Orange curd

 
Orange curd 
 
1 apelsin (saft + skal) 
1 citron (saft + skal) 
3 ägg (svenska ägg) 
2 dl socker 
50 gram smör 
 
Gör så här: 
Pressa citronen och apelsinen, det ska bli ungefär 1,25 dl. 
Vispa ägg, socker, rivet skal och pressad apelsin och citron i en rostfri kastrull. 
Värm försiktigt på svag värme. Rör hela tiden tills krämen tjocknat. 
Krämen ska inte koka. 
Dra från värmen, låt svalna något och rör i klickar av smöret. 
Låt curden svalna innan du häller upp det i en burk. 
 
Underbart god curd till scones m.m. Inte lika syrlig smak som det oftast kan vara i en lemon curd. En härlig blandning av lite sött och syrligt. En favorit här hemma. 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0