Gulacshsoppa med köttfärs

 
 
 
Dagens middag blev gulaschsoppa med köttfärs och potatis. Jag köpte ett gott sportsbröd på Momors bageri som vi hade till. 
 
Gulaschsoppa med köttfärs 
2-3 personer 
 
500 gram nötfärs
6 st potatisar 
1 st gul paprika 
1 st gul lök 
3 st vitlöksklyftor 
2 msk tomatpure 
1 st röd chili 
500 gram krossade tomater 
1 st buljongtärning, kött 
5 dl vatten 
2 st lagerblad 
svartpeppar, salt 
spiskummin, cayennepeppar 
 
 
Gör så här: 
 
Hacka löken. 
Stek köttfärsen i lite smör. När färsen fått färg. 
Lägg ner löken och låt den steka tillsammans med färsen. 
Krydda med svartpeppar och cayennepeppar. 
Dela paprikan och potatisen i bitar. 
Häll de krossade tomaterna i en kastrull. 
Tillsätt vatten, tomatpure och buljongtärningen. 
Låt det koka upp. 
Lägg ner lagerbladen, potatis och den stekta färsen+löken. 
Krydda med svartpeppar, salt, spiskummin och cayennepeppar. 
Dela, kärna ur och finhacka chilin, och ner i kastrullen. 
Låt det puttra i ca 15 minuter tills potatisen är mjuk. 
 
Servera med en bit bröd. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0