Jobb på morgonen

 
Bild: Instagram @ veroniquepintos 
 
 
Jag gick upp imorse med Fredrik och var en snäll flickvän =) Plockade fram vilken skjorta han skulle ha idag. Sen gick jag och la mig igen för att sova till klockan nio. Nu har jag jobbat med lite med företaget (en del papper som ska in de närmsta dagarna) och ätit god frukost. Fruktsallad från Woolworths är det bästa, vindruvor, melon, ananas och kiwi. 
 
Nu tänkte jag byta till träningskläder och ta hissen ner till gymmet. Skulle bli kanon bra väder idag så det blir kanske någon timme på solterrassen. Dagen idag är annars oplanerad förutom att jag ska hämta ut bilen vid fem tiden... Hjälp!! Vänstertrafik, kommer ihåg att jag tyckte det var så jobbigt förra gången. Blinkers och allt sitter ju på fel sida. Skulle man blinka så satt man igång vindrutetorkarna. Fast det kommer gå galant, tar en stund innan man vänjer sig. 
 
Får se var vi kör imorgon, kanske till Stellenbosch för att dricka lite vin och njuta av att Fredrik är ledig =) 
 
Ha en super mysig tisdag !! 
 
Kramar // Vera 

Hout Bay

Idag gick jag upp tidigt för att hinna med bussen klockan nio.
Det blå den blåa routen mot Hout Bay.
Första stoppet var vid Worlds of Birds. Massa fåglar och en del apor. Tror inte jag gick runt hela parken, man gick nästa vilse där inne.
Efter ca en timme inne i parken hoppade jag på bussen igen för att åka mot hamnen i Hout Bay.
Där hade jag tänkt att ta en båttur till Seal Island. Men eftersom det är lågsäsong här så var det inte så stor efterfrågan på den trippen jag hade tänkt ta. Skulle varit där direkt på morgonen. Så det blev en lunch istället på en liten restaurang med fin utsikt över hamnen. Och då kom det två sälar förbi som börja leka bakom mig :)
När jag hade lunchat klart hade de flyttat på sig och två killar lockade de till sig på en annan plats. Får se om det blev några bra bilder med kameran när jag kommer till Sverige.
På bussen igen och mot Waterfront, där blev det en Cappuccino på Vovo Telo. Blev en snabb runda inom Woolworths för att handla lite mat till kvällen.

Kvällen avslutade vi med en enkel middag. Pasta med svamp, salladslök, salami och tomater.

Nu te i soffan och fortsätta bläddra/läsa tidningen som jag köpte. Medans Fredrik jobbar lite. :)

Hoppas ni får en kanon mysig kväll!!

Kramar // Vera

En god Cappuccino på Vovo Telo

Inne på Worlds of Birds, tyckte inte det var något speciellt. Men gick iofs inte runt i hela parken. 

Istället för båttur till Seal Island så blev det en sallad och ett glas vin på en restaurang i Hout Bay. 

Påvägen tillbaka till Kapstaden från Hout Bay. 

Liten paus i lägenheten. 

Kvällens snabba middag. 


Longstreet

Igår tog vi det lugnt hela dagen. Passade på att ta sovmorgon sen gick vi ner till Strand Street för att fylla på kylskåpet.Gick  snabbt hem för att lämna av vinet och maten för att sen promenera längs longstreet och smågatorna runt om. Tog ett snabbt varv runt Green Market innan vi landa på en indisk restaurang. Drack vin, njöt av varandras sällskap och åt en god Masala Chicken.

Vi handlade lite blommor från en gigantisk blomstermarknad. Glömde ta bild men ska nog dit igen. Med Fredriks sällskap, jag fick inte gå dit själv :)


Nu är jag på plats

 
 
Äntligen framme i härliga Kapstaden. Solen skiner och klockan är snart halv tio. Igår var här ca 30 grader ute och man kunde gå i linne både tilloch från restaurangen. Det är semester =) Nu får jag hoppas på att vädret håller i sig. Vi hade planerat i hajsafari imorgon men eftersom Fredrik är lite sjuk så skjuter vi på det, får bli nästa helg istället. 
 
Igår gick vi till en restaurang som jag fick välja, och det blev min favorit. En italiensk restaurnang med underbart goda pizzor och pastarätter. Blir nästa överraskad av mig själv att jag ville äta pizza. Men deras pizzor är ruskigt goda. Sen gick vi hem, tände lite ljus, pratade framtid och kollade på film. 
 
Flygningen ner gick super bra, jag har övervunnit min rädsla av att flyga själv. Skulle skåla i champagne uppe i luften men det räckte med ett glas vin till maten för min del. Sen var jag super trött. 
Flygplatsen i Dubai var super fin, wow wow wow. Flygplatsen fick mig att verkligen vilka resa till staden Dubai. Det står högt upp på min lista just nu. Fast innan det blir det en resa hit ner till igen. 
 
Idag ska jag mysa nere i Waterfront, handla hem lite saker till lägenheten och lite god frukost till oss. 
 
Ha en mysig fredag! 
 
Kramar // Vera 
 

 
 
 

Dubai

Jaha två timmar och gått, och jag har två timmar kvar. Sen väntar ännu ett par timmar på flyget. Ska bli så himla skönt att komma till Kapstaden. Till min kärlek! Prata ännu mer framtid och planer. Ev. Blir det lite ändringar i planeringen. Vi får se vad vi kommer överens om:)

Har pratat med min snälla mamma två gånger nu på kvällen.

Alltid glömmer man något. Denna gången glömde jag hörlurar förra gången var det tandborsten.
Jag som hade planerat att kolla lite Play-tv.

Istället blev det inspiration till vårt framtida hem. Öppen spis? Hur härligt är inte det. :)

Ha det bra!!

Kramar // Vera


Kasslergratäng

 
Bild från Iphone / Instagram. Följ mig på Instagram = veroniquepintos 
 
Kasslergratäng
4 personer 
 
ca 800 gram kassler 
0,5 purjolök, strimlad 
1 st röd paprika 
ca 200 gram broccolibuketter
250 gram blomkål 
ca 200 gram tärnad bacon 
250 gram grön sparris (kan uteslutas) 
5 dl matlagningsgrädde 
0,5 dl chilisås 
1 tsk chiliflakes 
vitlökspulver 
svartpeppar 
1 dl riven parmesan 
 
Gör så här: 
Strimla blomkål och skiva broccolibuketterna. 
Lägg i en ugnssäker form. 
Tärna kasslern och lägg ovanpå grönsakerna. 
Dela sparrisen i bitar, strimla purjolöken och dela paprika i bitar. 
Strö över kasslern. 
Blanda grädde och chilisås. Smaka av med chiliflakes, vitlökspluver och svartpeppar. 
Häll gräddblandningen över kasslern och grönsakerna. 
Toppa med riven parmesan. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. 
 
Servera med blomkålsris och en sallad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett litet hej

 
 
 
 
 
Måste säga att jag saknar mitt bloggande. Hoppas på att det är några som saknat mig med =) 
 
Men jag måste hålla pausen ett litet tag till, min kropp och hud är kaos. Detta är ev. pågrund av all stress och "ångest" jag har inom mig. Läkaren skrev ut medicin, som jag nu ska ta i ca 3 månader. Vilket bl.a.a innebär att jag inte så sola under denna tiden.
 
Jag känner att jag måste lyssna på min kropp och bara slappna av. Och jag är himla glad att jag har fullt upp på jobb, det är min plats dit jag "flyr". Där jag släpper allt och bara jobbar järnet. Tur att jag älskar mitt jobb så mycket som jag gör. Det är guldvärt !! 
 
Jag lagar fortfarande mycket mat så det finns lite inlägg på lager =) Får se när jag får tillbaka krafterna. 
Kanske blir lite bloggande i Kapstaden när Fredrik jobbar och jag innan jag sticker ut på mina äventyr. 
 
 
Nu är det riktigt nära, igår var det 5 dagar kvar. Längtar så otroligt mycket till jag landar i Kapstaden, blir upphämtad av en taxi och körd till Fredriks jobb. Börjar gråta av tanken att få krama om honom, snart ♥
Första helgen är redan bokad, fredag= middag med F's vänner, lördag = hajsafari (om vädret tillåter), söndag = Fredriks födelsedag. 
 
 
Ha det underbart alla vänner och bloggläsare !! 
 
Lyssna på Er kropp! 
 
 
Kramar // Vera 

Paus ??

Bloggpaus? Om bara just ikväll, även imorgon, till helgen eller helt enkelt sluta. 
Ska man sluta ett tag eller fortsätta??!!
Just idag har jag inte ork, min kropp skriker efter något men vad har jag inte kommit på än.
Hudläkaren, vårdcentral, sömn, vätska i form av vatten??? Eller något helt annat? 
Många säger stress, men stress är det inte.. 
 
 
Idag blev det köttfärslimpa med mozzarella och oliver. Som tillbehör blev det gratinerad blomkål.
Riktigt gott blev det.
Recept kommer när jag har tillbaka ork i kroppen.
Förhoppningsvis redan imorgon. Då ska jag träffa E  och tänkte även sola.
 
 

Mammas goda laxsoppa

 
Igår lagade mamma en super smarrig laxsoppa till oss. Här kommer receptet: 
 
 
Fisksoppa 
4 pers 
 
1 st rödlök 
1 st gul paprika 
1 st röd paprika 
500 gram lax 
3 dl skalade räkor 
200 gram broccolibuketter 
ca 10 cm purjolök 
2 tsk curry 
3 tsk oregano 
8 dl grädde 
4 dl vatten 
1,5 - 2 msk fiskfond konc. 
0,5 dl vitt matlagningsvin 
olivolja för stekning 
 
Gör så här: 
Hacka paprika, lök och strimla purjolöken. 
Fräs grönsakerna (förutom broccoli) i en kastrull. 
Tillsätt grädde, fond, vatten och matlagningsvin. 
Krydda med curry och oregano. 
Låt det koka i ca 15 minuter. 
Dela laxen i mindre bitar, lägg ner i kastrullen tillsammans med broccolibuketterna. 
Och låt det puttra i 5 - 10 minuter, tills laxen är färdig. 
Vänd ner räkorna de sista minuterna. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fetaostfylld kycklingfilé med pilaffris

 
Det är himla enkelt att få ihop saftiga och goda kycklingfiléer. Bäst är att fylla dem med godsaker, denna gången blev det skinka, fetaost och en kvist färsk rosmarin. Serverades med pilaffris och sallad. 
 
Fetaostfyllda kycklingfiléer 
4 pers 
 
5 st kycklingfiléer 
5 st skivor skinka ( valfritt ) vi valde en kryddad rökt skinka 
100 gram fetasot i bit 
provencalsk krydda 
5 st kvistar färsk rosmarin
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Skär ett snitt uppe på kycklingfiléerna. 
Krydda med provencalisk krydda. 
Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn hastigt filéerna runt om. 
Ta av kycklingfiléerna från stekpannan. 
Ta en skiva och stoppa i snittet på filéen.
Skiva fetaost. Toppa ner ett par bitar fetaost och en kvist rosmarin i varje filé. 
Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form. 
In i ugnen i ca 20 minuter, till kycklingen är genomstekt. 
 
 
Pilaffris 
1 st gul lök 
1 st paprika 
5 dl vatten 
1 st buljongtärning kyckling 
2 1/2 dl ris 
 
Gör så här: 
Skala och hacka löken. 
Dela paprikan i bitar. 
Hetta upp en stekpanna med en klick smör. 
Bryn lök och paprika. Tillsätt riset och låt det steka med i ca 5 minuter. 
Rör om hela tiden. 
Häll i vatten. Smula ner buljongtärningen.
Låt det koka på svag värme i ca 15- 20 minuter
 
 
 
Sås: 
Skyn från stekpannan 
4 dl grädde 
1 st buljongtärning kyckling 
0.5 - 1 msk vitt vin 
 
Gör så här: 
Hetta upp pannan som du stekt kycklingen i. 
Häll ner grädde, låt det koka upp. 
Tillsätt vin och smula ner buljongtärningen. 
Smaka av med svartpeppar. 
Låt det koka ett par minuter. 
 
 
 
 
 
 
 

Pasta med sydafrikansk pastasås

 
I helgen åt vi en pasta med smaker från Sydafrika. Tog inspiration av Allt om Mat men tog bort ingefära eftersom jag inte tycker att det är gott. 
 
Pasta med smaker från Sydafrika 
 
600 gram lövbiff 
2 st gul lök 
3 - 4 st vitlöksklyftor 
2 st paprikor (grön och gul) 
1,5 msk mango chutney
1-2 msk kinesisk soya
ca 0,5 tsk kanel 
0,5 dl konc  äppejuice
curry, svartpeppar, salt 
 
Gör så här: 
Skala och hacka löken, dela paprikan i bitar och strimla köttet. 
Hetta upp en stekpanna med smör och stek lök, paprika och kött. 
Krydda med kanel, curry, svarpeppar och salt. 
Tillsätt äppeljuce, soya och mango chutney.
Låt det steka någon minut. Till köttet är klart. 
 
Servera med pasta. 
 

Lunch i Trelleborg

 
 
 
 
Igår var jag i Trelleborg hemma hos R för lunch och tjejsnack. Har inte träffat henne själv på flera månader så äntligen fick vi ihop en "lunchdejt". Hon kommer alltid med kloka råd!  
 
 

Hemmaspa

 
Kör ett litet mini hemmaspa ikväll. Naglarna är nylackade, ansiktsmask, peeling, inpackning, tända ljus och te. Perfekt avslutning på helgen. Får se om det finns något roligt på Play annars plockar jag fram en bok. 
 
Hmm kanske ska plocka upp lite ost =) Eller hålla igen?? Fast jag tränar hyfast mycket så lite måste man väl unna sig ibland. Kondition och stryka idag. Kör samma imorgon. Jag är peppad och jag är igång!! 
 
 

Ostbricka och film

 
 
Igår kväll med det filmmys och ostbricka med bla mina favoritostar, Gruyere och Kittost.Hyrde filmen Lawless. En verklighetsbaserad film med spänning och lite, lite action. Men bra! Hade tänkt hyra filmen En oväntad vänskap fast den fanns inte inne.
 
 

Kalljästa frukostbullar

 
Perfekta frukostbullar som man gör kvällen innan. Tycker själv att det är otroligt jobbigt att stå och göra bullar direkt på morgonen. P.g.a jäsning m.m. Denna deg går snabbt att vända ihop kvällen innan, sen in i ugnen på morgonen dagen efter i ca 10-12 min. Klart !! Kan knappast bli mycket smidigare. 
 
Kalljästa frukostbullar 
ca 10 st 
 
25 gram jäst 
3 dl vatten 
2 msk olivolja 
1 msk flytande honung 
3 dl grahamsmjöl 
5 dl vetemjöl 
 
Gör så här: 
Smula ner jästen i en bunke, rör ut jästen med kallt vatten. 
Rör till jästen löser sig. 
Tillsätt honung och olivolja. Blanda om. 
Häll i grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Arbeta så att allt blandar sig. 
Knåda  degen på ett mjölat bord. Tillsätt ev. lite olivolja om degen är för torr. 
Dela degen och rulla till bullar. 
Lägg på en bakpappersklädd plåt. 
Täck med en bakduk/handduk och ställ i kylskåpet över natten. 
 
Dagen efter: 
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med vatten. 
Grädda i ca 10 - 12 minuter. 
 
 

Runt Tygelsjö

 
 
Blev en lång promenad runt Tygelsjö igår och så in i de nybyggda områdena för att få lite inspiration. Kanske kan tänka sig en tomt här i närheten? Älskar att gå min lilla sträcka här när det är så öppet och fritt runt om. Ute på "landet". 
 
Promenad igår och kondition på crosstrainern idag. 
 
Sätter igång låten Can't hold us för att få upp tempot, något i denna låten för mig att tagga till ordentligt och bara köra. Köra tills jag knappt kan gå av crosstrainerna. 
 
 
 
 
 

Paus

 
 
Köpte en ny tidning idag gällade att bygga nytt.
Våra tankar, drömmar och planer just nu är att kunna bygga ett hus och vi hoppas att kunna förverkliga dem en dag. =) Gäller att kämpa hårt, det är ju bara jag och Fredrik. Det gäller att drömma och sträva efter att göra drömmarna till verklighet. 
 
Tog en liten paus när jag kom hem och nu tänkter jag passa på att gå en promenad. Solen skiner så det gäller att njuta. Blev en smaksatt latte och en smörgås med skinkröra. Mums mums !! 

Hallon curd

 
Halloncurd som jag gjorde förra helgen, själv tyckte jag att min var lite för sött. Har därför dragit ner på vaniljsockret i receptet. 
 
Hallon curd 
 
2 dl hallon 
1 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 msk pressad citronsaft 
citronskal ca 0,5 tsk 
4 st äggulor 
70 gram smör 
 
Gör så här: 
Blanda socker, citronsaft, citronskal, äggulor och vaniljsocker i en kastrull. 
Ställ kastrullen på medelhögvärme.
Värm blandningen men låt den ej koka. Rör om hela tiden. 
Ca 30 minuter till curden bli tjock.
Tillsätt smöret och låt det smälta i curden.
Ta av kastrullen från värmen. 
Kör hallonen i en matberedare. Rör ner hallonen i curden. 
Häll upp hallon curden i en burk. Ställ i kylen. 
 
Håller i ca 2 veckor. 
 
 
 
 

Sunshine

 
GOD MORGON !! 
 
Jaha, trodde att solen skulle våga visa sig lite mer, men inte än. Vänder på planeringen och kör ärende först och promenad + träningen senare. 
 
Ska se om jag kan fixa lite saker med bilen, om jag nu hittar de delar som jag behöver. 
 
Ha det bra! 
 
Kramar // Vera 

Just me

 
 
 
Happy Friday !! 
 
 
Bjuder på lite Ego-bilder på mig. Dagens outfit. 
 
Orken är helt slut i min kropp. Fick sms om tacokväll i Trelleborg. Hade varit så mysigt men jisses min kropp behöver vila. Ändå en kort vecka denna veckan. Lika bra att lyssna på kroppen och stanna hemma. Hoppa i mjukisbyxorna, t-shirt och slå upp ett glas rött. Ikväll blir det biff med bambo till middag, sen Let's Dance. 
 
Imorgon ska jag försöka fixa sakerna till bilen och själv försöka mecka lite, vi får se hur det går. Inga svåra saker men man vet aldrig när man öppnar motorhuven. 
 
Pratade nyss med Fredrik. Lite vad vi ska hitta på för skoj när jag kommer ner. Hajsafari är ett önskemål av Fredrik, så det får bli hajsafari. Hans arbetskamrater hade sagt att det var ett måste om man semestra i Kapstaden. Vet själv inte riktigt om man vågar hoppa ner i den där buren men sitta med på båten kan man ju alltid göra. Fast ångrar man sig inte sen att man inte dök ner? Jaja, har ju ett par dagar till på mig innan jag måste komma fram till ett beslut... Våga eller inte våga  =) 
Ska höra med min morbror också, vad han tycker. Han har dykt med hajar många gånger. 
 
Hoppas ni får en mysig fredagkväll. 
 
Kramar // Vera 
 
 
 
 

Pytt i panna med lammkött

 
 
 
 
Pytt på lammkött 
4 pers
 
5-6 st potatisar 
2 st röda äpple 
1 st palsternacka 
1 burk syltlök 
250 gram lammkorv 
500 gram lammstek, färdigstekt lammstek 
3 st vitlökskyftor 
olivolja för stekning 
rosmarin ,timjan
grovsalt, svartpeppar, flingsalt
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader
Skala och tärna potatis, morötter och palsternacka. 
Lägg allt i en ugnsfast form och häll över syltlöken ( utan spad), ringla över olivolja.
Rör om bland grönsakerna.  
Strö över rosmarin, timjan grovsalt och svartpeppar. 
Sätt in formen i ugnen i ca 25 minuter. 
Tärna lammsteken och skiva korven, och stek i olivolja. 
Pressa ner vitlökskyftorna. 
Rör ner rotfrukterna i stekpannan tillsammans med lammsteken och lammkorven. 
Smaka av med rosmarin och flingsalt. 
 
 

Together

WHEN WE'RE TOGETHER, 
even the coldest day feels warm. 
 
 
 
 
Nu är det 20 dagar kvar till Kapstaden. 
Ner till min kärlek, till min Fredrik. 
 

Stark Chorizogryta

 
Gårdagens middag blev en stark chorizogryta med tillbehör som sallad och matvete. ( Lite LCHF över det hela) 
 
Stark chorizogryta 
4 pers 
 
1 kg chorizo 
1 st liten squash 
1 st röd paprika 
1 st gul lök 
3-4 msk ajvar 
2 st vitlöksklyftor 
3 nypor chiliflakes 
5 dl vispgrädde 
svartpeppar 
 
Gör så här: 
Dela chorizo i bitar, ca 1 cm tjocka. 
Tärna squash, paprika och hacka löken. 
Stek allt i en stekpanna med en klick smör. 
Häll i vispgrädde och låt det koka upp. 
Tillsätt ajvar, pressa i vitlöksklyftorna och chiliflingorna. 
Låt det puttra i ca 15 minuter. 
Smaka av med svartpeppar. 
 
 

Godmorgon

 
 
Igår var det ännu en tidig morgon för mig, kl. 7.20 var det dags för besiktning. Dagen innan kl. 07.10 hos Folktandvården i Limhamn. Men nu var detta fixat iallafall. Hos tandläkaren gick det fint, ännu en påminnelse om att det tandtråd är väldigt viktigt. Får se om jag lär mig efter detta besöket. Har idag köpt tandtråd, alltid något. 
 
Besiktningen gick väl OK, lite saker att fixa men jag måste inte göra en ombesiktning. Just nu behöver jag min "man". Fast det är bara att ta tag i det själv, det är dock ändå min bil. Ett besök hos Mekonomen, Biltema och Returbil sen ska jag nog kunna ordna detta också. Envis som jag är, ibland kan det vara rätt bra =) 
 
Klippning igår efter jobb, luggen fixades till och de slitna topparna sa vi bye bye till. Väldigt nöjd med resultatet, nu får vi se om jag kan fixa till det lika bra. 
 
Hoppas ni får en kanon bra torsdag! 
 
Kramar // Vera 
 

Hel kyckling i ugn

 
Var så otroligt hungrig så jag glömde helt bort att ta bild på när kycklingen var klar. Jag stoppade kycklingen med en apelsin och rosmarin. 
 
Hel kyckling i ugn. 
 
1 kg hel kyckling 
3 st apelsiner 
Färsk rosmarin 
4 st vitlöksklyftor 
2 msk flytande honung + ca 1-2 msk 
flingtsalt, svartpeppar 
 
Gör så här
Sätt ugnen 225 grader. 
Skala och dela en apelsin i bitar.
Fyll kycklingen med apelsinen och även ett par (ca 5 st)  kvistar färsk rosmarin. 
Dela och pressa apelsin nr 2 i en skål, ca 0,5 dl saft. 
Pressa i vitlöksklyftor. Strö i lite flingsalt och svartpeppar. 
Tillsätt honung. Ta bladen från 2-3 kvist rosmarin. Blanda om. 
Lägg kycklingen i en ugnssäker form, häll över "dressingen". 
Ringla över lite honung. 
Sätt formen i mitten av ugnen i ca 40- 50 minuter( tills kycklingen är genomstekt). Ta ut kycklingen efter halva tiden och pressa saft från en halv apelsin och ringla honung över kycklingen.Ös gärna kycklingen några gånger med skyn från ugnsformen. Ringla över honung ytterligare en gång och pressa apelsinsaft precis (10 min) innan kyckligen är klar. 
 
 
 
 

Saknaden

 
 
Saknar dig, så otroligt mycket. 
 
Usch nu börjar det bli riktigt jobbigt! Riktigt riktigt jobbigt. Men jag ska klara detta, även detta!! 

Två delad pannacotta

 
 
Tvådelad pannacotta som vi åt i fredags, med chokladpannacotta i botten. Mums mums!! 
Vanligpannacotta och pannacotta med mjölkchoklad. Här är receptet. 
 
Två delad pannacotta 
4 pers 
 
5 dl grädde
2 gelatinblad
1 vaniljstång
½ dl socker
ca 75 gram mjölkchoklad 
 
Gör så här: 
Blötlägg gelatinbladet i lite kallt vatten. 
Häll upp grädden i en kastrull, tillsätt socker. 
Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg ner frö och vanlijstången i grädden.
Koka upp, låt det sedan sjuda i ca 15 minuter under lock. 
Krama ur gelatinbladet och lägg ner det i grädden. 
Låt det smälta. Rör om. 
Häll upp hälften av gräddblandningen i en skål. 
Hacka chokladen och låt den smälta i kastrullen med den resterande grädden. 
Häll upp i små portionsformar, börja med chokladpannacottan. Låt det svalna. 
Häll sedan över den "vita" ljusa pannacottan. 
Ställ pannacottan i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vaniljmuffins med ahlgrensbilar frosting


Till fikan igår hos Emelie gjorde jag Cupcake med ahlgrensbilar frosting. Frostingen hade jag gjort dagen innan. 
Gjorde ett gäng till pappas snickare, hoppas att det blir uppskattade =) 
 
Vaniljmuffins med ahlgrensbilar frosting
Ca 10 st 
 
4 dl vetemjöl 
2 dl strösocker 
1,5 tsk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
2 st ägg 
1,5 dl mjölk 
125 gram smör 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. 
Se till så att allt blandar sig. 
Dela smöret i bitar och blanda ner. 
Tillsätt ägg och mjölk. Blanda ordentligt. 
Sätt muffinsformarna i en muffinsplåt.
Häll i muffinssmet i formarna ca 3/4 delar av formen. 
Grädda i mitten av ugnen i 12-14 minuter. 
 
Ahlgrensbilar frosting 
 
3 dl vispgrädde 
ca 80 gram ahlgrensbilar 
 
Gör så här: 
Häll grädden i en kastrull, låt grädden bli varm. Den ska ej koka! 
Tillsätt bilarna och låt de smälta. 
Häll upp det i en skål, och förvara det i kylskåpet över natten.
Innan servering, vispa upp frostingen. Spritsa sedan på dina muffins. 
 
 

Avkoppling

 
Tulpaner i rosa, lite påskgodis och senaste numret av Isabellas. 
 
Igår tyckte jag att jag var lite duktig, började med ett träningspass på Crosstrainern sen situps. Blev en liten promenad med Emelie när jag var där, sen synda jag iofs med en halv cupcake. Men annars så känns det som att jag är igång. Och det är himla skönt. Får hoppas på resultat snart bara. Fast det vet ju alla att resultaten tar tid innan de syns. Tyvärr =) 
 
Nu ett besök hos Tandläkaren. 

Fika to go

 
 
Det blev ändrade planer med fikat, Johanna var sjuk så vi körde fikan hemma hos Emelie. Jag bakade scones och cupcake. Sen körde jag mot Hammars Park, för fika, härlig promenad i solen och tjejsnack.
Tack vännen för att du förstår!!! 
 
Muffins med frosting av ahlgrensbilar, recept kommer i veckan. Nu ska jag ut och njuta av solen en stund sen blir det grillat =) 

Helstekt lammstek

 
Här kommer receptet på den smarriga lammsteken som vi åt i fredags. Lammstek fylld med vitlök och rosmarin, kryddad med timjan, peppar och citronsaft. 
 
Helstekt lammstek 
 
1 1/2 kg lammstek
5 st vitlöksklyftor
Färsk rosmarin 
Färsk timjan
 
svartpeppar
flingsalt
olivolja
1/2 citron
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Putsa lammsteken. 
Skiva vitlöksklyftorna, gör snitt (runtom) i lammsteken och stoppa in vitlöksskivorna och timjan. 
Knid i lammsteken med olivolja. 
Krydda med rosmarin, svartpeppar och flingsalt. Runtom hela steken. 
Hetta upp en stekpanna med smör, bryn steken runt om. Så att den får en fin färg. 
Pressa citronsaft från en halv citron över lammsteken. 
Lägg lammsteken i en ugnssäker form. 
Stick in en stektermometer i steken, i den tjockaste delen. 
Stek i mitten av ugnen tills innertemp. är 60 grader.  
Ta ut steken och lägg över folie, låt steken vila i ca 15 minuter. 
Skiva upp steken innan servering. 
 
Sås: 
 
Skyn från steken. 
4 dl vispgrädde 
1 msk kalvfond 
0,5 dl rödvin
 
 
 
 
 
 
 

Inför flygresan, på egen hand

 
Jag skall flyga helt ensam... Ja,  bara av att jag tänker på det och nu när jag skriver om det, blir jag kanon varm och super stressad. Kom igen, tänker säkert många, men då har ni inte rest med mig =) Kramar ju nästan  sönder min respartners hand. Och vem ska jag nu hålla i ?? Ingen... Så just därför köpte jag mig en stressboll igår, eller en Ergo-boll. Kanske hjälper lite iallafall. Nä, bort med de tankarna nu, endast glada tankar... Att jag snart får träffa min sambo igen, min underbara Fredrik. 
 
En ny sjal från Lindex fick följa med hem och ett par nya hörlurar med platt sladd så att man slipper trassel, perfekt. 

RSS 2.0