ska skicka in papperna i veckan så han sen finns med i systemet om han får för sig att springa iväg. Nu är han min på papper också.


Projekt



Detta är var vi sysslat med ett par helger tillbaka. Vi kan väl säga att vi snart är stamkunder på Bauhaus. Ett par plankor limträ och rejäla träbitar till ben och mycket annat skoj. Nu börjar det likna ett matbord. I lördags var det klart för att färglägga bordet men tyvärr var det inte något vidare ljust i ladan och betsen blev inte alls bra. Så igår fick pappa slipa ner allt igen och till helgen lägger vi ett nytt lager. Förhoppningsvis kan vi stå ute när vi gör det. Då torkar det mycket bättre och det blir nog lättare att få betsen jämn och fin.

Bordet kommer bli 190 x 130 cm.


Strike



I fredags var det dags för middag och bowling med det härliga lagergänget från Nilssons. Lager m.fl. Alltid lika roligt att träffa dem. Bowling är inte riktigt min starka gren men roligt är det. Ser framemot juni. =)


RSS 2.0