För köket

 
 
Lite inspiration till vårt kök som snart börjar bli klart. En ny tapet ska på plats och det kommer bli en stilren vit vägg, bort det det gamla gröna. Båda tycker om färgen röd så röda toner kommer det att bli och även i blått. Tycker om den färgkombinationen. Har alltid varit väldigt svag för just rött och har haft en röd tråd i mina rum och hem. Avlastningsbänken som Fredrik håller på att snickra ihop kommer bl.a. att prydas och inspireras av detta kollage. En vit tallrikshylla ska jag försöka att snickra ihop sen kommer jag även framkalla en tavla med vårt goda pastarecept i.  
 
1. Grönsakskorg i Fil de fer från Two Shabby Chicks 
2. Grytlapp från Lexington från serien Stars & Stripes 
3. Fina plåtburkar från Greengate finns hos Syster Lycklig 
4. Röd och läcker köksvåg från Two Shabby Chicks 
5. Servetter och servetthållare från Lexington ( Seaside napkin och Rope napkin ring ) 
6. Knivställ från Bodum, finns hos Dansk Design (stor långt upp på önskelistan)
 
Bilder från: 
Two Shabby Chicks, Lexington, Syster Lycklig, Dansk Design 
 
 

Måndag


Söndagsmys

 
Fredrik kollar OS och jag sitter vid matrumsbordet. Fixar mina naglar och dricker te ur min Swedish Grace mugg. Njuter av livet och allt roligt som vi har framför oss. Pintos är hemma och vår lilla familj är samlad igen. ♥
 
 

Citrondoftande laxfilé

 
 
 
 
Laxen som vi köpte igår blev dagens middag. Måste säga att jag blev väldigt nöjd med dagens lax. Vilken skillnad det är på lax och lax. Från färsk lax direkt från fiskdisken och frysta laxfiléer från matbutiken. Yummie!! 
 
 
Citrondoftande lax:
Laxfile 
Citron 
Citronpeppar 
Gräslök 
Smör 
Olivolja 
Salt 
Aluminiumfolie 
 
Sätt ugnen på 225grader 
Lägg dubbla lager av aluminiumfolie
Ringla över lite olivolja och lägg på lite flingsalt
Lägg laxfilen på foliet med skinnet ner på saltet. 
Krydda med citronpeppar, lägg på ett par skivor av citron 
Klipp lite gräslök 
Toppa med skivat smör 
Vik ihop paketet och in i ugnen i ca 25 minuter. 
 
Servera med kokt mandelpotatis, sallad och en liten grönsallad. 
Själv körde jag på ångkokade grönsaker och sparris. 
 

Promenix


 
Vi tog en liten promenix innan maten. Fredrik skulle visa båten som han var ute med och sen tog vi en runda i Kungsparken. Mysigt men det om lite små regndroppar på oss under vägen. Det kan behövas lite regn efter dessa varma dagar. 
 
 

Inspiration

 
 
Älskar denna underbara kombination av gammalt och nytt. Den fina kristallkronan och den magiska Howardsoffan. Vilken dröm med högt i tak och stora fönster som släpper in härligt mycket ljus. Och de fina kransarna i fönsterna var också mycket påhittigt. 
 
Bilder från sköna hem 

Ett litet fynd

 
 
Innan jag körde till Tygelsjö för att hämta Pintos tog jag en runda på IKEA och Mobilia. Hittade bl.a. detta söta servettställ LIKSIDIG på IKEA för bara 25kr, det tyckte jag var ett riktigt fynd. Perfekt för mina söta servetter från Nilssons i Svedala. 

Lite torsk och en massa sill

 
 
Fredrik var ute på en båt idag och fiskade lite. Eller ja lite vet jag kanske inte om jag kan kalla det för. Med sig hem fick han 8st torskar och ca 20st sillar. Vet inte riktigt hur vi ska få plats med allt men det kommer bli mycket fisk här hemma framöver. Roligt att kunna testa lite nya recept och påhitt. Tänkt dela med oss lite till mina föräldrar också. 
 
 

Saknar dig


 
Idag ska jag hämta min underbara gosse. Han har också varit på lite semester hemma hos "mormor och morfar". Vi har varit i Tygelsjö nästan hela veckan och då är det roligare för honom att springa runt i deras hus. Men jisses vad jag saknar honom. ♥ Är så glad att jag har honom. Min underbara katt. Tänk vad stor du blivit och vad duktig du är. Att denna lilla varelse skulle klara sig och bli en sådan fin katt, våga man knappt tro. 
 
Älskar dig min underbara pojke. 
 

Sunday

 
Nu ska jag skriva in de senast vinerna som vi testat i vårt fina dokument, dricka ett morgonkaffe och bli inspirerad från det senast numret av Elle Interiör. Fredrik är ute med en kompis och fiskar på någon båt. Får se om han kommer hem med någon fisk. 
 
Jag har börjat "lära" mig mer hur man använder sig av Mac. Och jag trivs väldigt bra med datorn, får se hur jag gör när min riktiga dator kommer tillbaka. 
 
Dags att hänga upp den tredje maskinen tvätt och mata in den sista maskinen. 
 
Imorgon är det jobb som gäller, tillbaka till verkligheten igen. Fast jag älskar mitt jobb och saknar våra underbara hyresgäster. Ska bli roligt att komma tillbaka men samtidigt har det varit skönt med lite semester och jag fick en underbar vecka med massa sol och värme och en vecka med lite tråkigare väder fast då hann vi med en massa bra saker. 
 
Nu ser jag framemot hösten och vår resa till Sydafrika. 

Ost och vin

 
 
 
 
 
 
 
 
Gårdagens middag blev ostbricka med en flaska Amarone. 
Vi testade osten vi köpte i Helsingör, en chiliost som var riktigt god. Lite päron, Sharonfrukt, vindruvor, lite olika korvar, nötter, kex, brieost och Kittost. Mumma !! 
 

Helsingborg - Helsingör

 
Mysig promenad ner till stranden. 
 
 
Den otroligt läckra och goda salladen i Gilleleje. 
 
 
Ett kraftigt regnväder nådde tillsist oss men vi hann bada och sola en stund. 
 
 
Innan färjan tillbaka hann vi med en kort och snabb tur i Helsingör. 
 
 
Halv elva hämta vi upp E & J för ett tur över sundet. En olycka hade inträffat precis innan infarten vid Helsingborg S och det resultera att vi blev stående en väldigt bra stund och vi kom med färjan en timme senare än vad vi hade planerat.
E hade fått tips och två olika orter som skulle vara mysiga. Väldigt väg längs kusten och igenom små byar med pamiga och fina hus. Vårt första stopp blev i Hornbaek. Vi var nästan själva på stranden och hann med ett litet dopp i det kalla havet och en liten solstund. 
Hornbaek var en mysig och sött liten hamnby med fina små gator med butiker och en massa små söta hus. 
Vi tog bilen lite norr ut och mot vårt nästa stopp, Gilleleje för att äta på en lunch på en fiskrestaurang i hamnen. Liten restaurang med väldigt läckra rätter. Jag tog en räkcocktail som var väldigt god och väldigt stor. Här snåla man inte på något. Läckert att salladen serverades i ett bröd. Tyvärr kom det en rejäl regnskur. Vi hade väl hoppats på att regnet inte skulle hinna haft oss. Fast vi hann bada och sola ett stund. 
Innan vi hoppade på färjan hem så tog vi en snabb runda i Helsingör. Det var många år sedan jag var där men det var en mysig och väldigt tyst liten ort. Kanske blir ett nytt besök där när butikerna är öppna. 
 
Vi fick med oss lite gott från fiskbutiken och så en god chiliost. Mysig och rolig dag med vänner. 
 
 
 
 
 

Hven

 
Lunch på Hamnkrogen. Mamma tog lax och vi andra tog spätta
 
 
Vår goda spätta med kräfta, svamp, potatis och sallad. Värt varenda krona. 
 
 
Den fina utsikten 
 
 
 
Rundvandring på Spirit of Hven. Mycket intressesant och roligt att få smaka lite av deras spritsorter. Sommarsnapsen var väldigt god. Finns på Systembolaget. De hade även Gin och vodka. 
 
 
 
 
Har haft en väldigt varm och rolig dag på Ven. Killarna tog ett svalkande dopp efter maten. Det blev lite olika stopp på vägen, hamnkrogen, Silversmedjan, Spirit of Hven, Tuna Krog, Hvens pasta och mycket mer. 

Ugnsbakade cocktailtomater

 
 
 
Vi hade köpt med oss spareribs, hallumi och cocktailtomter igår. Dels för att jag ville testa en ny sak och sen för att mamma och pappa inte alltid ska behöva stå för maten. Sallad, lök, squash och massa andra godsaker är från trädgårdslandet. Det är stå skoj att gå ut i trädgårdslandet hemma hos föräldrarna och plocka med sig godsaker till maten. Nästa år ska jag se om jag kanske kan få odla lite fler egna saker. Detta året har jag och Fredrik odlat schalottenlök och vitlök hos mina föräldrar. 
 
Vi grilla rödlök (igen), spareribs, squash och hallumi. Som tillbehör blev det sallad,ugnsbakade tomater, olivbröd och olivolja för att doppa brödet. Super duper god middag i solen. 
 
Ugnsbakade cocktailtomater: 
 
Sätt ugnen på 225grader 
Ringla olivolja på en ugnssöker form 
Picka tomaterna med en tandpetare 
Krydda tomaterna med dina favoritkryddor, vi valde basilika, flingsalt och bruschetta krydda. 
Ringla olivolja över tomaterna 
In i ugnen i ca 25-30 minuter 
Rör runt bland tomaterna lite då och då 
 
 

Kvällsdopp

  
 
 
 
Igår efter ännu en super god middag hos mamma och pappa åkte vi ner till Höllviken för ett behövligt kvällsdopp. Efter en heldag ute i värmen var det skönt att svalka sig lite. Blev inte lika sugen när jag kände hur kallt vattnet var men jag sa att jag skulle bada. Och det gjorde jag två gånger. Pappa och jag vi banga inte =) 
 

Klagshamn småbåtshamn

 
Igår tog vi en liten runda till Klagshamn för att fiska. Jag satt i min nya fina stol och njöt av solnedgången och sambon fiska. Tyvärr frös jag så mycket att vi fick ge upp efter en timme. Mer kläder nästa gång och en bra bok och kan sitta där en stund. 

Flitiga damer och herrar

Igår jobbades på ordentligt hemma hos mina föräldrar. Ett par goda vänner till mamma och pappa var också där. Plåten på taket är nu nästan klart, männen jobba som bara den. Jobbigt på ett plåttak i den värmen. Kvinnorna jobbade på baksidan i trädgårdslandet. Idag kanske det blir ogräs rensning om vi orkar :) Innan jag började hjälpa till låg jag i solen ett par timmar och blev svalkade av högtryckstvätten. Det var som en bastu i trädgården men jag klagar inte :)


SOMMAR OCH SOL

Det sägs att det är sista dagen idag för solen och värmen i Skåne/Malmö. För ett tag så det gäller att passa på. Vi ska försöka att snickra ihop själva underredet till vår möbel. Kom på nu att jag glömde min ritning hemma men jag kommer nog ihåg det mesta. Sen gäller det att bli lite brunare :)


Jag har det rätt bra!

Ligger i solen och NJUTER! Skönt att se att värmen även håller i sig imorgon. Ännu en dag som kommer att spenderas i trädgården.


Good morning

 
Godmorgon min kära vänner. 
 

Körsbär

 
 
 
Igår efter middagen plockade jag och Fredrik fram stegen för att plocka en massa körsbär. De är som godast nu och vi fick ihop en hel del. Perfekt snacks i värmen. Tyvärr fick vi lite bär på kläderna när vi höll på men får hoppas att det försvinner i tvätten. 

Grillad rödlök med kryddsmör

 
Såg ett avsnitt av Jamie Oliver i förra veckan och blev sugen på att testa grillad rödlök. Det lät så himla gott och det det blev också himla gott.
Skala rödlöken och skär ett snitt upp i löken. Tryck ner kryddsmöret och stäng till aluminiumpaketet. Lägg paketet på glöden i grillen tills löken känns mjuk. Ha gärna två lager med aluminumfolie. Vi använde oss av provencalska kryddor och en klick smör. Mums mums mums. Detta måste ni testa!! 

Dagens sallad

 
Ännu en super god sallad till midag. Dagens sallad blev: Machesallad, paprika, tomat, stark korv, parmaskinka, ägg och kronärtskocka.
 
Salladen som jag åt för ett par dagar sedan blev en sallad med lite av allt möjligt. 
Ruccola, inlagda vitlöksklyftor, kronärtskocka, jordgubbar, stark korv, ägg och papria. 
 
Sallad och sommar är en perfekt kombination. Och så gärna ett glas rosé till. Sommar på hög nivå.
 
Veckan kommer förhoppningsvis bjuda på mer sol. På fredag blir det en tur över til Ven och vi har hyrt tandemcyklar till oss. 
 

Glasbruket

 
 
 
Vi tog en runda ner till Glasbruket i Limhamn och bara mös. Varmt, det fina havet och solnedgång kan inte bli mycket mysigare än så en sommarkväll i Sverige. 
 

Fika i trädgården

 
Jag står på mig, inga onyttigheter här inte. Igår hoppade jag potatis och fika och så även idag. Mamma gjorde en liten fruktsallad till mig när de andra mumsa i sig en längd från mormors bageri och andra små kakor. Och mormors bageri som har så otroligt goda kakor. 
 

Badminton

 
En liten paus från solmadrassen och det blev en runda badminton i trädgården. Jag är inte alls duktig på badminton och jag skyller på mitt öga. Men det gäller att öva och det ska jag fortsätta med imorgon. Pappa fick ta över rätt så snabbt och jag la mig i solen igen. 
 
 

Vårt nya projekt till köket

 
Vårt nya projekt till köket är i full fart. Jag ritar och planera och sen bygger vi tillsammans. Min stora passion, älskar att rita och planera. Både när det gäller hos och inredning. Nästa projekt efter detta är redan planerat. Bara de exakta måtten som ska sättas. 
 

Familjemys

 
 
 
Dagen igår och idag har spenderats hos i Tygelsjö med min goa föräldrar. Kvällen igår bjöd på god mat och lite dart. Svårt men mycket roligt, många härliga skratt. Jag träffade mitten och 50 poäng till mig, tjoohoo!!
 
Vi är lite knepiga i min familj på ett bra sätt och vi har alltid väldigt roligt. Älskar att mina föräldrar är så lätta. 
 
 

Balsamico från Italien

 
Mormor kom hem med denna lilla godsak till mig och Fredrik. Alltid lika skoj när man får mat eller liknande från lite olika delar av världen. Denna goda Balsamico som är min favorit kommer från Italien. Det finns ingen balsamico som slår denna. Skivad tomat, hackad purjolök, svartpeppar och balsamico. Mycket gott och super enkelt. 

Loppisfynd

 
 
Jag har länge letat efter den perfekta tekannan. Och jag hittade den i mamma och pappas kök. =) 
Mamma hade fyndat den på loppisen i byn. Vilka fynd man kan göra. Tack mami!! 
Nästa lördag är det dags igen på loppis i Västra Klagstorp (trodde mamma) vi får se om det dyker upp i tidningen. Men jag kommer att göra ett besök där, kanske hittar den där lilla kistan som jag är ute efter. Eller kanske ett fönster =) 
 
 

Lovely

 
Har haft en underbar dag hos mina föräldrar. 
 
En massa fjärilar på innergården så fint tycker jag. 
Dags att ladda krafterna inför morgondagen, den kommer att spenderas i solen. Så vi hoppas på ett kanon väder imorgon. 

S.o.l.i.g.a måndag

Solen skiner och min sista semester vecka har börjat. Saknar mitt jobb men samtidigt är det skönt att bara vara hemma och ta dagen som den kommer. Dagen kommer att spenderas i trädgården hos mina föräldrar. Kom igen solen nu kör vi!! Här ska det stekas.


News H&M

 
Katalogen över höstens mode från H&M har kommit. Fick min katalog först nu, lite sent men det har nog att göra med min adressändringar. Hittade en massa godbitar inför hösten. Det kommer bli en snygg höst. 
 
 

Recept på pastadeg

 
Pasta: 
 
2dl vetemjöl 
1,5dl duruvetemjöl 
2 msk olivolja
2msk vatten 
1 ägg 
2 äggulor 
1/2 tsk salt 
 
Gör så här: 
I hushållsmaskin: 
Häll i alla ingredienser och låt maskinen arbete i ca 15 min. 
Utan hushållmaskin: 
Lägg mjölet i en hög och kläck äggen i en grop i mjölet. Arbeta sedan samman alla ingredienser till en fas och slät deg. Tillsätt ev. lite mer vatten om degen inte går ihop. Knåda degen i ca 10 min. 
 
Slå in degen i plastfolie och låt degen vila i kylskåpet i en timme. 
 
Forma degen till en rulle, skär 1cm breda skivor. Kör biten i en pastamaskin eller kavla ut degen till avlånga plattor. 
 
 

Köket

 
 
Nu börjar det likna något i köket också. Matbordet och stolarna står på sin riktiga plats och det är gott om utrymme runt om. =) 
 
Vi ska tapetsera i köket när vi hittat en fin och bra tapet. Vill helst inte lägga allt för mycket eftersom det är en hyreslägenhet. Sen ska vi börja med vårt avlastningsbord som jag ritade klart nu i veckan. 

Roses

 
Nya krukor från IKEA och små rosor från Buketten. 

Vår vita kristallkrona

Vår fina vita kristallkrona från Ellos är nu upp och hänger super fint i vårt vardagsrum. Är mycket mycket nöjd med mitt köp. Och så vårt otroligt snygg matbord, egen design och egen tillverkning. Det ligger mycket kärlek i de bordet. 
 
Dukningen är klar inför morgondagen men nu är klockan snart 00.30 och det är dags att lägga sig. Har en hel del ärende att göra med min lilla bil =) 
 
 
Jag förstår inte varför bilden blir liggande, får fråga Fredrik imorgon. Vad gör jag för fel? Är det jag eller förstår jag inte riktigt Mac?? 

Dumma bil

 
Skulle rensa förrådet bara en massa saker till motorcykeln och går lungt ner för att hämta bilen. Sätter i nyckeln  för att öppna och larmet går igång. Det tar en stund för mig innan jag förstår att det är min bil som tjuter. Jag har inte inte satt igång larmet igår. Omöjligt eftersom jag inte hade fjärrkontrollen med mig när jag parkera igår. Jaha PANIK!! Sätter mig i bilen och kör från till porten. Hur f ..... ska jag göra? Visst jag kan koppla bort larmet men sen då? Ingen fjärrkontroll som fungerar just i de ögonblicket. Dumma dumma bil. Sent ikväll blev denna bil fixad. Så imorgon har jag en hel del att göra. 
 
Vi som skulle bort och allt men ja det fanns inget annat att göra än att avboka middagen med mina underbara vänner. Det fick bli Sushi runt hörnan istället. 

Yeah

 
 
 
 
Vilken härlig känsla, ni som varit här hemma förstår vad jag menar. 

Ullared

Igår var vi i Ullred ett par timmar. Klockan ringde tidigt och vi var iväg runt halv sju. En liten rolig grej på sin gråa semester. Vi hittade en del roliga saker och lite bra saker. Kvittot blev hela 75cm hur nu detta var möjligt men det gick visst. 
 
Det var jag som satt bakom ratten och innan vi gasade iväg behövde jag lite socker med hjälp av en varm och god donuts. 
 
  
 
 
 
 
 
 

Ge aldrig upp


Macbook Pro

Tyvärr har jag inte fått tillbaka min dator och ikväll så rensa min kära sambo sin Macbook. En dator som inte har använts på ett tag och som bara kalla på oss. Nu kan jag börja surfa på riktigt igen :)


Ett paket på posten

När jag gjorde beställningen för ett tag sedan var leveranstiden mitten av augusti. Men idag redan fick jag ett sms att lampan fanns på posten. Fredrik är inte rätt nöjd med den, han tyckte den såg ut som ett kakfat. Själv ramen då. Jag tycker den blev bra, fast för se sen när den är på plats och elen är kopplad.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3088775/images/2012/pic_5005bf3eddf2b34c61000000.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3088775/images/2012/pic_5005bf3eddf2b34c61000000.jpg" class="image">


Ett paket på posten

När jag gjorde beställningen för ett tag sedan var leveranstiden mitten av augusti. Men idag redan fick jag ett sms att lampan fanns på posten. Fredrik är inte rätt nöjd med den, han tyckte den såg ut som ett kakfat. Själv ramen då. Jag tycker den blev bra, fast för se sen när den är på plats och elen är kopplad.


Kyckling med parmesan och skinka

Det blev en mycket sen middag idag. Och därför en enkel middag Ugnen på 200 grader. Putsa kycklingen. Skär ett snitt mitt på filéen. Fyll dem med hyvlad parmesan, skinka och timjan. Vi körde apelsintimjan och pepparskinka. Stick i lite tandpetare för att hålla fyllningen på plats. Krydda med salt och peppar. Stek dem snabbt i olja så de får en fin yta. Sen in i ugnen i ca 25min. Klart :) Tyvärr så glömde jag ta en bild efter så ni får nöja er med en före bild :)


Friends

Godmorgon underbara vänner och bloggläsare.


Jobbigt

Eftersom jag inte har någon dator än så måste jag blogga från mobilen. Det är lite jobbigt när man skriver inlägg och gör ett radbyte men att det inte syns när man publicerat inlägget. Jobbigt!!


Köttbullar med basilika och mozzarella

Goda köttbullar kryddad med basilika, vitpeppar, salt och chiliflingor. Och sen fyllda med riven mozzarella. Gjorde köttbullar som "vanligt" med ströbröd och vatten. Ingen lök! In i ugnen på 200grader i ca 10 min. Tomatsås = 400g krossade tomater vitlök/örter Matlagningsvin Honung Tomatpure Paprikapulver Riven mozzarella Och så hemmagjord pasta :) Riktigt roligt gott


Marimekko

En ny liten skål till vårt hem.


Pain today - Strength tomorrow

Dagens härliga citat på Forum. Känner mig taggad nu! Det är nu det gäller!


God morgon


Skål

Igår öppna jag och sambon en flaska bubbel för att fira in vår semester tillsammans.


Ugnsbakad Abborre

Jag handla lite fisk med mig hem från Buhres. Två små abborrar på ca 500g. Lime, Buhres fiskkrydda, basilika, smör, salt och apelsintimjan Rensa och ta bort fjällen. Lägg fisken på ett aluminiumark. Gnid fisken med salt och fiskkrydda. Fyll fisken med skivad lime och alla goda kryddor. Lägg en klick smör i fisken. Pressa lime över fisken. "Knyt" ihop alu. arket till ett paket. In i ugnen på 200grader i ca 15 min.


Nytt

Mitt nya halsband som jag fynda på marknaden, handgjort fint halsband. Helt i min smak.


Mami och Papi

Idag har jag umgåtts med mina föräldrar nästan hela dagen. Åkte dit vid nio och var hemma igen vid fem. Det blev marknad i Degeberga, våfflor, Kivik och Buhres. Hittade ett super fint halsband och lite andra roliga saker. Det blev lunch på Buhres i Kivik. Shopping på Kiviks Musteri. Och massa andra roliga stopp på vägen.


Båtkörkort och hemsnickerier

Fredrik har köpt två nya böcker till oss. Vi ska ev. ut med en båt snart och kan vara rätt skönt att kunna lite. :) Sen som många kanske vet så älskar vi att pyssla hemma och fixa med möbler. Vi hittade denna boken idag när vi var ute och körde, perfekt för oss. Står om lite av varje. Kanon :) här ska det byggas!! Nästa lilla projekt blir tallrikshylla.


SEMESTER

Köpte en liten ros på kruka i veckan och ska bara köpa en kruka från IKEA sen kommer det blir ännu mysigare på matbordet. Sitter och planerar inför de kommande dagarna, mysigt!! 


Black


Helikopterplattan

Det blev en runda till dockan för att fiska lite. Det gäller att ge och ta här i livet. Sambon älskar att fiska och jo klar då kan jag hänga med ibland. Tyvärr kom det ett rejält ösregn på oss men det var mysigt ändå.


God morgon

Vi kollade lite flyg nu på semestern men nä tycker inte det är värt de pengarna. Sparar till Kapstaden istället :) Nu ska vi ut och fiska en runda. Tjoohoo , hehe


AW på Fridays

Igår blev det after work med Linda på Fridays. Och fick firat in min semester :) Var hemma vid nio tiden, tog en dusch sen somna jag rätt snabbt. Rätt trött efter en arbetsvecka men nu ska jag njuta av semester och ta dagen som den kommer.


Pintos <3 oliver

Igår märkte jag att vår katt älskar oliver, han blev helt galen i skålen med oliver. Han är för go min älskade kisse.


Godmorgon

Idag var det inte helt lätt att gå upp. Tror kroppen börjat ställa sig in på semester redan men det är ett par dagar kvar. 3 dagar sen ska jag ta sovmorgon. :) Känns extra tungt när Fredrik ligger kvar i sängen. Dags att dricka upp kaffet och sätta ihåg att jobba.


Inspiration, te, oliver och Yankee Candle

Köpte nya Plaza Interiör när jag påväg hem från jobb. Få en massa inspiration till vårt framtida boende/hus. Tog en runda i stan efter jobb och fick fixat present och kollat kläder. Ett besök på Svenssons i Lammhult blev det också, en dröm butik för mig. Vill ha vill ha vill ha. Lampor, mattor och massa andra små roliga saker.


Ensam hemma

Fredrik är ute med vänner. Jag stannar hemma och låter han roa sig själv :) man behöver inte alltid vara tillsammans! Jag tänder ljus här hemma (fast det är väldigt ljust ute), dricker vin och Carpaccio. Nu halv åtta hos mig sen Allsång på Skansen. :) vilken tisdag

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3088775/images/2012/pic_4ffc6b4ce087c34fe200065b.jpg" class="image">


Vit kristallkrona

Vi är lite oense om denna lampan men vi får se. Lampan är beställd och är påväg till oss men tyvärr var det en månads leveranstid. Tyckte kronan var riktigt snygg eftersom den är vit men vi får se hur det blir när den kommer upp.


Sunny sunday

Igår var vi hemma hos mina föräldrar för att bl.a. pyssla med vårt Soffbord och sen fick pappa hjälp av Fredrik med taket. Och jag låg i solen, men någon färg tycker jag inte att jag fick. På kvällen blev det grill på altanen. Lite små kallt men härligt att sitta ute.


Masken är på !!

Haha rolig ser man ut men jag tycker det är viktigt när man håller på som vi gör. :) Soffbordet börjar bli klart men vidblev inte riktigt nöjda så ett lager färg nästa helg sen tror jag det får flytta med till Spångatan.


Är den här ??

Vågar man hoppas på att värmen ska stanna?? Tror inte det för det verkar som att regnet ska komma i veckan. När kan vi få sommar?? De börjar göra reklam för höstens mode. Men vi kan väl ha sommar först. Steka steka steka!! :) Ligger hemma hos föräldrarna och har det lugnt och skönt.


Carpaccio, pasta och chokladfondant

Igår var mina föräldrar på besök. Förrätt = Carpaccio med tryffelolja, parmesan, ruccola och pinjenötter. Varmrätt = Pasta Carbonara med svamp. (Hemmagjord pasta) Efterrätt = Chokladfondant med lättvispad grädde och jordgubbssås

 

 

Chokladfondant: 

100 g smör 
150 g god mörk choklad 
2 st ägg 
2 st äggulor 
0.5 dl strösocker 
2 msk vetemjöl 
Smör + strösocker till formarna

 

Gör så här: 

Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret.

Vispa ihop ägg, ägggulor och socker i en bunke.

Vispa även i mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.

Rör tills det blir en slät och blank kräm.

Smöra fyra ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ.

Sockra dem istället för att mjöla så blir ytan blank och fin.

Fördela smeten i formarna. Fram till hit kan du förbereda.

Sätt ugnen på 225 grader och sätt in formarna i ugnen.

Nu gäller det att passa noga - de ska vara mjuka i mitten så att den goda chokladkrämen rinner ut när man sätter gaffeln i den, men inte vara så lös att den tappar formen.

Tiden i ugnen kan variera mellan 8–12 minuter, beroende på ugnen och formarnas storlek. Ta ut och provstick i dem några gånger om du är osäker. De är färdiga när det börjar höja sig en aning på mitten.

Låt fondanterna stå några minuter och stjälp sedan upp dem på desserttallrikar.

Garnera med florsocker och röda bär.

 


Fredag

Lite mys med min kärlek. Gott vin och god mat. <3


Blomkål- och broccolimos med korvstroganoff

Love blomkål!! Fredrik äter potatis och ris när jag äter grönsaker. Lite halv LCHF diet Jag var så duktig med träningen men har kommit in i en period där kroppen inte vill eller mår så bra. Stress?? Så nu är det 4 kilo som ska bort. Skärpning!! Nyttig mat men unna sig på helgen.


Jordgubbsbullar och kanelbullar

Fick för mig att baka lite i veckan men nu efter så skulle jag nog struntat i det :) Det blev ett gäng misslyckade bullar.


Pastastubbar

Pastastubbar med spenatröra och parmaskinka. Mumma!!


Marmelad - Home made

Jordgubbsmarmelad med lime och vanilj Rabarbermarmelad med vanilj Goda men själv tyckte jag kanske de blev i sötast laget men vi får se..


Grillad lax

Middag hos mamma och pappa. Lax på grillen.


Midsommar

Midsommar firandes i Hammars Park med nära och kära :) Vi fixade pajerna och ja kan väl säga att regn = pajform i gatan . Pajen klara sig men synd att formen gick sönder. Det blev en lugn kväll med vänner.


En slapp söndag

Ibland är det skönt att bara ligga i soffan. En söndag för några veckor sedan. En bra bok och en kopp Chai.


Segling

Gud vad detta var skoj!! Ännu en dröm, att äga en segelbåt. Det var så otroligt skönt och ja mer avkopplad går nog inte. Drömma måste man!!


Pasta med svamp och tryffelsalami

Är galen i både pasta, svamp och tryffelsalami - så denna middag var underbart god. Fuskade med färsk pasta från Hemköp


Potatissallad

För några veckor sedan slängde vi ihop en super god potatissallad med sparris och bryntlök. Mums mums mums


Tassimo

Jag älskar min Tassimo!! Riktigt nöjd med mitt kapp på mediamarkt. 399 istället för strax över 1000kr, det tyckte jag var bra. Fredrik drycker ju inte kaffe och jag dricker det sällan men ibland blir man sugen på en kopp och då är denna super bra. Får köpa lite fler sorter snart, testa lite olika.


Äntligen!!

Nu verkar appen äntligen fungera. Fast vi får se om det blir publicerat. Kan väl inte säga att jag saknat bloggen jätte mycket, det är väl mest istangram just nu. Fast lite har jag saknat den. Får se om det är någon annan som saknat den.


RSS 2.0