Liten kille med en otrolig röst

 
 
Såg detta klippet häromdagen, vilken röst. 
Gåshud. 
 
 
 

You and me

 
 
 
 
Idag firar jag & Fredrik två år. Jisses vad tog dessa två åren vägen? 
Jag hoppas att vi får många många år till tillsammans. 
Att vi får uppleva, planera och göra allt vi drömmer om och planerar. 
 
När jag kommer ner ( om 23 dagar ) så skålar vi för oss. ♥
 

I will be here

 
Jag såg inte denna galan igår men såg detta klippet imorse.
Tårarna började forsa. 
FUCK CANCER !!!
 
Pratade om det på jobb, varför... varför... Antingen så har man någon släkt, man har det själv eller någon i bekantskapen som har denna dumma sjukdom. Min farmor gick bort i bröstcancer när jag var 1 1/2 år.
 
 
Fuck cancer !! 
 
 
 
 
 

Tavlor till hemmet

Är inne på att nu denna gången tillbaka i vår lägenhet att verkligen satsa på att inreda vårt hem. Att få lägenheten att kännas som att man lagt lite tid och omtanke på den. Lite nya tavlor, lite ny färg och några nya möbler. Hade gärna velat måla vardagsrummet vitt men det får jag inte av F, det är trots allt en hyreslägenhet och vi kommer kanske inte bo där så länge. Fast lite kan vi ändå piffa till vårt hem. Tavlor och möbler tar man ändå med sig till nästa. 
 
¨
 
Tavla till sovrummet från Smäm. grymt fina. 
 
 
 
Tavla ovanför soffan? På något sätt har jag en hata-älska kärlek till världskartor som tavla. 
Men denna är på något sätt häftig, grov, mörk rustik men annorlunda. Kan nog bli en bra brytning mot mina andra kanske lite mer moderna tavlor. Från Allposters.se 
 
 
 
Ännu en tavla till sovrummet, vid Fredriks sida. Från Knaada som har himla fräcka tavlor/posters. 
 
 
Och så en tavla till köket, från Dry Things. 
 
 
 
 
 
 

Kalops

 
Köttgryta
4 pers
 
600 gram högrev 
2 st gula lökar 
3 st morötter 
3 msk vetemjöl 
4,5 dl vatten 
2 msk kalvfond 
10 st hela kryddpeppar
5 st hela kryddnejlikor 
2 st lagerblad 
 
Gör så här: 
 
Skär köttet i bitar ca 3x3cm. Skala och skiva löken. 
Bryn lök och kött i en stekpanna med smör. 
Lägg allt i en gryta.Strö över mjölet. Häll i vatten och fond. 
Lägg i lagerbladen, pepparkornen och kryddnejlikorna.
Låt grytan småkoka i ca 2 timmar under lock. 
Rör om lite då och då. 
Skala och skiva morötterna. Lägg ner i grytan och låt det småkoka i ytterliggare 30 minuter. 
 
 

Lussebulle i oktober

 
 
Snart julafton?? Lussebullar börjar redan smyga sig in i våra matbutiker. När jag lussebullar på Ica så kunde jag inte låta bli. Kanske lite väl tidigt men lussebullar är ju bara så himla gott. Funderar på att baka ett gäng bular och bjuda Fredriks nuvarande arbetskamrater på julfika när jag kommer ner. Vad jag googlat fram så är detta visst lite Skandinaviskt med Lussebullar. Så vi får hoppas på det. Har ingen aning om man hittar lussebullar i andra länder. 
 
Nu ska jag packa upp och diska mina loppisfynd. Skålar och kakfat =) Sen jobba lite innan jag slappar på soffan. 
 
 

Godmorgon

 
En rejäl sovmorgon idag och jag vaknade klockan halv tio. Kan kanske bero på att jag satt uppe och jobbade till klockan halv två igår. Plockade även fram kläder som ska packas inför resan. Detta är nu tvättat och hänger på tork. Perfekt! Har städat här hemma och fixat en massa. Har rengjort mina smycke, wow vilken skillnad. Mina halsband blev som nu med silverdip från Guldfynd. Att man inte gjort detta innan. Snart dags att bege sig på loppis här i byn. Den stora som brukar äga rum några gånger om året. Får se om man hittar något skoj. 
Sen ska jag se om pappa har någon rolig träskiva i verkstaden som jag sen kan klä in med mitt nya hyllpapper som jag beställde från Panduro. Ja det blir en liten fixar dag idag. Ska försöka hinner med att jobba lite ikväll också. 
 
Hoppas ni får en mysig söndag. 
Njut av höstvädret. ♥
 

Välja mellan bilder

 
 
 
 
Jag och Fredrik försöker välja lite bilder som vi ska framkalla när jag är i Kapstaden. Inte lätt att välja mellan flera hundra bilder. Både från vår resa till Kapstaden första gången för 1 år sedan. Min resa i April/Maj och alla bildern som Fredrik tagit när han bor där. 
 
Det är roligt att titta igenom bilderna och minnas. 
 
Idag var jag på Mat & Vin mässan på Slagthuset. Testat en massa goda viner och smakat på andra godsaker. Bl.a. fick lite choklad följa med hem. Chokladen ska njutas till ett glas vin och en film. 
 
 

Hallonmarmelad med mörk choklad

 
 
 
Det var länge sedan jag gjorde denna marmelad. Men nu kommer recpetet upp. En favorit till frukosten på helgen. Pappas favorit är dock apelsinmarmeladen med whiskey. 
 
Hallonmarmelad med choklad 
 
1 liter frysta hallon 
0,5 kg syltsocker 
100 gram 70 % mörk choklad 
 
 
Gör så här: 
Lägg hallonen i en kastrull. 
Låt hallonen tina upp. 
Häll i syltsocker. 
Låt det koka upp. 
Koka sedan på låg värme i ca 15 minuter. 
Skumma av. 
Hacka chokladen och häll ner i kastrullen. 
Rör om tills chokladen smält. 
Häll marmeladen i burkar. 
På med locket och rakt in i kylen. 
 
 
 
 
 

Toscapäron

 
Toscapäron på färska päron. 
 
Toscapäron 
4 pers 
 
4 st päron 
1,5 dl sötmandel alt. hasselnötter
50 gram smör 
1 tsk vaniljsocker 
0,75 dl socker 
1 msk mjöl 
1 msk mjölk 
 
5 dl vatten 
1,5 dl socker 
 
Gör så här: 
 
Koka päronen i sockerlagen på 5 dl vatten och 1,5 dl socker. 
Päronen ska bli mjuka, det tar ca 10 minuter. 
 
Sätt ugnen på 225 grader 
Smörj en ugnssäker form 
Sätt päronen i formen. 
 
Hacka nötterna. 
Smält smöret i en kastrull. 
Rör ner nötterna, socker, mjöl och mjölk. 
Rör tills du får en jämn och fin smet. 
Låt smeten tjockna. 
Fördela sen smeten över päronen. 
In i ugnen i ca 15 minuter tills toscasmeten fått en fin färg. 
 
 

Nu så..

 
Igår när jag skulle logga in på bloggen så var den borta, helt borta. Jaha vad hade nu hänt. Snabbt fick jag tag på Fredrik då vi kunde konstatera att jag strunatat helt och hållet i mejl angående min domän. Man skulle kanske betala årsavgiften, opps. Så blir det när man får många mejl om dagen. Reklam hit och dit och då försvinner tyvärr viktiga mejl bland allt annat. Händer inte ofta men denna gången gick det förbi utan att jag läst mejlet. 
 
Nu är det fixat, snäll sambo som sent på kvällen ordnar detta till mig. 
Veckan har varit lite upp och ner för mig. Hade tänkt blogga lite igår men så blev det ju inte. 
Imorgon kommer recept på Toscapäron, mums =) 
 
Nu ska jag först jobba en liten stund sen gå ner i köket och slänga ihop en kasslergratäng till pappa och mig. Passar det med brieost i en kasslergratäng, ehh vi testar. 
 
Snart är det helg, igen. Veckorna bara susar förbi och det älskar jag just nu. Snart står jag och mormor på Kastrup redo för att göra äventyr i Sydafrika. Hälsa på min Fredrik som jag saknar så mycket att jag snart går sönder. Allt som man bokas i förväg är nu bokat. Jag har haft lite mejlkontakt med lite olika vingårdar till oss. Nu hoppas vi på kanon väder och mysiga dagar. Redan nu har Fredrik runt 25 grader, nä inte alls fel !!! 
 
För ca 1 år sedan var jag och Fredrik i Kapstaden, redo för en arbetsintervju. Redo för äventyr och massa roliga saker. 
 
Helgen kommer bjuda på mässa ( Älska mat & vin ), loppis, jobb med företaget och lite annat skoj. 
 
Ha en super härlig torsdagskväll. 
 
Kramar // Vera 
 
 
 
 

Kalvtournedos med svampsås och potatisgratäng

 
Denna maträtt lagade jag för ett tag sedan till mina föräldrar och min mormor. Nog två månader sedan. 
 
 
Kalvtournedos 
 
4 st x 150 gram kalvfilé (bitar) 
8 st skivor bacon 
svartpeppar, salt 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 125 grader. 
Linda bacon runt köttbitarna. 
Fäst ihop med tanpetare. 
Krydda med peppar och salt. 
Bryn köttbitarna runt om i en klick smör. 
Lägg bitarna i en ugnssäker form. 
In i ugnen i ca 10 minuter tills innertemp. är 56 grader. 
Låt köttet vila runder alu.folie i 10 minuter. 
 
Svampsås: 
 
250 gram svamp (jag valde champinjoner) 
1 st scharlottenlök 
4 dl grädde 
2 - 3 dl kalvfond 
2 msk  rött vin 
svartpeppar
salt 
skyn från köttet 
 
Gör så här: 
Använd samma stekpanna som när du brynde köttet. 
Dela svampen och skiva löken. 
Stek med lite smör. 
Häll i grädde. Låt det koka upp. 
Rör ner fond och vin. 
Låt det puttra i ca 5 minuter. 
Smaka av med peppar och salt. 
Färga ev. såsen med lite soja. 
 
Potatisgratäng 
4 pers 
 
10 st potatisar 
2 st rödlök 
5 dl vispgrädde 
4 st vitlöksklyftor 
salt, peppar, chiliflingor 
3 dl riven ost 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader 
Skala skiva potatisen i tunna skivor. 
Skala och finhacka löken. 
Blanda grädde och kryddor i en skål. Pressa i vitlöksklyftorna, rör om. 
Smörj en ugnssäker form. Lägg i hälften av potatisen och strö över löken. 
Lägg sedan i resten av potatisen. Häll i gräddblandningen. 
Rör lite i formen så att gräddblandningen rinner ner mellan potatisen. 
Strö över osten. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. 
 
När jag gjorde potatisgratängen till denna rätten så lät jag först gratängen nästan bli klar innan jag påbörjade köttet. När kötter ligger och vilar så värmer jag upp potatisgratängen och låter den ta färg. 
 
 
 
 
 
 

En lugn helg

 
 
 
 
Igår blev det en mysig eftermiddag hemma i min soffa, tände en massa ljus och kröp ner under filten med en kopp kaffe och en bok. Det var riktigt länge sedan jag läste. Har varit på G väldigt många gånger man inte riktigt kommit till ro utan plockat upp datorn istället. 
 
Idag blev det en rejäl sovmorgonen och vaknade klockan halv tio. Himla skönt. En lång frukost på två timmar, kaffe, nybakade bullar och sydsvenskan. Lugn och bra start på en söndag. Tog på lite varma kläder sen gick jag och mamma en promenad lång promenad. 
Ikväll kommer lillebror, det blir Pulled pork till middag. Mums =) 
 
 
 

Funderingar, inspiration

 
Frukosten har landat fint i magen och lite bus med Pintos. Nu är jag redo att ta tag i denna lördag efter en liten sovmorgon. Tänkte ut och kolla i lite möbelbutiker, kanske köpa de första julklapparna. En julklapp är redan inhandlad =) Gäller att passa på när man springer på något skoj. Kanske en promend i det härliga höstvädret, om det nu håller i sig tills vi kommer hem igen 
 
Ska samla ihop inspiration till kommande flytt. Både för lillebror (som köpt lägenhet, stolt storasyster) och för min och F's del som flyttar "hem" igen till Malmö. Bilden ovan vill jag framkalla och sätta upp i vardagsrummet tillsammans med min stora Amore tavla. Ska bara komma på något annat som jag kan kombinera ihop med dessa tavlor. Pyssla lite i photoshop igen kanske. 
 
Ska se om man kan importera fler typsnitt till Photoshop eller köpa fler typsnitt, har inte riktigt koll på det. Min "expert" / Fredrik är iväg så jag får se om jag själv får rätt på det. Han är iväg och övernattar på ett safari och är just nu iväg på något han älskar, att fiska =) 
 
 

Ett sorts dagboksinlägg

 
 
 
 
Bilder från Instagram 
 
Igår hämtade jag nya däck till bilen, rustad för vintern =) Sen körde jag bort till Mobilia och hämtade ut ett paket, fikade på Wayne's Coffee. Strosade runt lite i butiker, köpte inget speciellt utan bara lite måste ha saker. Schampoo och sådant "tråkigt". 
 
I veckan var mormor hos oss, vi åt stekt fläsk med löksås, stekta äpple och kokt potatis. Har aldrig ätit det förut men himla gott var det. Och enkelt. Sen planerade jag och mormor resan i Kapstaden. Dagarna när mormor är i Kapstaden ska planeras "väl" så att vi hinner se mycket men ändå mysa och ta det lugnt. Safari är nu bokad och det ska bli himla skoj. Det ska drickas vin, kika på blommor, se härliga landskap från höga höjder, drickas te och ätas bakelser på Afternoon Tea och mycket annat skoj. Sen när jag vinkat av min kära mormor ska jag sola och bada i poolen. Ja jag kan inte förstå att jag snart är på G, äntligen !! Denna längtan och dessa nedräkningar. Skönt att det snart är över. 
 
Nu ska det även börja packas, i december flyttar jag. Om vi nu hinner med. Kommer hem på en fredag och tänkte kanske flytta lite saker på lördag och söndag. Eller helgen därpå, helgen innan julafton. 
Julklapparna ska jag försöka ordna innan jag åker. Önskelista är hämtad från de flesta. Sommarkläder ska beställas, var man nu hittar det när det är fel årstid. Mycket i huvudet just nu. Kanske skulle bokat i en massage för att koppla av och koppla bort?? 
 
Fredag och kvällen är oplanerad, precis vad jag behöver. Lite ost och vin ikväll kanske. Sen måste jag verkligen ta tag i kroppen. Ut och rör på fläsket Vera. =) Kom igång men det varade inte länge. 
 
Ha en super underbar fredag och en mysig kväll. 
 
Detta blev en riktigt dagboksinlägg. När man bara behöver skriva av sig lite. 

Fläskfilé fylld med pesto på solroskärnor

 
Tyvärr blev bilden väldigt suddig men maträtten blev väldigt god. Säger jag som verkligen älskar pesto. 
Denna peston är gjorde på solrosfrö. Tror jag lagt upp ett liknade recpet innan men men. 
 
Pestofylld fläskfilé 
 
800 gram fläskfilé 
ca 2 dl pesto (hemmalagad eller köpt) 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Stek korven i en klick smör. 
Putsa fläskfilén, krydda med svartpeppar och salt.
Bryn den runt om. 
Gör en snitt i flién. 
Bre ut pesto. 
"Bind" ihop köttet med tandpetare. Eller använd steksnöre. 
Lägg filéen i en ugnsfast form. 
In i ugnen i 15 - 20 minuter. 
 
Pesto på solroskärnor 
 
1 dl solrosfrön 
2 dl olivolja 
1,5 dl riven parmesanost 
2 st vitlöksklyftor 
2 st krukor basilika 
 
Gör så här: 
Lägg basilikablad, solrosfrön och olivolja i en mixer, mixa. 
Pressa i vitlöksklytorna och osten. Blanda runt. 
Smaka ev. av med lite salt. 
 
 
 

Äppelmos med kardemumma

 
En god äppelmos som min kära mor har gjort. Recept från Allt om mat. 
 
Äppelmos med kardemumma 
 
1 kilo äpple 
1/2 dl vatten 
1 tsk hela kardemummakärnor 
2 dl strösocker 
 
 
Gör så här: 
Skala och kärna ur äpplena. 
Dela i bitar. 
Allt efter att du delar äpplena så lägg bitarna i en skål med vatten. För att äppelbitarna inte ska bli bruna. 
Låt sedan äpplena rinna av. 
Lägg äpplebitarna i en kastrull. 
Tillsätt vatten och citronsyra. 
Låt det sjuda i ca 30 minuter tills äpplena går att mosa. 
Krossa kardemumma kärnorna i en mortel. 
Rör ner socker och kardemumma i kastrullen. 
Häll upp äppelmosen i burkar. 
 
 
 
 
 
 

Fiskgratäng

 
 
För ett par år sedan så vägra jag att äta torsk, nu kan jag tom bli sugen på torsk. Vad hände där?? Jo Fredrik kom in i mitt liv =) När jag var liten så fastnade ett fiskben en bit ner i min hals, det gjorde super ont och senare på kvällen så drog pappa ut benet med hjälp av en tång. Sen dess så jag har inte ätit torsk och även annan fisk. Lax har gått bra om jag typ "smular" sönder laxen. Ja vi alla är konstiga på sina sätt. 
 
Fiskgratäng 
 
800 gram torsk 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader 
Lägg fisken i en ugnssäker form. 
In i ugnen i 15 minuter. 
Häll sedan av fiskspadet. 
Häll över såsen. 
Klicka ut mosen runt om fisken. 
In i ugnen i 10 - 15 minuter. 
Dekorera gratängen med lite räkor 
 
 
Sås
4 dl grädde 
1/2 dl vitt vin alt. matlagningsvin 
1-2 msk citronsaft beroende på vad du tycker om 
vitpeppar
0,5 st fiskbuljongtärning
Maizena 
 
Gör så här: 
Vispa alla ingredienser. 
Ner i en kastrull och låt såsen koka upp. 
Red gärna såsen med lite maizena
 
Potatismos
 10 st potatisar 
2 msk smält smör 
1 äggula 
1 st morötter
vitpeppar, salt ev. riven muskotnöt 
 
Gör så här: 
Koka potatisen. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. 
Häll av vattnet ur kastrullen med potatis. Pressa potatisen genom en potatispress. 
Häll i det smälta smöret och äggulan,  vispa med en elvisp till önskad konsistens.
Riv morotten och rör ner i mosen. 
Smaka av med salt, vitpeppar och ev. lite riven muskotnöt. 
 
 
Dekoration
Räkor 
 
 

Cajungryta med kyckling

 
Super god gryta som vi gjorde i förra veckan, receptet hittade jag på Allt om mat som jag sen tog bort lite och la till lite gällande ingredienserna. 
 
Cajungryta med kyckling
 
1 kg kycklingfiléer 
3 msk soja 
1 st gul lök 
3 st vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater 
1 dl vatten 
1 st kycklingbuljongtärning 
1 tsk farinsocker 
1 tsk torkad timjan 
2 tks chilipulver 
2 st lagerblad 
0,5 dl vispgrädde 
 
Gör så här: 
Dela kycklingen och lägg i en skål tillsammans med soja. 
Skala och hacka löken, stek gul lök och vitlök mjuk tillsammans med smör. 
Tillsätt kryddorna och låt de fräsa med löken. 
Tillsätt de krossade tomaterna, vatten, farinsocker och smula ner buljongtärningen. 
Koka upp lägg ner kycklingen och låt det sjuda i ca 20 minuter. 
Rör ner grädden och låt grytan koka upp. 
 
 
 
 

Helgen som varit

 
 
 
Helgen har varit lugn och skön. Precis vad jag behövde. 
I fredags var jag hemma hos A i Trelleborg. Drack vin, mumsa på ostar och massa annat gott, snacka och spela lite spel. 
 
Igår blev det en lugn dag med sovmorgon, däcklämning och en snabb tur till Mobilia. Köpte gigantiska bullar till fikan som vi tog hemma hos mamma och pappa. På kvällen var jag ensam hemma och gjorde snabbt en pastarätt till mig , tända en massa ljus och hyrde film. Tyckte dock att det blåste lite väl mycket ute och tyckte inte det var speciellt mysigt när klockan blev över tolv. Men min underbara Fredrik var snäll och "höll" mig sällskap via sms innan jag agera taxi. Ibland är det så dålig täckning via Viber när vi pratar så det blir sms istället. 
 
Idag blev det ännu en härlig sovmorgon innan det var dags att sticka till stan för att gå på lägenhetsvisning med lillebror. Sen hem för att göra cake, syltad squash och just nu står rödlöksmarmelad på kokning så även köttgryta. 
 
Hoppas ni haft en mysig helg. 
 
 
 
 

Cakepops

 
Idag har jag rullat lite cakepops som ska följa med till jobb imorgon. Vi får se vad damerna och herrarna säger, själv blev jag inte riktigt nöjd med dessa. Tror inte att kexen var något bra val till cake pops. Mamma och pappa godkände dem iallafall. 
 
Cake pops 
 
2 st paket cremekex med smultronsmak 
200 gram phil. ost 
strössel 
ca 300 gram mjölkchoklad 
 
Gör så här: 
Smula kexen och blanda ner phil. osten. 
Rulla till bollar. 
Smält lite choklad.
Doppa pinnen i choklad innan du stoppar ner den i bollen. 
Sätt bollarna i frysen. 
Smält choklad och häll upp i ett glas. 
Häll upp strössel i en skål eller i ett glas. 
Doppa cakepopsen i chokladen, låt den rinna av lite. 
Doppa sen cakepopsen i strössel. 
Låt dem stelna. 
In i kylen och ta ut direkt innan servering. 
 
 
 

Hinner inte med

 
 
Tyvärr hinner jag inte med bloggen och jag förstår att ni kanske börjar tycka det är tråkigt. Det är så otroligt mycket som snurrar runt i mitt huvud och tiden på kvällarna finns inte längre. Av någon konstig anledning. 
Mycket pågång i oktober och november vilket är skoj. Maten lagas för fullt här hemma och jag hoppas att jag kan publicera lite till helgen. Om ni hänger med =) Idag blir det Egobilder igen. 
 
Nu ska jag putsa glasögonen, hade så gärna velat låta glasögonen ligga hemma. Men det kommer resultera i otroligt dålig syn, ont i vänster öga och ett öga som inte alls kommer att hänga med. Så jag får snällt ta på mig glasögonen, stoppa ner vinet i påsen och ta bussen på Trelleborg. 
 
Hoppas ni får en super härlig kväll. 
 
 

Muffins till babyshower

 
 
I söndags var det babyshower för E och jag hade med min cupcakes / muffins. 
 
Vaniljmuffins 
12 st 
 
2 st ägg 
2 dl socker 
1,5 tsk vaniljsocker 
100 gram smör 
2 dl mjölk 
4 dl mjöl 
skalet från 1 citron 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Vispa socker, ägg och vaniljsocker poröst. 
Smält smöret. 
Rör ner smör och mjölk.
Riv skalet från 1 citron. Blanda med en gaffel eller vispa försiktigt.
 
Blanda mjöl och bakpulver med en gaffel.
Rör sen ner mjölblandningen i smeten.
Vispa till att blandat sig.
Ställ muffinsformar på en bakplåt eller i en muffinsplåt om du har det.
Fyll formarna 3/4 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
 
Frosting: 
120 gram smör, rumsvarmt 
5 dl florsocker 
100 gram phil.ost 
1,5 msk citronsaft 
Några droppar karamellfärg 
 
Gör så här: 
Vispa smör och phil. ost krämigt. 
Blanda i florsocker och citronsaft.
Låt det gärna stå i kylen i ca 30 minuter innan du dekorerar dina muffinsar. 
Strö lite strössel över innan servering. 
 
 
 

Godmorgon

 
Godmorgon på er. 
 
Hoppas ni sovit gott och är på G att ta tag i denna tisdag. Hemma eller på jobbet. 
På bilden ser ni mamma och pappas ena katt som har gosat in sig i klätterträdet och har hittat perfekta stället för att Pinots inte ska hitta honom. Fredde är så söt när han sover och speciellt när han kurat ihop sig så här. 
 
Tisdag då är det promenad med E som gäller sen Hollywoodfruar. Kanske en eller två kramar av J också, vem vet =) Älskar våra tisdagar då jag är hemma hos Familjen A/N. Underbara kompisar de där E & R. ♥
 
Men först ett par timmar på jobb, inte fel det iheller. 
 

Slappar i soffan

 
Klockan är strax efter sju och det är svart ute. Det enda mysiga med det är väl kanske att man kan nu äntligen tända ljus, massa ljus inne utan att det är konstigt. Jag kan gärna tända en massa ljus fast det är sol och/eller ljust ute. 
Havrekudde på magen, te och bok. Kryper ner i soffan under en filt och tar det lugnt. 
Snart börjar dessertmästarna sen tänkte jag lägga mig i tid, försöka kan man ju alltid. =) 
 
Hoppas ni får en mysig måndagkväll. 
 

Avéne

 
 
 
 
Äntligen har jag hittat en hudserie som passar mig. Efter ett par månader på tabletter och utslagen har nu äntligen lagt sig. Nu hoppas jag bara på att det inte kommer tillbaka, dumma sjukdom. Det är att lyssna på kroppen i fortsättningen. Ingen stress. 
 
Fyllde på skåopet och gjorde en beställning via apoteka.se. Super snabb leverans och bra priser. Köpte även en djuprengöringstvål, får se om den är lika snäll mot huden. 
 
 
 

Saknad

 
 
 
 
En helg fylld med kärlek och barn. 
Igår var det dop för sötaste Victor och idag var det babyshower för E. 
Helgen har annars varit lugn, vilket jag kände att kroppen behövde. 
Hade gärna velat sticka hem till R i fredags men min kropp var helt slut. 
Jag behövde vila och så kommer det även bli nästa helg. 
Det är mycket som snurrar runt i mitt lilla huvud och saknaden efter Fredrik börjar ta på mina krafter. 
Nu får det snart vara slut och jag vill att han ska komma hem nu. Gärna igår om jag hade fått bestämma =) 
Men nu är det nästan bara 45 dagar kvar till jag och mormor åker mot Kapstaden. 
Snart kan man ju börja packa lite, ja jag är alltid ute i god tid när det gäller att packa. 
Har alltid varit och kommer nog alltid vara. 
 
Ska se om jag tar tag i bloggandet i veckan, har lite recept och bilder på lager. 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0