Happy - Cape Town

 
Denna videon gör att jag vill hoppa på ett flyg imorgon som tar mig till Kapstaden. Denna underbara stad som jag saknar så otroligt mycket. Älskar staden och allt som landet har att bjuda på. 
 

Frånvaro

Ja, som många märkt så lyser jag med min frånvaro på bloggen. Tyvärr, för jag saknar den otroligt mycket.
Men just nu måste jag lyssna på kroppen och då blir det är att ta det lugnt och inte stressa. Stressa vet jag inte om jag gör men det är lätt att ha för många projekt på gång. Allt vill man skall bli perfekt och  klart direkt. 
Känner ni igen det..=)

Inspirationen har försvunnit helt och jag hoppas på att den snart är tillbaka. Så att jag kan ställa mig i köket och börja göra mina egna recept igen och testa nya saker. 
  
Dubai - Alltomdubai 
 
Mexiko - Fritidsresor 
 
Jamaica - Ving 
 
 
 
 
 

 
 
Nu jag gjort klart efterätten till imorgon då några vänner kommer över för - En kväll på stan =)
Enkel men förhoppningsvis god sådan. 
 
 
 
Och så lite middag = Carpaccio och ett glas vitt vin. 
 
 
 
 

Pear tree white

 
 
Vi ska försöka dra igång vår lilla "tradition" som vi hade på fredagar. Att testa ett nytt vin, kanske inte varje helg men lite då och då. Himla roligt och ganska mysigt. I fredags valde vi ett vin från Sydafrika, jag hade testat det innan men inte Fredrik. Ett väldigt gott och lättdruckit vin, perfekt som mingelvin. 
 
 

Enkelt och lätt

 
 
I förra veckan så hade vi några potatisar och äpple som behövdes "tas om hand". Vi bestämde oss för att göra en egen liten variant av pytt i panna fast med rödlök, chorizokorv, röda äpple och potatis. Dela allt i bitar ungefär lika stora. Stek med lite smör, krydda med peppar, salt och någon hett krydda som chili eller smoked paprika. Servera med stekt ägg. Riktigt gott med äpple =) 
 
 

Chokladmousse med daim

 
 
 
 
Cholkadmousse med daim 
 
ca 150 gram mjölkchoklad 
1 st dubbeldaim 
2 dl vispgrädde 
2 st äggulor 
 
 
Gör så här: 
 
Vispa grädden. Den ska inte bli för hård! 
Smält chokladen över ett vattenbad. 
Rör ner äggulorna i chokladen, ett i taget. 
Vänd ner den smälta chokladen i grädden. Rör tills chokladen blandat sig. 
Hacka daimen och rör ner i moussen.
Fördela i portionsskålar. 
Ställ i kylen, minst fyra timmar
 
 
Dekorera moussen med hackat daimchoklad, några hallon och citronmellis. 
 
 
 
 

Pannkakor

 
Förra tisdagen (4 mars)  var det pannkaksdagen ( Och Fettisdagen) Jag som älskar pannkakor var ju bara tvungen att göra pannkakor på kvällen, trots att detta går emot min viktminskning. Men pannkakor måste man ju ha på pannkakansdag. Serverades med vispad grädde, jordgubbssylt och blåbär. Mumma !!! 
Nästa temadag som jag känner till, våffeldagen. Våffeldagen infaller samma datum varje år, den 25 mars, alltså 9 månader innan jul. 
 
 
En liten portion till ca 2 personer (beronde på om du heter Vera eller inte) 
ca 6 st pannkakor 
 
2 st ägg 
1 dl socker 
0,5 tsk vaniljsocker 
2,5 dl mjöl
5 dl mjölk 
lite salt 
ca 1,5 msk flytande smör 
 
Gör så här: 
Vispa ägg och socker poröst. 
Rör ner vaniljsocker och smör. 
Vispa. 
Tillsätt mjö och mjölk. Vispa till en slät smet. 
Klart att börja steka pannkakor. 
 
Mums !!! 

Miniodling i köket

 
 
 
Igår var vi på Villa mässan, mötte upp pappa utanför och gick runt där inne tillsammans i nästan två timmar. Vi hittade lite fröer och kryddor som Mynta. Myntan står nu i köksfönstret tillsammans med citronmellis och pesilja. 
 
 
 

Nytt från Vero Moda & Snabba laxen

 
Igår var jag på Mobilia med mamma en snabb sväng för att köpa födelsedagspresent till lille nästkusinen som ska ha kalas på lördag. Av någon konstigt anledning så följde en jacka med mig hem. =) Ett himla kapp jag kom över, 300 kr för jackan. Då blir man glad. Nu är det bara vårskor som ska inhandlas. 
 
 
I tisdags blev det snabb men mumsig middag, jag gjorde "snabba laxen" till oss. En av typ hundra varianter. 
Lax i portionsbitar á 125 gram. Tinade och klara. Ugnen på 225 grader. En burk Creme Bonjour med smak gräslök, en rejäl bunte babyspenat, flytande smör och citronpeppar. Ner med laxen i en smord form. Hacka spenaten och blanda med en klick creme bonjour. Krydda laxen med citronpeppar sen på med gojjan. In i ugnen i ca 15 minuter, tills laxen är klar. Serverades med ångkokta grönsaker som broccoli, brysselkål och morötter. Och ja något jag älskar just nu, sojabönor (Tina och stek med lite smör) 
En laxfilé åkte med till jobb den ala Fredrik style, endast citronpeppar. 
 
 
 

News H&M Home

 
 
 
 
Det har kommit in riktigt många godbitar på H&M home. Det kliar i fingrarna och just nu vill jag klicka hem allt. Ljusrosa toner ska visst vara inne gällande inredning 2014, om jag inte har helt fel för mig. Själv är jag inte alls en "rosa person" fast kan ändå tänka mig att sätta lite ljusrosa toner i vardagsrummet, perfekt med den lite gråa inredningsstilen jag har idag. En långsmal trädlåda med en massa olika kryddor i köket, snygg förvaring i badrummet m.m. 

Ugnsbakad torskrygg med vitvinssås

 
 
För någon helg sedan var det middagsbjudning här hemma. Det blev ändrade planer p.g.a. sjukdom så mina föräldrar kom hit. 
Vi bjöd på ugnsbakad torskrygg med vitvinssås, pressad potatis, ärtor och haricot verts. 
Busenkelt och himla gott. (Om jag får säga det själv)
 
Ugnsbakad torskrygg 
4 pers 
 
6 torskryggar 
ca 3 st citroner 
citronpeppar 
skvätt vitt vin 
smör 
flingsalt 
 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader 
Ringla flytande smör i en ugnssäker form. / Gnid in lite smör i formen. 
Lägg ner torskfiléerna. 
Strö över citronpeppar och flingsalt. 
Pressa citronsaft över filéerna. 
Skär tunna skivor smör och lägg några skivor ovanpå fisken. 
Häll lite vitt vin i formen. 
In i ugnen i ca 15 minuter, till du ser att torsken börjar "dela på sig". 
Faller den lätt isär, då är fisken klar. 
 
 
Vitvinssåsen gjorde jag enligt recept från Alltommat. 
Eller ja inte riktigt enligt recept. Men jag skrev inte ner hur jag gjorde. 
Vi tyckte att såsen smakade för mycket fond och tog i lite mer vin. 
Och super lite socker. 
 
 
 
 
 
 

Ta mig tillbaka

Brandy festivalen, mycket trevligt =) 
 
 
Champs bay ♥
 
Fariview wine estate 
 
Ännu ett foto från Fairview wine Estate 
 
 
Gaw !!! Ta mig tillbaka, till Cape Town. Hur länge ska det dröja =) 1 år, 2 år, 5 år, 10 år eller kanske aldrig. Funderar ni på ett utlandsresa men helt underbara minnen och upplevelser, åk till Sydafrika. Ni kommer aldrig ångra det. Dyka med hajar (vilket jag aldrig fick göra), besöka massa vingårdar, åka på Safari, titta på valar i Hermanus (om man har tur, vi hade tur), äta god mat, shoppa, sola, bada och mycket mer! Boende via Airbnb, super smidigt. Flyg med bl.a. KLM eller Emirates. Hyra bil via ebilhyra.se. 
 
 
 

Vårt charmtroll

 
 
 
 
 
Det är inte lätt att få Pintos på bild. Han tycker inte alls om att fotograferas men ibland så går han med på det. Har efter snart tre år dock inte fått en så pass bra bild att kunna rama in. Fast det kommer en dag, dessa fyra bilder är just nu mina favoriter. Tänk att man kan älska en katt så otroligt mycket. ♥ I slutet av maj blir han tre år, mitt charmtroll och min lilla "bebis". En väldigt bortskämd sådan. Han har blivit så lugn och snäll nu sen Fredrik kom tillbaka, tror att han har saknat F väldigt mycket. Han kommer upp och lägger sig på magen/bröstet både på morgonen, kvällen och ibland även mitt på dagen. Vi har vår lilla morgonstund när jag ligger i soffan framför nyhetsmorgon och äter frukost, då kommer han alltid upp och lägger sig på mig. 
 
 
Här hemma har vi precis kokat revben som nu ligger i ugnen med en mumsig glaze ovanpå. Gjorde en ananas och tomatsalsa med super sting. Detta blir vår söndagsmiddag, glaserade revben med potatisgratäng och ananassalsa. 
 
 
 

Mot Caroli

 
 
 
 
 
Premien från Sköna Hem kom i förra veckan, två kuddfodral, ett ljus och en fin liten bricka. Har nu bestämt mig för att köra på Marrakech-mönster när det gäller kuddar. Blandat med batikkuddar som snart ska göras. =) 
 
 
 
Snart ska jag bege mig mot Caroli och Vapiano för att träffa vänner. Har varit lite fram och tillbaka pga att jag inte är helt hundra. Förkylningen som egentligen inte riktigt kom, den har äntligen försvunnit. Men med tanke på vad läkaren sa i veckan så måste jag tänka på mig och kroppen. Och se till att trycket över bröstet försvinner. Fick även tabletter för ansiktet, så nu blir det penicillin i tre månader (igen) sådär skoj. 
 
Hög tid att byta glasögon och promenera ner till Caroli. 
 
 
Hoppas Ni alla får en super mysig lördag !!! 
 
 

RSS 2.0