Snabb kycklinggryta med lime

Igår blev det kycklinggryta till middag här hemma.

2st kycklingfileéer
wokgrönsaker
1 burk kokosmjölk
ca 1,5 tsk röd curry pasta
två skvättar pressad limesaft
kryddor: svartpeppar, curry/mango och chili  

Dela filéerna i bitar. Bryn bitarna i smör och krydda med svartpeppar. Lägg i de tinade grönsakerna och häll i kokosmjölken. Koka upp och tillsätt curry pastan och kryddorna. Låt koka tills kycklingen är klar. ca 15 min (tror jag glömde ta tiden.) Servera med ris. MUMS !!


Godmorgon

Igår var det dags att kicka igång träningen igen efter ett litet uppehåll. Nu jäklar är det allvar!!

Har vaknat tusen gånger inatt och tänkt på tusen saker.. Mycket som snurrar runt just nu.

Nu kör vi härliga tisdag!!


Söndagsmiddag

Idag blev det köttgryta till middag. Så gott när köttet har fått koka med de andra godsakerna i någon timme. Jag har gjort denna grytan ett par gånger och tycker jag blir lika nöjd varje gång. Nästa gång det är dags för långkok eller en härlig söndagsmiddag så blir det nog Coq au vin. Verkar väldigt gott!


Bröd med havssalt och basilika

I fredags kom Ingrids goda bröd på tal igen. Har iofs aldrig smackat det men det lät så otroligt gott. Idag var jag tvungen att testa något liknande.

1 paket jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
Lite sirap
Salt
Ca 12 dl mjöl
Havssalt
Torkad basilika

Blanda jäst och vatten så att jästen löser upp sig helt. Ner med olja, sirap och salt. Blanda väl och sen ner med mjölet. Blanda till det blir en smidig smet. Jäst i ca 1timme. Kavla ut degen och strö över havssalt och basilika. Rulla ihop som en rulltårta. Dela degen i två delar forma degen till två bröd. Låt jäsa i ca 1 timme. Strö över lite havssalt och basilika. In i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Klart !!


Fy f-n vad skönt!

Min lilla Audi har varit avställd nu i snart ett år. Har mer och mer saknat min och att fråga släkten hela tiden är inte riktigt skoj. Min underbara pojkvän har varit super snäll och hjälpt mig två helger med att fixa lite smått på bilen. Idag var det dags för besiktning och den fick en OK stämpel, otroligt glad!! Nu har jag äntligen bil igen. Nu är det bara nästa problem parkeringsplats i stan. Fast det löser sig alltid.


Omelett

Imorse svängde jag ihop en omelett till oss som frukost. Sen tog jag på mig joggningskorna för en rask promenad till Entré. Fick fyndat en ny morgonrock på Hemtex för endast 99 kr! Sen blev det lite smink och hudprodukter.

Var tar tiden vägen?? Nu är det fyra månader sen jag träffade Fredrik för första gången. En dejt på matmässan i stan med vinprovning. Lyckligare kan jag inte vara!!


Mormors bageri

Igår när jag kom tillbaka från en liten runda på stan blev det fika med mumsig semla från Mormors bageri och en latte till det. Riktigt god semla med lagom mycket mandelmassa och grädde. Den satt riktigt fint efter en dag i Tygelsjö där vi pyssla lite till med bilen, idag är det dags för besiktning. Håll tummarna kvart i fyra. Nu ska jag återgå till städningen, bakningen och matlagningen. Många bollar i luften! Härligt !!!!


Pics från igår


After Work

Igår blev det ett härligt gäng som träffades på Vapiano för god middag, drinkar och många många härliga skratt. Tårarna rann och magen krampa. Tog en god pasta med salami och vitt vin.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3088775/images/2012/pic_191048389.jpg" class="image">


Godmorgon

Idag fick jag lyxen att bli körd till jobb. Skönt att slippa åka buss med så mycket packning. Har varit hemma i Tygelsjö för att gosa med min katt och hämta mer kläder. TGIF !! Ikväll blir det AW på Vapiano.


Inspiration för vardagsrummet



Och så lite fina saker till vardagsrummet

By Rydens ll Google ll Interflora ll Kartell ll Ikea ll Svenska hem ll Em möbler ll Black balloon


Inspiration för sovrummet



Vit, vit och mer vit! Denna stilen gillar jag väldigt mycket i sovrum. Ljust, lungt och mjukt.

Ilva ll Ikea ll Åhlens ll Lexington


Våren



Man vill ha så mycket ibland, kanske lite för mycket också. Men drömmar och önskningar måste man alltid ha. Detta hade gärna fått komma till min ägo denna våren. Lite nya kläder och lite smått till hemmet.

Brandos ll Nelly ll Karetell ll Chique


Biljard

Igår stack jag och Fredrik iväg en runda för att spela lite biljard. Jag är inte speciellt duktig men jag vann en gång iallafall. :) blev bättre och bättre tyckte jag iallafall, det var himla skoj!! Får smyga ner dit lite då och då för att öva..


Min lilla Audi

I söndags åkte vi ut till Svågertorp för att köpa ett nytt batteri till min bil. Fredrik fixa och trixa :) Nu startar den äntligen igen och den rullar. Woohoo !! Min lilla Audi ska nu bara försäkras sen genom gå en besiktning sen kan jag ta ut den på vägarna igen. HAPPY !!


Ryggbiff med potatissnurror och rödvinssås

I fredags blev det god middag och en flaska cava. Vi åt middag rätt sent så det blev mys och film i soffan sen.


Blöjtårtan

Denna lilla skapelse har jag pillat med hela veckan. Men till sist blev den stående fast lika mest lutande tornet av Pisa. Efter Ca 65 blöjor, tårtbottnar och lite sidenband.


Bilder från igår


Baby shower

Igår var det dags för E's baby shower. Och hon blev väldigt överraskad. Johanna hade planerat och gjort allt mycket bra. Första gången jag varit på en baby shower, kanske inte den sista.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3088775/images/2012/pic_190117252.jpg" class="image">


Korvsmörgås och te

Nu ska jag krypa ner i soffan för att äta Korvsmörgås och dricka te. Härligt att krypa ner under en filt, Pontus vid min sida och Atlanta njuta. Ska se om TV3play har något roligt att erbjuda.


Bruka design

I söndags åkte jag ut till den nya butiken Kids & friends i Staffanstorp. Wow vilken butik! Min kära kollega hade varit där på lördagen och tyckte också att butiken var kanon. En butik i vår smak helt enkelt. Kunde gjort av med hur mycket pengar som helst men det blev endast en söt liten skål från bruka design. Fanns i olika storlekar och olika färger.


Iphone

Idag fick jag äntligen köpt iPhone 4s. Har tänkt på det väldigt länge men nu var det dags. Testar nu att blogga från mobilen. Nu ska jag försöka lägga ner telefonen för att se om jag kan lära mig något om hemsidor.


Min älskling





Pintos var väldigt populär igår, min lilla goding. Är så glad att jag har honom och att jag inte gav bort honom,  mitt lilla charmtroll. Världens goaste kisse, han är så mysig.
Mina kära nästkusiner sprang runt i huset och låg på golvet för att titta på KATTEN och att få klappa på KATTEN. Pinots var så söt och snäll. ♥


Släktkalas
















Igår var det släktkalas för mig hemma i Tygelsjö. Det var ett litet tag sedan jag fyllde år men vi har inte kunnat klämma in det tidigare. Trevligt att ha den lilla släkten samlad, fast en del av släkten var ute och reste =) Mamma brukar alltid fixa maten men denna gången körde vi catering och tog Thai buffe. Helt ok enligt mig men mätt blev jag och lagom starkt. Jag hade fixat tilltugg till vårt bubbel och det blev mycket uppskattat så det var skoj.


Whitney Houston




R.I.P

Stenbock

Stenbocken

Från 22/12 till 19/1.

Stenbockar är mycket ambitiösa och målmedvetna och har mycket stark disciplin. De är självständiga och har ingenting emot att vara för sig själva. De behöver med andra ord inte andra människor för att bli lyckliga. Stenbockar är ärliga och trygga i sig själva, de föredrar att arbeta i ensamhet och tycker inte om att bli pådriven av andra! Deras envishet kan försätta berg och de ger inte upp förrän de har lyckats med vad det nu är de företar sig. De är praktiska och metodiska och deras framgångar kommer efter hårt arbete.

Stenbocken beskrivs ofta som "Ett gammalt huvud på en ung kropp". De sätter ett mycket stort värde på respekt och lojalitet. Stenbockar har ofta redan i tidig ålder en utpräglad pliktkänsla. De kan ofta ta ansvar även för sådant de inte kan påverka vilket kan ge skuldkänslor eller depressioner. Stenbockar blommar sent, och de dröjer innan de kan slappna av och njuta av livet och sina framgångar. De kan ofta verka yngre ju äldre de blir, när de vågar slappna av.

Stenbockar kan vara inåtvända och melankoliska och kan tyckas vara alltför seriösa och de har väldigt höga krav på sig själva. De är ofta känslomässigt behärskade och kontrollerade, vilket kan upplevas som lite tråkigt av människor runt omkring dem. Men låt inte skenet bedra, under ytan glöder dolda eldar om man tar sig tid att se efter. Vad som än sägs om stenbocken är de faktiskt väldigt passionerade när de väl hittar en partner dom kan slappna av med. De känner sig obekväm med ytliga relationer eller personer de bara är bekanta med, så de har inte så många relationer, men däremot väldigt nära sådana, som de behåller livet ut.

Stenbocken är ofta rädd för att verka svaga och beroende av någon. De har inga problem med att ge, men har ofta svårt att ta emot både känslomässigt och fysiskt. De är ganska reserverade och tycker inte om att uppträda eller att göra bort sig, de försöker att alltid ha kontroll över situationer och över sig själva.

Stenbockar älskar pengar, kanske mer än något annat stjärntecken. Bra ekonomi är ett måste för dem och ibland värderar de pengar högre än relationer med andra.

Lämpliga yrkesval: Alla som kräver praktisk, rutinmässig organisationsförmåga, ex. Statliga tjänster, politiker, matematiker, ingenjör eller föreläsare.

Känsligaste kroppsdel: Knäna

Stenbockens bra egenskaper

Har sinne för humor
Är ambitiös och disciplinerad
Mycket bra på att komma ihåg
Tålmodig och noggrann
Kärleksfull innerst inne och alltid lojal
Bestämd och trygg
Objektiv vid behov

Stenbockens mindre bra egenskaper

överdrivet petnoga
Fyrkantig intill tråkighet
Stelbent i sina åsikter
Kan bli gnidig och missunnsam
Blir lätt fixerad vid pengar och status
Ibland pessimistisk och glädjedämpande














Lite mer rolig information om Stenbockar

Jag tycker alltid det är lika roligt att läsa lite horoskop som ovan ibland. Oftast stämmer rätt mycket och det tycker jag även i denna texten. Satt och luncha med en bekant som även hon är född stenbock och på vissa saker är vi väldigt väldigt lika och satt då och jämförde det med hur de beskriver oss stenbockar.


Dagens horoskop: Från divination.se

Lördagen den 11 Februari 2012

Stenbocken

Du har dina tankar på en speciell person. Den personen tänker samma om dig så ta kontakt med denne och berätta vad du känner.


Förberedelser



Tilltugget är fixat eller så gott det går, dukningen är klar, tårtan är hämtad. Ja det mesta börjar bli klart. Klänningen är framtagen och grunden för sminket är på.
Ikväll kommer släkten för att fira mig =)

Igår åkte jag ner till Trelleborg för att hälsa på S & C i deras nya super duper fina och stora hos. Så grymt fint! Måste erkänna att man själv blev otroligt sugen på att flytta, speciellt till hos. Fast det är nog bäst att börja med flytt in till stan först. S hade lagat en god kycklinggryta till oss. Jag stannade kvar en stund efter att J, N & T åkt hem för skvaller och en massa annat snack. Tack för en mysig fredagkväll. Kommer besöka Trelleborg mycket nu känner jag. Både B, S och C på samma ort. Och snart kommer J också dit.


Vill ha .



Mysig och fin morgonrock från Hemtex, det står på dagens vill ha. Hade behövt en ny morgonrock men inte riktigt hittat en som jag vill ha. Fast denna från Hemtex ser bra ut.


Kids & friends





Har länge spanat in reklamen från kids & friends men aldrig tagit mig tiden att åka till Borgeby men nu har de öppnat en butik i Staffanstorp. Butiken ligger vid Hulténs. De har en massa roliga varumärken som Odd Molly, ChillNorway, ByTimo, Lexington, Day Home, Pappelina, Lisbeth Dahl och Matues. Bara en massa roliga varumärken. Kanske blir en tur ut dit redan till helgen om jag hinner.

De har även lagt upp en video över den nyöppnade butiken, se här.


Mina gästers mat







Denna kokboken köpte jag för ett tag sedan. Paolo Roberto - Mina gästers mat. Och jag har hittat ett par godbitar som snart måste lagas. Risotto, pasta, paella och pannacotta bara en massa godsaker. Som de två recepten här ovan, haricot verts med bl.a. rödlök och pasta med ruccola. Kokboken innehåller en massa fina bilder på maten vilket gör att ögat blir mer förtjust i rätten. Tycker vissa kokböcker är tråkiga när de inte har bilder på alla rätter. Det är ju nästan bara bilderna man tittar på. Ungefär samma sätt som när jag väljer filmer och ibland även böcker.


Dagens





Dagens klädsel:
Kavaj och byxor från Gina Tricot
Topp från Vero Moda

Lite kläder som jag fynda förra helgen när jag var på Burlöv Center med mina kära mamma.

Limhamn







Min underbara lägenhet i Limhamn. Nu har det äntligen kommit in ett par lägenheter på Boplats Syd som jag ev. hade kunnat tänka mig. En mitt uppe i smeten och en vid Lorensborg. Får se om man blir kallad på visning och sen hur de väl ser ut när man kommer dit. Om jag bara hade kunnat få en lägenhet som jag hade på Limhamn. Fast att flytta tillbaka till Limhamn vet jag iofs inte riktigt om jag hade velat. Har E där men det är långt från gymmet och att byta till Friskis gör jag inte sen är det lagom lång till jobb.


Plockmat från Hemköp



Igår blev det plockmat från Hemköp. Tog en god couscous sallad, kycklingspett, broccoli och till det avokado, tomat och sockerärtor. Lagom kvällsmiddag för mig. Grymt goda spett och couscousen var också väldigt god. Perfekt när man är lite lat.


Fransk manikyr bort ...



Min franska manikyr är nu ett minne blått, nagellack som gäller ett tag framöver. Får se hur det går och känns.

Häckebergasjön







I söndags var jag med Fredrik och hans kompisar på Häckebergasjön för lite fiske och skridskoåkning. Jag hittade inte mina skridsko och kan för andra inte så på dem iheller. Kanske lika bra att jag inte hittade dem. Fredrik hade med lite fiskeutrustning och det var första gången jag fiskade, ett fiskekort inhandlades och sen var det bara att sätta igång. Tyckte att jag klätt mig rätt bra men ajaj mina små fötter ville inte som jag. Tyckte det var väldigt mysigt att fiske och kan tänka mig att göra det fler gången men då måste jag första handla ett par raggsockar och varmchoklad ska med. Fredrik fick napp men tyvärr då jag satt i bilen för att värma mig.
Det var jätte mysigt runt Häckebergasjön så det är ett tips om ni vill ut och åka skridsko.


En liten ostbricka





En liten ostbricka med min favoritost = Röd Kittost, kex, vindruvor, salami, gröna oliver och lite vin. Inget annat än en väldigt mysig avslutningen på lördagen. Tittade även på Melodifestivalen via datorn men nej vart tar detta vägen?? Grymt dåligt. Kvällen "räddade" jag med en bra film.


Joseph Joseph



Snygg förvaring för skärbrädorna och en smart lösning för att minska förväxlingen mellan sina skärbrädor.
Grönsaker, kött, fisk och tillagade matvaror.

Finns som bl.a. bluebox.se för 649:-

Kanske till mitt nästa hem.

Drömmar och önskningar



Kolla resor fram och tillbaka. Mycket man vill hinna med men förhoppningsvis har man många år på sig.
Just nu skriker mitt huvud Dubai med shopping, sol och en massa nya upplevelser.
Hade gärna tagit en trip tillbaka till Rom och Paris. Och till underbara Provence med Cannes, St-Tropez, lavendel och vingårdar. Nya upptäcks resor som Sydafrika, Nya Zeeland och Barcelona hade inte heller varit fel. Fast man kan inte göra allt på en gång, någonstans måste man börja. =)


Mulle meck



I helgen var vi hemma i Tygelsjö för att se över min lilla bil. Det är ett par saker som ska göras, köpas och fixat innan jag äntligen kan få ta ut den på vägarna igen.

RSS 2.0