Min dag

 
 
 
 
 
Började dagen med en runda till Svågertorp (K-Rauta och Ikea) och avslutade med en runda på Emporia. 
Tyckte att jag fick bockat av en hel del på listan och skrivit ut ritning på IKEA. 
En liten paus med kaffe, jordgubbar och smörgåsa innan jag tog tag i garderoberna och fick ordning på mina kläder. Nu ligger allt snyggt i sina lådor. 
Blev en PW med mamma runt Tygelsjö, tittat i de nybyggda områdena, jisses, vad Tygelsjö växer. 
Avslutade kvällen med ett glas rött, rester från i fredags, lite gott choklad och en långt samtal med Fredrik. 
 
Snart dags att lägga sig, imorgon väntar fika här hemma med Johanna och Emelie. 
 
Sov gott!! 
 
Kramar // Vera 
 

Påskpresent

 
Fick en blomma och ett presentkort i påskpresent av mina föräldrar. Precis en sådan blomma som jag varit ute efter till min fina Day Home bricka. Nu ska jag bara plantera om blomman så att det passar bättre i krukan. Är ute efter en kruka i fattigmanssilver men har inte hittat rätt storlek än, letandet fortsätter. 
 
 

Grön ärtsoppa

 
I fredags gjorde jag en grön ärtsoppa till förrät, himla enkel och väldigt god om jag får säga det själv. 
 
Grön ärtsoppa 
4 pers 
 
1 st gul lök 
ca 600 gram frysta ärtor
4 dl vatten + 1 dl
1 st grönsaksbuljongtärning 
smör att steka i 
creme fraiche till servering 
 
Gör så här: 
Hacka löken och bryn i en stekpanna med smör. Löken ska ej få färg utan bara bli mjuk. 
Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt de frysta ärtorna. 
Låt det koka i 8-10 minuter. 
Mixa soppan med en stavmixer, späd soppan med lite vatten för önskad konsistens. 
Häll upp soppan i skålar, klicka i lite creme fraiche. 
 
Klart att servera. 
 
 
 

Plockmat till påsk

 
Godmorgon !! 
 
Nu är det ingen tidsskillnad mellan Kapstaden och Malmö längre, skönt. Fast att det bara varit en timme innan så är det mycket skönare nu. Har pratat med Fredrik en stund nu på morgonen. Snart beger jag mig ut mot Svågertorp och Emporia. Besök på IKEA, K-Rauta och Claes Olson väntar. 
 
Sen får man väl passa på att njuta av solen en stund. Kanske en promenad i de nybygga områden här omkring. 
 
Igår var det påskfirande hos mormor. Hon hade gjort en massa goda mat, sen blev det mycket snack om resor och historia. Alltid skoj att träffa lilla släkten. 
 
 
Hoppas ni får en mysig påskdag!! 
 
Kramar // Vera 
 
 
 

Lamm på långfredag

 
Igår var familjen samlad (Fredrik saknades) och det blev grönärtsoppa till förrätt, lammstek med tillbehör till middag och efterrätt med två delad pannacotta. Mums mums. Ett gott vin sen blev det Lets Dance. 
 
Får säga att jag tyckte Maria Montazami och Syster Åkerman var riktigt duktiga. Dessa tjejerna hejar jag på i nuläget. Heja heja!! 
 
Recept från middagen kommer under påskhelgen!! 

Pasta med sparris och pinjenötter

 
I torsdags slängde jag ihop en snabb pasta efter träningen. Perfekt middag när man är helt slut i kroppen, snabbt och enkelt ska det vara.
 
Pasta med sparris och pinjenötter 
 
1 knippe grön sparris ca 250 gram 
140 gram tärnat bacon 
1 dl pinjenötter 
svartpeppar, flingsalt, vit tryffelolja 
 
Gör så här: 
 
Koka pasta enligt anvisning på paketet. 
Skär sparrisen i ca 2 cm långa bitar. 
Stek bacon i en torr stekpanna, krydda med svartpeppar. 
Häll upp baconet i en skål, ställ åt sidan. 
Klick i smör i stekpannan och stek sparrisen, tills det fått fin färg och börjar bli mjuk. 
Tillsätt pinjenötterna. Blanda ner baconet. Strö över lite flingsalt. Rör om. 
 
Lägg upp pastan på en tallrik, lägg på sparrisen och baconet. 
Ringla lite tryffelolja över pastarätten. 
 
Klart att servera med en sallad. 
 
 

Påskafton

 
 
 
 
Godmorgon!! 
 
Var har solen tagit vägen?? Den visar sig inte i Skåne och Malmö iallafall. 
Tror att vinterjackan får hänga med ett tag till, tyvärr.
 
Vi fortsätter med vårt hus och tomtletande. Jisses vilket projekt detta är. Innan man ens vet vad allt ska kosta och om man fixar det. Usch usch, men samtidigt så skoj. 
 
Fick denna super fina greengate mugg i  påskpresent av Camilla. 
Tusen tack!!! 
 

Dagen bjuder på en massa pyssel och fix inför kvällen.
 
 
Ha en mysig påskafton!! 
 
Kramar // Vera ♥
 

Långfredag

 
 
Började denna kalla och gråa långfredag med jordgubbar och en smaksatt latte till frukost. Mums, kanon bra start på dagen. Riktigt goda jordgubbar också som jag köpte på Lidl igår. 
 
Har en del att göra idag och just nu sitter jag hemma hos mormor och hjälper henne med en sak. Sen är det bara att fortsätta med listan. Halloncurd till på måndag då Johanna och Emelie kommer på besök =) 
 
Ikväll blir det lammstek med ugnsbakade rotfrukter och rödvinssås. 
 
 

Pesto

 
Det var länge sedan jag gjorde egen pesto och blev även sugen på att göra "Karins" goda pistagedressing. Får se om jag har receptet någonstans. Peston serverades till laxen som vi åt igår. 
 
Pesto
 
4 msk olivolja 
1 st kruka basilika 
2 st vitlöksklyftor 
1,5 msk pinjenötter 
1 msk riven parmesan 
 
Gör så här: 
Lägg i basilika bladen i en mixer, pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt pinjenötterna. 
Mixa. 
Tillsätt olivoljan droppvis. 
Tillsätt till sist parmesanosten. 
Mixa. 
 
Klart att servera 
 
 

Ugnsbakad lax med fetaost

 
Igår blev det lax till middag, med ett härligt täcke av fetaost, spenat, pesto och creme frachie. Farligt god =) 
Serverades med nypotatis, sallad och hemmagjord pesto. 
 
Ugnsbakad lax med fetaost 
 
4 st laxfiléer 
3 dl creme fraiche 
2 dl hackad spenat, fryst 
1 tsk pesto 
200 gram fetaost 
1 dl riven ost 
salt, peppar 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Smula fetaosten i en skål. 
Tillsätt creme fraiche, spenat och pesto. 
Mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar 
Lägg laxfiléerna i en smord ugnssäker form. 
Bred på blandningen. Strö över ost. 
Grädda i ugnen i ca 20 minuter, tills laxen är klar. 
 
 

Nytt ..

 
Igår kom mitt efterlängtade fodral till Ipad mini. Beställde fodralet från Jbutiken och är väldigt nöjd. Speciellt eftersom det finns kortfack m.m. på insidan. Perfekt inför resan. 
 
Innan jag släckte lampan igår så bläddrade jag igenom tidningen Vårt Nya Hem, en massa inspiration. 
Perfekt tidning för mig och alla de som planerar att ev. bygga hus eller som ska flytta till hus. Få lite inspiration. 
 
 

Orange

 
Idag körde jag på uppiggande orange. Ny tröja och sjal från Lindex. 
 
Har suttit och ritat nästan hela kvällen, är själv ganska nöjd med ritningen men kan hålla med F lite att det kanske finns ett stort döutrymme men kanske är det bara så att det skapar luft och rymd mellan rummen. 
Vi får se, fortsätter att rita och imorgon efter jobb och ev. till helgen tänkte jag börja kalkylera lite. Med hjälp av nätet, Fredrik och av min pappa. 
 
Snart dags att krypa ner i sängen. Är helt slut och knopp och kropp. 
 
Godnatt
Kramar // Vera 
 

Rita hus ... ??

 
 
Igår tog jag fram block, linjal och penna för att börja skissa på hus. Gjorde en kopp te med smak av hallon. 
Sen var det bara att börja rita, tänka, rita, sudda, rita osv. Har alltid ritat hus och tycker det är himla skoj. Alltid  älskat att bläddra i huskataloger, en av anledningarna till att jag gick Teknik med inriktning på Arkitektur och Inredning på gymnasiet.  Att  jag inte fortsatte, det är en annan sak. Håller det som "hobby" att skissa hus. Älskar (!!) ju det jobbet jag har idag och hade absolut inte velat byta. Fredrik läser på om allt gällande väggar, att gjuta platta till att välja fönster. Jag kanske då står för den andra delen. Just nu är vi bara i tänket att räkna på vad allting kommer att kosta utifrån hur vi vill bo innan vi sen drar det vidare. Fast att drömma och rita är himla skoj bara det. En grovplanering, att det kanske inte blir exakt så det gör inget. Att gemensamt sätta upp ett mål och en dröm och göra så gott man kan för att nå dit. Love it!!
 
 

Kålpudding

 
Mums mums för kålpudding. Gårdagensmiddag är en stark favorit här hemma. Passar på när Fredrik är utomlands. 
 
Kålpudding
4 pers 
 
800 gram nötfärs
1st vitkålshuvud
3-4msk sirap
1/2 dl ströbröd
2 dl grädde
0,5 dl vatten
1 finhackad medelstor gul lök
1 1/2 msk soja
3 msk flytande kalvbuljong 
smör till stekning
salt och peppar
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 185 grader. 
 Finstrimla våtkålen. 
Smält smör i stekpanna och bryn kålen tills den mjuknat. Rör om så att kålen inte bränns.
Krydda med salt och peppar efter smak
Finhacka under tiden löken och rör ihop i en liten skål  med vatten och ströbrödet.
Ringla sirap över vitkålen och rör om men se upp så att det inte bränns. .
Lägg färsen i en skål och rör ihop med,grädde,kalvbuljong,soja och peppar.
Tillsätt lökblandningen och ca en tredjedel av vitkålen i färsen och blanda väl.
Varva sedan färsblandningen med  resten av vitkålen i en ugnsäker form.
Börja och avsluta med ett  lager vitkål.
 
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. 
 
 
 

With passion

 
Godmorgon mina goa bloggläsare och vänner! 
 
Hoppas att ni sovit gott och laddar inför dagen. 
Onsdag, en och en halv dag kvar sen blir det lite påskledigt. 
Kan vara rätt skönt ibland =) 
 
Kramar // 
 
 

Mammas nyttiga bullar

 
Till soppan igår hade mamma gjort nyttiga bullar. Perfekt med bullar som inte behöver långa jäsningar. 
 
Mammas nyttiga bullar
ca 8 st bullar 
 
2 dl havregryn 
    2 dl lantbrödsmjöl 
 2 dl rågsiktsmjöl 
2 tsk bakpulver 
1 tsk flingsalt 
 1 dl pumpafrön
      0,5 dl solroskärnor
2 dl kesella    
 
Gör så här: 
Sätt ugnen 225 grader. 
Blanda havregryn, rågsikt, lantbrödsmjölet och bakpulver i en skål. 
Tillsätt flingsalt, solroskärnor och pumpafrön. 
Blanda ner kesella, blanda väl. 
Rulla till ca 8 st bullar, lägg bullarna på en bakplåtsklädd plåt. 
Toppa bullarna med solroskärnor.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 
Låt de svalna en liten stund innan servering. 
 
 

Sparrissoppa

 
Igår blev det sparrissoppa, mumsigt som bara den. Soppan toppade vi med knaperstekt bacon. 
 
Sparrissoppa 
4 pers 
 
500 gram grön sparris 
5 dl grädde 
5 dl hönsbuljong 
1,5 dl vitt vin 
4 st schalottenlökar 
ca 200 gram skivad bacon 
 
Gör så här: 
Skär sparrisen i ca 1 cm långa bitar. 
Lägg topparna åt sidan. Koka sparrisbitar i 3 minuter.
Häll av vattnet. 
Skala och hacka löken, fräs löken i en kastrull med lite smör. 
Tillsätt vin, grädde och buljong. Låt det koka i 10 minuter. 
Lägg i sparrisbitar och låt det koka i ytterliggare 5 minuter. 
Kör allt i en mixar eller mixa soppan med en stavmixer. 
Stek sparristopparna i en stekpanna med lite smör. 
Klipp baconskivorna och stek de knapriga i en torr stekpanna. 
Häll upp soppan i skålar.
Toppa med knaperstekt bacon och sparristopparna. 
 
 

Stekta sockerärtor med pinjenötter

 
 
Sockerärtor är en favorit hos mig. Som tillbehör eller i salladen, super gott!! Igår till middag blev det steka sockerärtor toppat med pinjenötter. Mumma !!! 
 
Stekta sockerärtor med pinjenötter 

4 pers 
 
250 gram sockerärtor 
flingsalt 
olivolja för stekning 
0,5 - 1 dl pinjenötter 
 
Gör så här: 
Tvätta sockerärtorna 
Hetta upp en stekpanna med olivolja. 
Stek sockerärtorna ett par minuter, tills du börjar känna att det mjuknat och fått lite färg. 
Strö över pinjenötter och låt de steka med i ca 1-2 minuter. 
 
Klart för servering. 
 
 

Kalventrecôte med potatisgratäng och rödvinssås

 
Finns knappt något bättre att avsluta helgen med, än en god middag och gärna med ett glas vin. 
Igår blev det kalventrecote med potatisgratäng och rödvinssås. Mums mums !!
 Kikade sedan runt på lite olika hus/planlösningar när det gäller att bygga nytt. Hittade ett par hus som jag fastnade för, nu är det bara att börja räkna lite... 
 
Kalventrecôte
4pers 
 
600 gram Kalventrecôte, skivor 
salt, peppar
smör att steka i. 
 
Gör så här: 
Krydda köttet med salt och peppar 
Stek köttet i en stekpanna med smör, 2-3 minuter på varje sida. 
 
Potatisgratäng med chili 
4 pers 
 
10 st potatisar 
1 st rödlök 
5 dl vispgrädde 
2 dl chilisås 
3 st vitlöksklyftor 
salt, peppar, chiliflingor 
3 dl riven ost 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader 
Skala skiva potatisen i tunna skivor. 
Skala och finhacka löken. 
Blanda grädde, chilisås, och kryddor i en skål. Pressa i vitlöksklyftorna, rör om. 
Smörj en ugnssäker form. Lägg i hälften av potatisen och strö över löken. 
Lägg sedan i resten av potatisen. Häll i gräddblandningen. 
Rör lite i formen så att gräddblandningen rinner ner mellan potatisen. 
Strö över osten. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. 
 
Rödvinssås: 
 
1msk smör 
1st schalottenlök
2msk råsocker 
4dl rödvin 
4dl vatten 
4msk kalvfond 
1msk maizena majsstärkelse 
2msk smör 
 
Gör så här: 
Finhacka löken. Fräs löken i smör ca 1min utan att den tar färg. 
Häll ner råsocker och låt det smälta i ca 1min. 
Häll ner vin, vatten och fond. Låt koka utan lock tills ca 3dl återstår.
Sila såsen genom en finmaskig sil
Hetta upp såsen i en ny kastrull och vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten.
Koka upp och rör ner smöret.

Monday morning

 
Godmorgon finaste bloggläsare !! 
 
Hoppas Ni alla hann njuta av solen.
 
 Här värker kroppen efter träningen i lördags, härligt men samtidigt jobbigt. Får se om det blir 30 min på crosstrainern idag också. Sen kanske ett par sit-ups på det. Men som sagt får se vad kroppen säger efter jobb. 
 
Ha en härlig dag! 
 
Kramar // Vera 

Framtiden ...


 
 
Mina fina rosa rosor som jag köpte i fredags. Står fint och piggar upp med lite färg i mitt annars ganska vita "vardagsrum" 
 
Pratade i telefon med F i över en timme, framtid = hus ??? Mycket att prata om, hur vill man ha det, var ska vi bo?? Roligt men samtidigt jobbigt på något sätt. Vad ska man satsa på, bostadsrätt, hus eller kanske att bygga nytt.. 
 
Har varit på lägenhetsvisning idag med mormor sen en runda upp till lillebror för att hjälpa honom med ett par saker. 
 
Nu tänkte jag forsätta där jag slutade igår, storstädningen fortsätter. 
 
 

Ciabatta med lövbiff och gorgonzola

 
 
I fredags blev det en burgare med lövbiff till middag. Med inspiration från ett recept från Allt om Mat. 
 
Ciabatta med lövbiff och gorgonzola 
4 pers
 
500 gram lövbiff 
2 st ciabatta bröd 
150 gram gorgonzola 
ca 150 gram portabello 
ca 1.5 msk olivolja
smör att steka i  
salt, peppar 
2 st schalottenlök 
4 msk tomatchutney
 
Gör så här: 
Strimla köttet och stek i olivolja. Lägg köttet i en skål när det är klart. 
Skala och hacka löken, tvätta och skiva svampen. Stek lök och svamp tillsammans i en stekpanna med smör.
Tillsätt chutneyn.  
Häll ner köttet i stekpannan med svamp och lök. Dela osten och rör ner i stekpannan. Rör tills osten smält. 
Dela bröden på hälften och sen på mitten. Stek skivorna gyllenebrun i en stekpanna med olja. 
Fördela sallad på en av halvorna, lägg på köttblandningen och lägg sen på den andra halvan av brödet.
Klart att servera. 
 
 

doppio passo

 
 
Köpte ett fredagsvin till oss, ett rött vin från Italien. En stark 5 av 5 av alla. Riktigt gott rödvin. 
 
Doppio Passo
Odlingområde: Italien
Smak: Vanilj och lakrits
Druva: Primitivo
Passar till: Lamm och nöt 
 
 

Promenad i solen

Tog på mig rejält med kläder och tog en 45 mintuers promenad runt Tygelsjö. Blev även en liten runda i det nybyggda området, Sjötorp. Fina radhus som jag kan säga att jag är lite nyfiken på. Tyvärr såg trädgårdarna väldigt små ut. Får se vad F säger när han kommer hem ( om ca 5 månader).
Efter promenaden blev det intervall träning på Crosstrainern i 15 minuter, sen 10 armhävningar + 20 situps x 5. Kan säga att jag var stolt slut efter det träningspasset. Men jisses vad härligt.
Har nu 32 dagar på mig att försöka få tillbaka min kondition. Ett mål som jag har men givitvis inget måste. =) Kommer säkert bli många träningspass när jag är i Kapstaden medans F jobbar. Det finns ett gym i byggnaden så man kommer inte riktigt undan =) 
 

Välkommen härliga sol

 
Godmorgon! 
 
Tjjooohoo solen skiner!! Blir nog en promenad i det "fina" vädret. Okej att det är tråkigt att det ligger snö men när solen tittar fram så är det faktiskt väldigt mysigt. Att det en hade varit bättre om det kommit för typ en månad sedan är ju en sak. Våren kanske kommer till oss efter påsken?? Man får ju alltid hoppas. 
 
 
Missade ju att Revenge började i torsdag, hur jag nu kunde missa detta. Nu slappar jag i soffan med kaffe nr.2    och kollar på reprisen på Tv3 play. 
 
Sen måste jag kika efter vart mitt fodral till min ipod tar vägen. Så jag kan packa undan lådan =) 
 
Njut av solen och dagen!! 
 
Ha en underbar lördag. 
 
Kramar // Vera ♥

Lax- och spenatpaj


 
 
Laxpaj med spenat 
1 dl grahamsmjöl 
3 dl dinkelmjöl (går även bra med vetemjöl) 
1 tsk bakpulver 
125 gram smör, rumstemp. 
2 dl kesella 
200 gram kallrökt lax
250 gram babyspenat 
1 st rödlök
4 st ägg 
3 dl riven ost + 1 dl 
3 dl gräddfil 
1,5 dl pinjenötter 
cocktailtomater 
ca 1 kryddmått citronpeppar 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader 
Blanda mjöl och bakpulver i en skål. 
Tillsätt smör, blanda runt. 
Blanda ner kesella. Arbeta ihop till en smidig deg. 
Tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen i 30 minuter. 
 
Blanda ägg, gräddfil och ost i en bunke. 
Tvätta och hacka spenaten. Skala och hacka löken.
Blanda ner i bunken. 
Krydda med citronpeppar och salt. 
 
Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter. 
Skär laxen i strimlor och fördela i pajskalet. 
Häll över äggblandningen. Strö över resterand ost (ca 1dl)  och pinjenötter. 
Dela cocktailtomaterna och fördela över pajen. 
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. 
 
 
 
 
 

Greengate

 
 
Söta nyheter från SysterLycklig/Greengate. Yes please =) Hade gärna fått flytta hem till mig fast än att alla mina saker just nu är nerpackade och inte kommer upp förrän om ca 6 månader. Men någon plats under tiden kan jag nog hitta. 

Kycklinggryta med vitkål och wokgrönsaker


 
 
Kycklinggryta med vitkål och wokgrönsaker 
4 personer 
 
4 st kycklingfiléer 
ca 100 gram vitkål, strimlad 
ca 100 gram wokgrönsaker, tinade
5 dl matlagningsgrädde 
3 st vitlöksklyftor 
1,5 - 2 kryddmått curry 
0,5 tsk sambal oelek 
1 st buljongtärning, kyckling
 
Gör så här: 
Strimla kycklingen och stek den i en stekpanna med smör. Tills kycklingen är helt genomstekt. 
Häll upp i en skål. 
Stek sedan strimlad vitkål och wokgrönsaker i stekpannan. 
Tillsätt grädde och sambal oelek. Låt det koka upp. 
Pressa i vitlöksklyftor. Strö över buljongtärningen och tillsätt curry. 
Lägg i kycklingen och låt det puttra i ca 5 minuter. 
 
Servera med ris och sallad. 

Blått

 
Måndagens outfit, i en härlig blå topp från Lindex. Nu börjar även denna veckan att leda mot sitt slut. Helgen bjuder på avkoppling, ta hand om mig själv och barnkalas. Idag efter jobb blir det jakt på födelsedagspresent. Sen kanske träning om kroppen tillåter, har fortfarande träningsvärk sen i måndags. Härligt då vet man att man jobbat ordentligt under träningen =) 
 
 

Tjusigt

 
 
Fint i vardagsrummet hemma hos mina föräldrar. En fin och bra kombination mellan gammalt och nytt. Älskar det!! Längtar till jag får börja inreda mitt och F's framtida hem. Just nu pillar jag i mitt lilla kryp in. ♥
 

Omelett med salami

 
Igår jobbade jag igen mina timmar som jag låg minus och var inte hemma förrän efter sju. Det blev sen en enkel middag bestående av omelett med salmi. 
 
Omelett: 
ca 2 pers 
 
8 st ägg 
2 st schalottenlökar 
1,5 dl mjölk 
1 dl riven västerbottenost 
1 msk chilisås 
1 - 1,5 kryddmått chiliflingor 
2 st vitlöksklyftor 
svartpeppar, salt 
 
Gör så här: 
Skala och hacka löken, bryn löken i en stekpanna med smör. 
Vispa ägg och mjölk i en skål. Tillsätt chilisås, pressad vitlök, chiliflingor. Blanda ordentligt. 
Krydda med lite svartpeppar och salt. 
Häll i smeten i stekpannan med lök. 
Rör med en sked eller gaffel så att lös smet rinner ner. 
Låt omeletten "stelna" men gärna lite krämig på toppen. 
Toppa omeletten med salami och cocktailtomater. 
 
 
 
 
 
 

Always

 
Dagens tankeställare..
 
Godmorgon min vänner och bloggläsare.
 
Hoppas att ni sovit gott och har energi att ta tag i denna vita och kalla onsdag.
Själv har jag knappt sovit något och hade gärna stängt av väckarklockan och somnat om igen.
Får ta det på lördag istället =) Nu väntar 8 timmar arbete, inte alls fel det heller.
 
Ha en mysig onsdag!
 
Kramar // Vera

Heta räkor

 
Till plockmaten i fredag hade vi bl.a. heta räkor som jag snabbt värmde upp i en stekpanna. Mums mums!! 
 
Hetaa räkor 
ca 200 gram skalade räkor 
1 dl olivolja 
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili 
1 msk chilisås 
chilipulver 
 
Gör så här: 
Häll oljan i en skål. 
Pressa i vitlöksklyftorna. 
Finhacka chilin och blanda ner. 
Tillsätt chilisås.
Smaka av med chilipulver och ev. lite peppar. 
Hetta upp en stekpanna. Häll ner blandningen och fräs snabbt räkorna. 
Stek inte räkorna för länge, då blir det sega. 
 
 

Pasta med fläskfilé

 
I söndags var vi slitna efter en heldag på Emporia. Det blev en ganska snabb och god middag. 
 
Pasta med fläskfilé 
4 pers 
 
800 gram fläskfilé 
5 dl matlagningsgrädde 
2 msk kalvfond, konc 
250 gram champinjoner 
1 st purjolök
2 st vitlöksklyftor 
1 tsk sambal oelek 
ca 0.5 dl vitt vin 
svartpeppar, salt 
Maizena för redning 
 
Gör så här: 
Putsa och dela fläskfilen i ca 1 cm tjocka skivor. Krydda köttet med peppar. 
Stek fläskfilen i en stekpanna med smör. Lägg fläskfilen i en skål. 
Tvätta och skiva svampen och strimla purjolöken. 
Stek svamp och purjolök i en stekpanna med en klick smör. 
Lägg ner fläskfilen när svampen börjat få färg. 
Häll i grädden. Tillsätt fond, sambal och pressa i vitlöksklyftorna. 
Häll i vinet. Låt det puttra i ca 10 min. 
Smaka av med peppar och salt. 
Red ev med Maizena om ni vill ha såsen tjockare. 
 
Servera med pasta och en sallad. 
 
 

Möblerar om

 
Igår åkte byrån in i mitt lilla vardagsrum och så även min lilla kaffehörna. Sakta men säkert börjar jag bli klar i tv-rummet. I sovrummet är jag långt ifrån klar. Ett skrivbord och ett soffbord ska målas vitt och en liten byrån ska ev. köpas.   
 
 

Grova scones med ost

 
Igår innan shoppingrundan till Emporia laddade vi våra magar med grova ostscones. Väldigt mäktiga men väldigt goda ! 
 
Grova scones med ost 
ca 6 st 
 
4 dl vetemjöl 
4 dl rågmjöl 
100 gram smält smör 
4 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
4 dl mjölk 
3 dl riven ost 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 250 grader. 
Blanda de torra ingredienserna i bunke. (mjöl, bakpulver och vaniljsocker) 
Tillsätt det smälta smöret. Blanda sen försiktigt ner mjölken, blanda väl men inte för länge.
Vänd ner osten. 
Klicka ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Ca 6 st scones. 
Grädda sconsen i ca 10 minuter. 
Låt sconsen svalna innan servering. 
 
 
 
 

Grattis mormor

 
 
Mars är en månad som är fylld med födelsedagar. I helgen fyllde E's dotter år, nästa helg är det nästkusinen som ska ha kalas, två andra släktningar fyllde år i början av Mars och idag är det min goa mormor som fyller år. 
 
Hipp Hipp Hurra för mormor!! ♥
 

Njuter en stund

 
 
Gosar ner mig i soffan med tända ljus, lite vin och senaste numret av Älskade Hem. Fick sorterat i mina lådor med kläder. Allt låg i en enda stor hög och nu har jag fått tillbaka mitt "mönster". Nästa steg är allt hängande. Fast det tar vi en annan dag. Nu en liten lugn stund med lite inspiration inför våren. 

Salamirullar

 
Älskar salamirullarna på Sankt Markus vinkällare och tänkte att jag skulle försöka göra något liknande. 
De blev ruskigt goda men nästa gång ska jag använda mig av en lite fastare salami. 
 
Salamirullar 
ca 15 st bitar
 
120 gram Milanosalami 
200 gram färskost vitlök/örter 
bakplåtspapper 
 
Gör så här: 
Lägg salami omlott på ett bakplåtspapper. 
Bred ut färskosten över salamin. 
Rulla ihop till en rulle.
Slå in i plastfolie och förvara i kylen över natten. 
Skär upp i ca 2 cm tjocka bitar innan servering. 
 
Mums mums !!! 

Mot Emporia

 
Det blev en lång och härlig frukost även idag, älskar långa frukostar! Fick pratat med F också ♥ Han är så långt borta men känns ändå som han är så nära på något sätt. Känns så skönt att veta vad han pratar om när han varit iväg någonstans. Att man vet hur det ser ut och var det ligger. Det betyder otroligt mycket. 
 
Nu ska jag och mamma iväg på en shoppingrunda till bl.a. Emporia. Ska se om jag hittar lite nya jobbkläder och kanske något annat skoj också. 
 
Ha en underbar söndag. 
 
Kramar // Vera 

Gratinerade musslor

 
 
Dessa blev väldigt populära igår och de blev riktigt goda. Hittade receptet på Zeta's hemsida. Men gjorde om lite i receptet och gjorde mig egna lilla variant. 
 
Gratinerade musslor 
 
400 gram vitvins kokta musslor 
1 dl riven parmesan 
2 st vitlöksklyftor 
1 (liten) schalottenlök 
1 msk finhackad persilja 
2 msk olivolja 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Skala och finhacka löken. 
Blanda parmesan, lök, olja och persilja i en skål. Pressa i vitlöksklyfotna och blanda. 
Knäck musslor, kasta det överblivna skalet och lägg musslorna i en ugnssäker form alt. plåt. 
Fördela blandningen på varje mussla. 
Gratinera i ugnen i ca 10 minuter, tills osten smält. 
Låt musslorna svalna ett par minuter innan servering. 

Mys med plockmat

 
Igår dukade vi upp med lite olika små rätter, satt och pratade och drack vin. Det blev olika ostar, oliver, aioli, lax, heta räkor, kräftstjärtar, gratinerade musslor, focaccia m.m. Mysigt att sitta och prata en lång stund om allt möjligt. Bästa föräldrarna !! 
 
Jag pratat lite snabbt med Fredrik när han hade kommit hem från sitt biobesök och restaurangbesök. ♥
 
 
 
 

God morgon / Goeie Môre

 
Gick upp klockan nio och det får man väl räkna som sovmorgon. =) Pratade en snabb stund med Fredrik nu på morgonen innan han också startar dagen. 40 dagar kvar sen åker jag ner till Kapstaden, via Dubai. Kommer inte ha tid att åka in till staden men flygplasten verkar vara enorm. Tror inte jag kommer att ha problem att spendera ca 4 timmar på den flygplatsen. 
 
Idag blir det 1 års kalas för en söt prinsessa ♥ 
 
Sen blir det mamma och dotter mys med film och plockmat. (Resterna från allt gott vi åt igår) 
 
Hoppas ni får en mysig lördag. 
Här skiner solen så det är bara att njuta så länge den vill visa sig! 
 
Kramar / Vera 
 
 
 
 

Fjärilar om lyser upp

 
 
En ny liten ljuslykta från Village följde med igår efter en liten shopping runda i Lund. Tycker att dessa lyktorna lyser upp så otroligt fint. Har en snarlik lykta från Village sedan innan. Lite mer än en "vanlig" ljuslykta tycker jag. Och att det var fjärilar på var ju ännu roligare. Älskar fjärilar. 
 

Parmalindad spätta med wokade grönsaker

 
Efter mötet och shoppingen i Lund åkte jag hem för att fixa middag. Igår blev det parmalindad spättafilé med wokade morötter och ärtor, citronsås och råris. 
 
Parmalindad spättafilé 
4 personer 
 
4 st spättafiléer 
4 st skivor parmaskinka 
salt, citronpeppar 
 
Gör så här: 
Sätt ugen på 175 grader. 
Krydda fisken med salt och peppar
Rulla spättfilen i parmaskinka. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form. 
In i ugnen i ca 15 minuter, tills fisken är klar. 
 
Citronsås: 
 
4 dl vispgrädde 
0,5 st buljongtärning fisk
ca 0,5 dl pressad citronsaft 
1 tsk chiliflaks 
salt, citronpeppar 
 
Gör så här: 
Koka upp grädden i en kastrull.
Smula ner buljongtärningen, rör om så att tärninge löses upp. 
Häll i saften citronen och chiliflaks. 
Låt såsen puttra i ca 5 minuter. 
Smaka av med salt och citronpeppar 
 
Serveras med wokade grönsaker och råris. 
 

Äntligen

 
Inte ofta jag längtar till fredagar men just denna fredagen är efterlängtad. Somna, ja tack!! Kan inte sova om nätterna, somnar inte och vaknar till orolig ett par gånger om natten. Sen när jag väl ska upp så är jag helt slut i kroppen och knoppen. Sovmorgon imorgon, yes !! 
 
Ikväll väntar plockmat med räkor, focaccia (som jag bakade igår), en massa goda ost, oliver och andra godsaker. Mums mums. Till det något gott vin. 
 
Hoppas ni får en mysig fredag och fredagkväll 
 
Kramar // Veronica 
 
 
 

En kopp varm choklad

 
 
Vaknade upp till ett vinterland och härligt solsken. Klart det är trist med snö nu när man vill ha att våren ska vara här. Men det är bättre med snö än regn och blåst tycker jag. Som idag har man ju kunnat vara ute och få frisk luft utan att blåsa omkull. 
 
Nu sitter jag hemma och har krypit upp i soffan under min favorit filt med en kopp varm choklad i min nya mugg. 
Köpte muggen på Udda Tina idag efter mitt möte i Lund. Har länge velat ha porslin från Pip Studio men inte riktigt vetat vilken färg jag skulle "satsa" på. Mycket nöjd med mitt lilla köp. 
 
Sov gott !! 
 
Kramar / Vera 
 
 

Never give up..

Never give up on someone 
you can´t spend a day not 
thinking about 
 
 
 
Igår var första dagen som jag inte fick pratat med Fredrik via internet sen han åkte. Känns konstigt att inte höra hans röst och inte se honom. Tyvärr verkade inte fungera så bra som vi hoppades på att ringa via internet. Hans internetkostnaderna trippade snabbt iväg till tusen lappar. Förstår inte riktigt men vi får se om vi hittar ett annat alternativ. Vill bara höra hans röst. Fram till dess blir det sms. 
 
Förlåt om det blir mycket bloggande om situationen att ha sin sambo i Sydafrika, men detta är mitt liv nu. 
Men självklart blir det matlagningen nästan varje dag, och så delar jag med mig av receptet. 
Hoppas ni följer med mig på detta äventyr/period i mitt liv. 
 
Kommer inte ge upp, detta kommer vi att ordna. Kärleken till Fredrik är stark, en typ av kärlek som jag inte trodde fanns. 
Vi är bara ett sms ifrån =) Ibland är det bra att vara lite envis. 

Korvstroganoff

 
 
 
Var först en runda inom Stadsbiblioteket här i stan och skulle låna böcker om redovisning och bokföring. Men alla de böckerna som jag hade kollat upp sen innan var utlånade. Typiskt. Man hittade knappt där inne, kan säga att man inte är där så ofta. Men jisses vad stort. Många som satt och plugga eller läste tidningen. Nu vet jag var jag ska gå, Slottet 4. 
 
Korvstroganoff till middag igår, ohh så gott. Gjorde blomkålris och en liten sallad som tillbehör. 
 
Korv stroganoff
 
8oo gram falukorv 
1 st röd lök
400 gr krossade tomater
1 tsk paprikapulver 
2 -3 tsk torkad oregano 
1 tsk basilika
4 dl grädde 
2 st vitlöksklyftor 
1 tsk dijonsenap 
1 dl chilisås
3 msk ajvar 
svartpeppar, salt 
 

Gör så här: 
Skala och skiva löken, stek i smör i en kastrull
Dela falukorven i bitar och stek i smör i en stekpanna
Häll i krossade tomater, grädde, chilisås, och ajvar. 
Låt koka upp. Smaka av med dijonsenap. 
Pressa ner vitlöken, tillsätt torkade oregano och paprikapulver. 
Smaka av med salt och peppar. 
 
Låt det puttra en stund innan det serveras med ris eller blomkålsris och sallad. 
 

Babyblå

 
 
 
 
Det är lite små pojkar som ska titta fram till sommaren. Jisses, vad mycket saker det finns. Får köpa lite till småkillarna när de tittat fram =) 
För min/vår del är det just nu i  " bara kika runt"-stadiet och njuta av att våra vänner ska få barn.
Vi/jag har mycket kvar att göra innan vi ens börjar tänka i de banorna. Får gosa med mina vänners barn istället. 
 
Hittade dessa fina sakerna i härligt blått och grönt. Märket Jabadabado och sidan www.jollyroom.se

Total Repair - Tips

 
 
Köpte detta balsamspray från Gliss för ett par dagar sedan. Riktigt bra tyckte jag!! Håret kändes mjukt och skönt efter att jag använt det. Har tyckt att mitt hår har känts extremt torrt, men det är väl kylan. Ville ha något som gjorde håret mjukt igen, har testat silicondroppar innan men har inte hittat något som direkt passade mig. 
Men detta balsamspray rekommenderar jag - bra pris också !! Om du vill ha mjukt och skönt hår igen. 
 

Rena julafton

 
 
Wiiieee igår kom paketet men en massa baksaker som jag fått av Fredrik. Tack tack tack!! 
Här ska det bakas och spritsas. Ohh så skoj. Fick även en macaron-matta, en annan typ av sprits, en granityrpenna. Tjoohoo!! Kanske en runda till Panduro snart ... =) 
 
 
 

Your smile

 
Hej på Er mina goa bloggläsare!
Hoppas ni sovit gott och är redo att ta tag i denna tisdag. 
 
Som vanligt är det först ut jobb, sen tänkte jag ta en runda till Stadsbiblioteket och det blir kanske även en runda till Åhlens. 
Middagen idag blir Korv Stroganoff, så otroligt gott!! Mums mums, längtar nästan redo. Och hungrig blev jag. 
 
Igår var det kalas för min farfar, släkten var samlad och även min söta kusins son. 
Jag är som jag är och våga inte hålla i bebisen än, är lite fjöntig där. Är så rädd att göra fel. 
Kan säga att jag ångrar mig nu att jag aldrig höll honom. Som vanligt när jag är i ett rum med någon bebis.
Vill så gärna gosa och busa. 
Får boka in en fika med kusinen snart tycker jag =) 
 
 
 

Min kaffehörna


 
 
Fick gjort en hel del igår, började dagen med en god och härlig frukost. Sen blev det ett hårt pass på Crosstrainern, jisses jag efterlyser min kondition. Kom tillbaka, där du hör hemma !! Fick packat upp det sista som får plats sen blev det städning och så fick jag ordnat en liten kaffehörna till mig. Packa upp min frukostbricka, plocka fram mina Greengate muggar, tog en liten ugnsform till tepåsarna och mitt söta socker/mjölkset fick pryda brickan. Nu är snart vännerna välkomna hit på kaffe och te. =) 
 
 

Kalops

 
Igår blev det en riktigt söndagsmiddag här hemma, kalops stod på menyn. En av mina favoriträtter. 
 
Kalops
4 pers
 
3 st morötter 
600 gram högrev 
2 st gula lökar 
3 msk vetemjöl 
4,5 dl vatten 
2 msk kalvfond 
10 st svartpeppar hel / kryddpeppar hel 
2 st lagerblad 
 
Gör så här: 
 
Skär köttet i bitar ca 3x3cm. Skala och skiva löken. 
Bryn lök och kött i en stekpanna med smör. 
Lägg allt i en gryta.Strö över mjölet. Häll i vatten och fond. 
Lägg i lagerbladen och pepparkornen. 
Låt grytan småkoka i ca 2 timmar under lock. 
Rör om lite då och då. 
Skala och skiva morötterna. Lägg ner i grytan och låt det småkoka i ytterliggare 30 minuter. 
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor. 
 
 

Butterflies

 
Godmorgon på Er! 
 
Igår hälsade vi mormor välkommen hem med en härlig överraskning. Goa mormor, fick en massa fina saker. 
Hon är för rolig när hon berättar saker. ♥
 
 
När jag var på Emporia en runda igår hittade jag bl.a. fyra rosa fjärilar i porslin.  En av fjärilarna ligger fint i min Day Home bricka. 
 
Nu dags att ta tag i denna måndag. 
Ha en kanon bra dag! 
 
Kramar Vera 

Dags att jobba

 
Yes yes, dags att ta tag i mitt andra jobb. Först ut är att sortera papper och få översikt över vad det är som gäller. Vad som ska göras och var alla papper sitter. Njuter av en kopp Cappuccino från min lilla kaffehörna =) 
 
Har äntligen kommit rätt långt här hemma. Börjar andas lite Vera här, det gillar vi. De flesta av mina saker är uppe och det känns som jag har landat lite nu. Min älskling har också landat lite i sitt nya hem också, vilket är otroligt skönt. Tänker på honom konstant, låt dessa dagarna gå snabbt så att jag kan få pussa på honom och somna i hans trygga och varma famn. 
 
Har tyvärr inte pratat med honom idag då hans internet inte fungerar så bra. Får hoppas på att det är lite bättre imorgon. 
 
Kramar / Vera 

Mello + ostbricka


 
 
Igår blev det en riktigt myskväll för mig. Hade laddat en tallrik med en massa godbitar. Körde inom Willys i Vellinge efter att jag hämtat bilen. Hade gärna haft lite andra goda ostar från Möllans ost också men det blir bli en annan kväll. Det blev oliver, jordgubbar, päron, sharonfrukt, vindruvor, salami, kittost och kex. 

Party party

 
 
Party, party i Trelleborg i fredags. Eller "kändisparty" som vi även sa, haha!! Alltid lika roligt med det gänget, härliga vänner! Tack för en rolig kväll. 

En vecka har gått

 
Då har vi klarat en vecka på distans !! ♥ Jag är trött som bara den och det ser man väldigt tydligt. 
Har städat och packat upp hela dagen men är fortfarande inte klar. Jisses hur mycket saker har man =) 
Imorgon blir det shoppingrunda med lillebror sen ska jag fortsätta att packa upp här hemma. 
 
Nu blir det Mello. 

3 st godbitar

Var en snabb runda inne på Lindex i veckan för att kika efter någon festtopp och hittade en super fin top, en Peplumtopp men jisses. Peplumtoppar och Peplumtröjor passar inte min kroppsfigur. Såg däremot 3 st godbitar som hade passat super bra i min garderob. Både för jobb och för basic/vardag. 

Vår nya rutin

 
 
Jag och älsklingen har snart klarat denna veckan på distans. Saknar honom så otroligt mycket men jag tycker att vi fått in en bra rutin. Vi pratar en eller två gånger om dagen och ibland via sms på morgonen. Vi går igenom vad vi hittat på, hur dagen har varit och speciellt hur hans dag varit, går allt bra och hur trivs min älskling. 
 
Igår var jag och pappa iväg på ett möte efter våra jobb sen blev det en enkel middag för mig, vaniljyoggi med musli och en stor kopp Latte Macchiato. 
 
 

It's friday

 
Ohh yes it's friday. 
Kvällen bjuder på tjejkväll/party i Trelleborg. Med min "galna", snygga och underbara partypingla. =) 
 
Först ut är några timmars härligt arbete, I'm one lucky girl with a fab job. 
Sen snabbt hem, musik, något gott i glaset försöka fixa till sig sen blir det bussen till Trelle. 
 
Hoppas ni får en perfekt fredag! ♥
 
Kramar 
 

Rosor som gåva

 
 
Denna fina handmålade skålen fick jag igår, blev väldigt glad och väldigt överraskad. Tusen tack !! 
Nu står den fint på mitt soffbord (som ska målas vitt) bredvid körsbärskvistarna. 
 

Nedräkning

 
Så nu är flyget ner till Kapstaden äntligen bokat, nedräkning börjar nu. Om jag längtar .... yes yes !! Låt det bli April, slutet av April. Ca 20 timmar dit och hem, jag som inte alls är glad för att flyga/starta. Och nu ska jag göra det själv, vem ska jag nu hålla i handen när jag lyfter ?? När jag väl är uppe i luften är det inga problem men det är själva starten som jag tycker är otroligt läskig. Bruakr nästan krama sönder min resepartners hand. 
Får kanske fråga snällt om det är någon som vill ställa upp, =) 

Fetabiffar med basilika- och tomatsås

 
 
Gårdagens middag blev en "touch" av LCHF. Fetafyllda färsbiffar på kalvfärs med en smarrig sås av tomat och färsk basilika. 
 
Fetafyllda färsbiffar med basilika- och tomatsås 
4 pers 
 
800 gram kalvfärs 
3 msk ströbröd
1 st ägg 
1 st gullök 
4 msk färsk basilika, hackad 
200 gram fetaost 
salt, svartpeppar 
 
Basilika- och tomatsås 
3 msk färsk basilika, hackad 
1 st gullök 
2 msk smör 
3 st kvisttomater
2 msk kycklingfond, konc. 
2 tsk vetemjöl 
5 dl vispgrädde
smör till stekning 
salt, peppar, chilipulver
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ägg och ströbröd i en skål, låt det svälla i 5 minuter.
Tillsätt färsen, finhackad lök, smulad fetaost och finhackad basilikan. 
Blanda ordentligt. 
Forma färsen till biffar. Bryn hastigt biffarna i en stekpanna med smör så att de får fin stekyta. 
Lägg biffarna i en smord ugnsäker form och grädda i ugnen i ca 15 minuter. 
 
Sås: 
Finhacka löken och bryn löken i en stekpanna med en klick smör, pudra över vetemjöl. 
Tillsätt vispgrädde och kycklingfond. 
Grovhacka tomaterna i ca 1x1 cm. Lägg ner tomaterna i såsen. Låt det puttra i ca 5 minuter, tills tomaterna blivit mjuka. 
Tillsätt basilikan och smaka av med salt, peppar och chilipulver. Låt det puttra i ytterliggare några minuter. 
Smaka av med salt och peppar. 
 
 
Servera biffarna med blomkålsmos och en rejäl sallad, perfekt LCHF middag. 
 
 
 
 
 

Vårkänsla i hemmet

 
 
Igår efter jobb tog jag en snabb runda inom Mobilia för att köpa lite blommor till dagens namnsdagsbarn, nämligen Camilla. =) Fick även köpte en bunt med körsbärskvistar till mig själv. Nu har jag fått lite vårkänsla även i mitt lilla hem. 
Kan kanske inte säga att våren är här än, för att det är ruskigt kallt fortfarande. Men att solen skiner gör att man blir gladar och oftast piggare. Men våren är på väg !! 
 
 
 
 

@ Melvins

 
Det blev en fika på Melvins Kaffebar efter jobb och innan min ansiktsbehandling på Slottstadens Hudvård. 
En god surdegsbulle med ost och en stor Latte Macciato. Det var ett tag sedan jag satt på ett kaffe och njöt av en god kopp kaffe. I lugn och ro, ensam. Kan tycka det är himla skönt ibland. Gå igenom dagen, vad som hänt  och sitta och planera. 
 
Åkte inom lillebror för att fixa lite saker i lägenheten sen självklart prata med Fredrik. Andra dagen och så mycket på G =) Stolt sambo ♥
 

Inspirationsläsning


 
Igår blev det en kopp te, lite inspirationsläsning sen försöka hitta ett bra flyg till Kapstaden. Ner till min älskling, som jag saknar så otroligt mycket. Låt dessa två månaderna gå snabbt!!!! 
 
Tyckte att jag hittade ett bra flyg, nu väntar Fredriks godkännande och chefens OK. =) 
 
Försökte även att packa upp lite mer saker här hemma, men det känns som att jag aldrig kommer att bli klar. Lite av möblerna ska vi kanske lägga ut på Blocket, annars för vi till tippen. Sen kanske jag kan komma till ro här. 

Lax med blomkålsris och kallsås med rödlök och gräslök


 
Åkte inom Emporia igår efter jobb för att handla med mig lite mat och ta en titt i butikerna. Är ute efter något nytt till helgen, både till 30årsfesten och till vår vårfest på BP. Men jag hittade inget roligt, blir kanske en runda till stan på onsdag eller lördag. Jag och pappa käka lax med spenatbädd (utan hummersås), blomkålsris och till det en kallsås med rödlök och gräslök. 
 
Blomkålsris: 
1 st blomkålshuvud 
ca  1 msk smör 
 
Gör så här: 
Riv blomhålshuvudet på den grövsta delen på rivjärnet. 
Koka upp vatten och häll ner blomkålsriset i vattnet i ca 20 sekunder. 
Häll av vattnet i ett durkslag. 
Blanda ner smör. 
Klart för servering. 
 
Kallsås med rödlök och gräslök 
5 dl turisk yogurt 
0,5 st röd lök
0,5 dl hackad gräslök 
0,5 msk flytande honung 
saft från ca en halv lime 
1 st vitlöksklyfta 
svartpeppar, chilipulver
 
Gör så här: 
Skala och finhacka löken. 
Lägg yogurten i en skål, blanda ner rödlök och gräslök.
Tillsätt honung och pressa i vitlöksklyftan. 
Pressa i saften från en halv lime. 
Smaka av med peppar och chili. 
 
 
 
 

Smile

Bild: Google.se 
 
Godmorgon på er ♥
 
Hoppas ni sovit gott! 
 
Även igår fick jag pratat med min kära sambo, super smidigt med FaceTime och jag är så grymt stolt över honom. Första dagen på jobbet hade gått bra och idag blir det en stor och spännande dag för honom. 
 
Försöker att le hela tiden men just nu är jag bara ledsen och saknar min kärlek. 
Skönt att kunna komma iväg till jobb. 

Inbakad kalvrulle med potatisgratäng


 
Middag igår blev smördegsinbakad kalvrulle med potatisgratäng. Mums mums 
 
Smördegsinbakad kalvrulle 
2 pers
 
600 gram kalvrulle 
1 st smördeg på rulle, tinad 
250 gram champinjoner 
1 st rödlök 
timjan, svartpeppar, flingsalt 
en liten bit grönmögelost 
1 st uppvispat ägg
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader 
Tvätta och skiva svampen, skala och finhacka löken. 
Stek lök och svamp tillsammans i en stekpanna med lite olivolja. 
Krydda med timjan och salt. Lägg i en skål .
Putsa köttet och bryn köttet i en stekpanna med lite smör. Krydda med timjan, svartpeppar och salt. 
Skär ett snitt i köttet. Lägg ner ca hälften svampblandningen och skiva tunna bitar av ost och lägg på svampblandningen. 
Kavla ut smördeg och lägg resterande av svampblandning i mitten av smördegen. 
Lägg köttet ovanpå svampblandningen. 
Vispa upp ett ägg och pensla kanterna på smördegen med ägget. 
Rull ihop köttet och "limma" kanterna på smördegen med det uppvispade ägget. 
Grädda i ugnen i ca 35 minuter. Låt det vila i 15 minuter i ett ark alu.folie. 
 
Servera med potatisgratäng och en sallad. 
 
 

Start på dagen


 
 
Igår när jag kom ner så hade min snälla mamma fixas frukost till oss. Pappa och jag körde snabbt iväg och köpte tidning sen njöt vi av en lång frukost. Jag fundera en massa på om F sovit gott på planet, om han landat, fått sitt bagage och kommit till hotellet. 
 
Ikväll ska jag kolla på flyg ner till Kapstaden. =) Ner till min kärlek, till min Fredrik. 
 
Måndag, nya vecka och nya utmaningar att ta tag i. Ska komma igång med träningen denna veckan tänkte jag om jag hittar mina träningsskor och min träningsväska. Sen bjuder veckan på bankmöte, ansiktsbehandling, vårfest och 30årsfest.
 
 
 

4 mars

 
 
 
Godmorgon !! 
 
Igår fick jag runt med min mobil hela dagen, väntade på ett sms från Fredrik att allt var OK och att han kommit fram. Strax innan ett plinga det till och han var framme i Kapstaden med runt 30 grader. 
 
Mina föräldrar var så snälla och hjälpte mig med att flytta det sista från lägenheten sen körde jag en snabb runda till Vellinge Blomman och hittade en perfekt kruka till mitt olivträd. 
 
Fick packat upp en del lådor under kvällen och pratat med Fredrik två gånger via FaceTime. ♥
 

Tillbaka

 
Det är tillbaka till den underbara stad som vi båda blev väldigt förälskade i. Love Cape Town. 
Vi har så mycket kvar att upptäcka och se, ska redan börja planera vad jag ska hitta på när jag kommer ner till min älskling. Det kommer bli fler vingårdar, afternoon Tea, shopping och diamantmuseum. Sen umgås med F så mycket det bara går när han inte jobbar. Äta gott och bara njuta. 
 
Just nu är det 28 grader i Kapstaden. 

Ursäkta



 
Godmorgon alla underbara bloggläsare och alla goa vänner. 
 
Igår var det ett uppehåll i min blogg då jag vinka av min älskling igår. 
Hela dagen var upp och ner, vi hade planerat in att gå ut och äta frukost men F ville helst vara hemma. 
Och det är klart, det förstår jag. Vi fick packat hans sista saker, köpt goda smörgåsar och kaffe från mormors.
Sen njöt vi av varandras sällskap, kunde inte sluta att pussa på honom. 
 
Klockan två kom mina föräldrar förbi och sa hejdå. Tårarna rann för mig hela dagen, kunde inte sluta att gråta. 
Sen 15.36 då var det dags, vi gick ner till Triangeln stationen tillsammans. Tårarna bara spruta, massa pussar och kramar. Folk måste ha trott av vi var några galning men det var kärlek. Kärlek mellan två personer som inte kommer att ses på nu två månader. Som alla säger två månader går snabbt. 
Men kanske inte lika snabbt när sin andra hälft åker till ett annat land, flygresa ca 17 timmar bort. 
Nu ska jag försöka samla mina krafter och börja räkna ner, låt det bli Maj månad. 
Klart att vi kommer prata varje dag. 
 
När jag landat och kommit till ro här hemma så lovar jag att ta tag i min blogg. 
Matlagningen ska självklart komma igång igen och jag hoppas att ni hänger kvar! 
 
 

Di Penco

 
 
Igår efter jobb var vi iväg på ett snabbt möte och sen tog vi mat med oss hem från Di Penco. 
Jag tog en pasta med pesto, parmesan och parmaskinka. Mums mums. 
Efter maten gick vi igenom papper och annat som ska fixas. Detta kommer bli ett lärorikt halv år, på många olika plan i livet. 
 
 
 

Blanc De Noir

 
 
Igår firade vi att allt nu är klart med att öppna en flaska Sydafrikansk vin från Boschendal. Ett vin som fick oss att drömma bort till värmen och sommaren. F kommer iofs åka till värmen men jag stannar hemma i kalla Sverige. 
 
 
 

RSS 2.0