Panerad torsk med morotstzatziki

 
Jag har inte lyckats så till 100% med en panering innan. Men denna gången blev det bara så himla bra. 
Jag gjorde även något helt nytt som morotstzatziki,
 
Panerad torsk 
 
400 gram torskfilé 
1 dl mjöl 
2 st ägg 
1,5 dl ströbröd 
salt, citronpeppar 
 
Gör så här: 
Torka av fisken med lite hushållspapper 
Salta och peppra 
Häll mjöl i en skål
Knäck äggen i en skål, vispa äggen lite lätt.
Sila ströbröd i en annan skål. 
Doppa först fisken i mjöl, sen ägg och sista ner i skålen med ströbröd. 
Stek fisken i en klick smör 
 
Morotstzatziki 
 
2 st morötter, 200 gram 
2 dl turkisk yoghurt 
2 st vitlöksklyftor 
lite lite citronsaft ca 0,5 msk - 1 msk 
salt och peppar 
 
 
Gör så här: 
Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. 
Pressa i vitlökskyftorna, smaka av med citronsaft, salt och peppar 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0