Tavlor

 
Fin fjärilstavla i en härlig blåfärg. 
Från Liljebergs / Prints.se 
 
Frukost i sängen varje dag för mig =) 
Tavla från Knaada / prints.se 
 
 
 
Tyckte att denna tavlan var jätte söt. 
En dag kanske =) Haha 
Knaada / Prints.se 
 
Tre fina tavlor / prints hos jag hittade på Prints.se. Älskar fjärilar och har alltid gjort, det ligger även i släkten det där med att vara fäst vid fjärilar. Min gammelmormor, mormor och mamma var/är lika förtjusta i fjärilar. Kommer ihåg att man tänkte på gammelmormor varje gång med såg en fjäril. Och gör det även idag, när jag ser en speciellt färgkombination eller säger man kanske art =) 
 
 
 
 
 
Tyckte denna var lite rolig, eller ja rolig och rolig. 
Men annorlunda. 
 
Från Vanilla Fly / Darlingthings 
 
 
 
 
Och så ännu fler fina barntavlor.
Mina vänner har påverkat mig lite men absolut inte så mycket att jag själv vill ha.
Det får vänta MINST ett år. 
 
De tre sista tavlorna hittade jag på Darlingthins.se 
 
 
 
 

Nektarinsallad

 
 
En somrig sallad perfekt till bl.a. grillade lammkotletter. 
 
 
Nektarinsallad: 
 
4 st nekatriner 
150 gram sockerärtor 
ca 200 gram sallad (valfri sort) 
1 1/2 - 2 dl krossade valnötter 
 
2 msk rapsolja 
1 msk olivolja 
ca 1 msk citronsaft 
1 msk honung 
svartpeppar 
 
Gör så här: 
Dela och ta ur kärnan från nektarinerna. 
Dela i bitar nektariner och sockerärtorna i bitar. 
Lägg i en skål tillsammans med sallad. 
Blanda allt till dressingen och ringla över salladen. 
Blanda om försiktigt. 
Strö över de krossade valnötterna. 
 
 
 
 
 

De där tankarna

 
 
 
 
 
Mitt huvud går "varmt" om nätterna, många tankar och planer som flyger fram och tillbaka. Roligt men samtidigt lite jobbigt. Har vi ändrat planerna för framtiden eller håller vi fast om det vi kommit "överens om". 
När det dyker upp nya objekt så börjar man tänka om. Helrenovering eller helt nytt? 
 
Alla siffror snurrar runt och som alltid annars så börjar jag tänka lite för mycket innan jag egentligen har sett det i verkligheten. Men sån är jag, like it or not
 
Tänk när Pintos har ett stort hem där han kan springa runt och leka hur mycket som helst. Och inte bo i en varm lägenhet. Vår lägenhet är ändå rätt stort på 71 kvm och här hos mamma & pappa "mormor & morfar" så har han hur stort som helst. Så vill jag att vi ska ha det, kanske inte så här stort men något liknande. 
Tänker som om han är ett barn men på ett sätt så är han det, jag har varit "mammaledig" från jobb och matat honom med napflaska den första tiden, masserat magen för att avförigen skulle komma igång. 
 
Är så glad att jag har honom. 
 
 

Pastasallad med kassler

 
 
 
 
I förra veckan när det var så otroligt varmt .Vissa dagar så orkade man knappt att laga mat. Då blev det enkla middagar, som bl.a. pastasallad med kassler. Gott och väldigt enkelt. 
 
Pastasallad med kassler och pesto 
4 pers 
 
 
250 gram pasta, skruvar 
200 gram kassler i bit 
2 st röda paprikor 
1 st röd lök 
140 gram tärnad bacon 
6 - 8 st soltorkade tomater 
200 gram fetaost 
1/2 dl pesto 
2 dl oliver 
 
Gör så här: 
Koka pasta enligt anvisningar på paketet. 
Dela kasslern i bitar och stek tillsammans med bacon. 
Strimla paprika, lök och soltorkade tomater. Lägg i en skål. 
Dela eller smula ner fetaosten. 
Låt pastan rinna av i ett durkslag och blanda med pesto. 
Rör ner pastan i skålen med grönsaker. 
Blanda ner kassler och bacon. 
Toppa med oliver och lite basilikablad. 
 
 
 
 
 

Amore

 
Jag har pysslat ihop en ny tavla till mig. Hade kunnat tänka mig ett större format men avvaktar med det till jag har flyttat igen. Denna lilla tavlan står nu i mitt lilla vardagsrum. 
 
Är väldigt sugen på att måla porslin och även att göra egna kuddar med batikmönster.
Det blir kanske höstens projekt.  
 

Kesoplättar

 
Dessa plättarna är grymt goda och nyttiga också (LCHF) . Till middag som på bilden men funkar även bra till frukosten och till lunchen. 
 
Kesoplättar 
 
4 st ägg 
500 gram keso 
4 msk fiberhusk 
0,5 dl hackad gräslök (kan uteslutas) 
salt 
 
Gör så här: 
Vispa ihop alla ingredienserna till plättorna. Låt stå i 10 min.
Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten i pannan. 
Stek som "vanliga" plättar, vänd när de har fått färg och stek på andra sidan. 
 
Fyll med ost, skinka, tomat och toppa med gräslök. 
 
 
 
 
 
 

Hallonrutor med kokos

 
 
Förra söndagen så var Farfar & A-G på besök. Jag och mamma slängde snabbt ihop en kaka. Här kommer vårt recpet på hallonrutor. Har du lite vitchoklad hemma så går det super bra att krossa vitchoklad över smeten innan du gräddar kakan i ugnen. Går även bra att byta ut hallon mot jordgubbar, vinbär eller vad du tycker om =) 
 
Hallonrutor i långpanna
 
2 st ägg 
3 dl socker 
100 gr smör
4 dl vetemjöl 
3 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker 
saft från en halv citron 
ca 3 dl färska hallon (går bra med tinade bär också) 
ca 1 dl riven kokos 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa ägg och socker poröst. 
Blanda de torra ingredienserna i en skål innan du vispar ner det med äggsmeten. 
Smält smöret och rör ner i smeten. 
Pressa i saften från en halv citron. 
Klä en långpanna med bakplåtspapper. 
Häll upp smeten i pannan.
Strö över hallon och kokos. 
(Har du vitchoklad hemma så riv lite choklad och strö över smeten)
Grädda i ugnen i ca 30 minuter. 
 
Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.
Servera kakan med vispad grädde. 
 
 
 

Fynd från loppis

 
 
 
 
 
 
Godmorgon. 
 
Hoppas att ni sovit gott !! 
 
Igår vid tio var jag iväg på loppis i byn och tyckte själv att jag kom hem med lite fynd. Fredrik tyckte också jag fyndat =). Det blev en jätte fin karaff, två brickor, en liten skål och en teburk. 
 
 
Nu dags att börja jobba. Ska fixa iordning allt inför månadens slut och sen fixa lite annat. Så kaffe i magen sen sätter jag igång. Hoppas på att få jobbat undan allt. 
 
 
 
 

Yoggiboost

 
 
Frozen yoghurt = riktigt gott. Min nya favorit, farligt gott med andra ord. Jag var på Emporia en snabb runda idag med Johanna och lilla M och vi avslutade "shoppingen" med lite glass på Yogiboost. Wow vad gott. Jag tog en med naturell smak, jordgubbar, maräng och lite honung. 
 
Sen körde vi våra bilar mot Trelleborg för pyssel, bebismys och tjejsnack. Och sen planera vi lite inför kommande festligheter =) 
 
Nu tänkte jag sova eller nä ska nog försöka läsa på lite om trekammarbrunn. Leta inspiration om att göra en helrenovering av hus och inspiration gällande innergårdar, uppfarter och trädgård. Men ska nog börja kalkyler lite först. 
 
 

Tomatsalsa

 
Tomatsalsa 
 
4 tomater 
1 st röd lök 
2 msk olivolja 
1 msk rödvinsvinäger 
1 msk farinsocker 
2 - 3 st vitlöksklyftor 
ca 1 dl hackad basilika 
chiliflingor 
 
Gör så här: 
Dela tomaterna och hacka löken, lägg i en skål.
Blanda i olja, vinäger och farinsocker. 
Pressa i vitlöksklyftorna och vänd basilika. 
Strö över lite chiliflingor. 
Låt det stå i kylskåpet ca 30 min innan servering. 
 
 
 

Fredagkväll

 
Denna låten är så grym.
Man går igång direkt och vill bara dansa av sig lite. 
 
 
Nu blir det bilen mot Trelleborg för tjejkväll hemma hos Jenny. 
 
Hoppas ni får en mysig fredagkväll och att solen skiner även hos er. 
 
 
Kramar // Vera 

Blåbärsmojito

 
 
 
 
 
 
Förra fredagen så dukade vi upp lite i växthuset och tog en liten fredagsdrink där med goda tillbehör som ost och oliver. Det skålades för min Fredrik som nu fått det nya kontraktet i handen. Innan har det "bara" varit en muntlig bekräftelse. 
 
Blåbärsmojito
1 drink 
 
4 cl blåbärsvodka 
3 st myntablad 
1 st lime  
sodavatten 
0,5 -1 tsk farinsocker 
isbitar 
6-8 blåbär 
 
Gör så här: 
Dela limen i klyftor. 
Pressa saften ur två klyftor lime i ett högt glas. 
Rör ner socker. 
Lägg i myntablad och häll i vodkan. 
Pressa ett par gånger med en muddler. 
Lägg i ett par isbitar, lite blåbär och fyll sedan upp med sodavatten. 
 
 
 
 
 

Grekiska biffar med tzatziki

 
 
 
I början av veckan blev det grekiska biffar med fetaost och oliver till middag, till det serverades en rejäl sallad och tzatziki med massa vitlök =) 
 
Grekiska biffar 

4 pers 
 
 600 gram lammfärs alt. nötfärs 
1 st ägg 
100 gram fetaost 
1-2 dl skivade oliver (lite efter smak) 
2 st vitlöksklyftor 
1 1/2 tsk torkad timjan
salt & svartpeppar 
 
Gör så här: 
Blanda färs, ägg och kryddor i en skål. 
Smula ner fetaosten och rör om.  
Forma färsen till biffar och stick i skivade oliver i varje biff. 
Stek i en stekpanna med en klick smör. 
 
 
 
 
 
 
Tzatziki 
 
5 dl turkisk yoghurt 
1 st gruka 
6-8 st vitlöksklyftor 
1 tsk citronsaft 
1tsk salt
 
Gör så här: 
Riv gurkan grovt på ett rivjärn. 
Blanda gurkremsorna med salt. Låt det ligga i ca 5 minuter. 
Lägg över det i en sil och pressa ut all saften. 
Blanda grukan med yoghurten. 
Pressa i vitlöksklyftorna och citronsaften. 
Smaka av med lite svartpeppar. 
 
 
 
 
 
 

Vänner

 
 
 
 
 
 
 

Kallsås på turkisk yoghurt

 
 
En super enkel kallsås (jag la upp receptet för ett par dagar sedan men såg att jag skrivit fel) Sorry !! 
Så vi testar igen =) 
 
Super enkel kall sås på turkisk yoghurt 
2 pers 
 
3 dl turkisk yoghurt 
ca 1 msk flytande honung 
timjan efter smak (ca 6 färska kvistar timjan eller knappt 1 msk torkad timjan) 
svartpeppar 
 
Gör så här: 
Blanda samman yoghurt och honung. 
Smaka av med timjan och svartpeppar. 
 
 

Mangokyckling med råstekta potatisplättar

Dagens lilla recept är Mangokyckling som vi åt tillsammans med råstekta potatisplättar och en sallad. 
 
Mangokyckling med råstekta potatisplättar 
4 pers 
 
6 st kycklingfiléer 
1 st röd paprika 
1 st röd lök 
2  st tomat 
3 dl vispgrädde 
2 dl creme fraiche 
1,5 dl mango chutney 
1 msk konc. kycklingfond 
2 tsk sambal oelek 
2 st vitlöksklyftor 
svartpeppar, curry 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Dela kycklingen i bitar och bryn kycklingbitarna i en stekpanna med smör.
Krydda med svartpeppar och curry.  
Lägg bitarna i en ugnssäkerform. 
Strimla paprikan och skiva löken. Lägg i formen. 
Vispa ihop grädde och creme fraiche. 
Rör ner mango chutney, fond, sambal och pressa i vitlöksklyftorna. 
Häll såsen över kycklingen. 
Skiva tomaterna och lägg ovanpå. 
In i ugnen i ca 20 minuter, tills kycklingen är klar. 
 
Råstekta potatisplättar 
 
2 ägg 
2 st röd lökar 
8 st potatisar 
gräslök 
smör att steka i 
salt & svartpeppar 
 
Gör så här: 
Vispa äggen i en skål. 
Finhacka löken och lägg ner i skålen. 
Skala potatisen och riv den sedan grovt.
Skölj potatisen och krama sen ur allt vatten. 
Blanda snabbt ner potatisen i skålen med ägg och lök. 
Arbeta snabbt så att potatisen inte blir brun. 
Krydda med salt och peppar. 
Hetta upp en stekpanna med smör. 
Gör så plättar och stek 2 -3 plättar om gången. 
Hacka gräslöken och strö över plättarna när de är klara. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het rabarberchutney

 
I lördags fick ni receptet på en super god körsbärschutney och  här kommer ett recept på
Het rabarberchutney. 
 
Het rabarberchutney 
 
500 gram rabarber 
1 1/2 röd lök 
2 msk rödvinsvinäger 
1 st rött äpple 
1 stor vitlöksklyfta 
1 krm curry 
1 krm kanel 
3 cm färsk ingefära 
1 st röd chilifrukt 
 
Gör så här: 
Skjölj rabarbern.
Har du späda rabarberstjälkar behöver du inte *skala* dem.
Dra  annars av det tunna skalet på rabarbern.
Finhacka lök, chili, och skiva tunnt ingefäran och
fräs i en kastrull med lite olja tills löken mjuknat.
Krydda med curry och kanel, pass på så det inte bränner vid.
Skiva under tiden rabarbern och äpplet.
Bland ner rabarbern och äpplet med den mjuka lökblandningen
och tillsätt honung, vinäger.
Låt småkoka under omrörning 
i ca 15-20 min.
 
Häll upp på varma glasburkar.
Testa gärna så dina glasburkar tål hetta genom att fylla de med vatten som fått koka
upp.
 
Servera till kött
 
 

Stekt vitkål med paprika

 
För många ett kanske tråkigt recept men själv älskar jag vitkål och tycker det är ett perfekt alternativ till potatis, ris m.m. Lite nyttigare också (tror jag) Detta serverades när vi grillat kycklingfiléer som fyllts med gorgonzola och salami. 
 
Stekt vitkål med paprika 
4 pers 
 
ca 400 gram vitkål 
2 st röda paprikor 
1 st gul lök 
0,5 dl flytande honung 
svartpeppar, flingsalt och chiliflingor 
 
Gör så här: 
Strimla/hacka vitkål och paprika. Jag brukar använda en osthyvel när jag strimlar vitkålen. 
Hacka och skiva löken. 
Hetta upp en stekpanna med smör. 
Stek vitkål och lök tills kålen börjar bli mjuk. 
Rör ner paprikan och låt det steka med i ett par minuter. 
Rinlga över honung. 
Krydda med svartpeppar, salt och chiliflingor. 
 
 
 
 

Galet varmt

 
 
Inte för att man ska klaga men jisses vad varmt det är ute, är inte alls sugen på att sitta ute just nu. Det är tom för varmt i skuggan. Trots att jag suttit inne hela dagen idag så lockar det mig inte vidare att gå ut. Har doc tagit en powerwalk med mamma i över en timme. Det fick räcka. Vad har hänt med mig?? Börjar man bli gammal när man inte pallar med solen längre?? Eller är det något annat.. 
 
Nä nu tänkte jag slänga mig i soffan här uppe i mitt lilla vardagsrum och se om jag hittar något roligt på play. 

Pasta med kassler och en smak av tryffel

 
 
Mormor köpte hem tryffelpasta när hon var där senaste. Så himla gott, jag som älskar tryffelsmaken. Mums mums mums. Såsen gjorde jag på bl.a. ricotta och vit tryffelolja. 
 
Pastasås med kassler och en touch av tryffel. 
4 pers 
 
500 gram kassler 
1 st röd lök 
2 st spetspaprika 
ca 200 gram tärnat bacon 
250 gram ricotta 
0,5 - 1 msk vit tryffelolja (lite beroende på hur mycket tryffelsmak ni vill ha) 
2 st vitlöksklyftor 
3 dl vispgrädde 
svartpeppar, salt 
 
Gör så här: 
Stek baconet i en torr stekpanna. 
Häll upp i en skål och ställ åt sidan. 
Tärna kasslern och stek i en klick smör. 
Skala och hacka löken och låt det stekas med kasslern. 
Rör ner ricottaosten och vispgrädden. 
Låt det puttra ett par minuter. 
Pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt tryffeloljan. 
Hacka paprikan och rör ner. 
Låt det puttra i ytterliggare ett par minuter. 
Smaka av med svartpeppar och salt. 
 
 
 

Ny vecka

 
 
GODMORGON 
 
Hoppas ni har sovit gott. 
Ni som har semester ska vara glada, ser ut att bli kanon väder hela veckan. Passa på att njut. 
 
Igår pratade jag med F en jätte lång stund, det blev en del jobbsnack men också roligare saker. 
Tror det är 42 dagar kvar och då ska vi förhoppningsvis ta en liten del av drömmen lite närmare oss. 
Men det kan hända mycket innan det. 
 
Veckan är ganska oplanerad och jag tycker det är himla skönt. Måste lyssna på kroppen och ta det lugnt.
Det äntligen dags för massage igen. Sen kommer lönen också, aldrig fel. Är sugen på att shoppa lite men vi får se vad helgen har att erbjuda. 
 
 
Ha det super bra 
 
 
Kramar // Vera 
 
 
 
 
 
"Den äkta fria människan är den som uppfyller sin dröm utan att ta hjälp av någon." ~ Lao Tse
 

Fest på Solsidan

Ett, två och gren - gräsmatta - ner . Haha, giltig ?? Yes =) Tyvärr slog jag ner kungen sen - vilket ledde till att killarna vann. Sorry girls =) Men roligt var det. 
 
R siktar mot stjärnorna eller hur var det nu ?? 
 
 
 
Igår var det fest på Strandhem "solsidan" hos L & T. Så himla skoj, vilka skratt och vilken fest. De bjöd på en himla god middag och duktiga E hade gjort en blåbärspaj. Det dansades, skrattades, shotades, det blev power nap för vissa, badades och dansades med elefanter.. Haha ! 
 
 
Idag har jag inte gjort mycket, hade önskat att vi hade en pool i trädgården. Har iofs jobbat i någon timme men annars mest suttit i skuggan och slappat. Pratat med Fredrik och så tvättat och städat bilen. 
 
 
Får man säga att det är lite väl varmt idag =) ?? 
 
 

Körsbärschutney med rödvin

 
Detta måste ni bara testa! 
Ut och plocka lite körsbär eller spring ner i butiken och köp. 
 
 
 
Körsbärschutney med rödvin 
 
500 gram körsbär 
2 st gula lökar 
2 msk rödvinsvinäger 
2 st röda chilifrukter 
3 st vitlöksklyftor 
1 dl rött vin 
2 msk råsocker 
1 krm malen svartpeppar 
4 msk syltsocker 
 
 
Gör så här: 
 
Kärna ur körsbären. Finhacka lök och vitlök och chili.
Stek lök och vitlök i lite olja så det mjuknar men pass på så den inte bränner.
Lägg över i en kastrull och tillsätt körsbären ,chili ,vinet , råsocker,vinägern och peppar.
Rör ner syltsockert i blandningen.
Låt småkoka under omrörning i ca 15 min.
 
Häll upp i glasburkar med tätslutande lock.
 
Serveras till kött
 
 
 

Spenat- och ricottafyllda cannelloni

 
 
Ohh I love pasta. Hade nog kunnat äta pasta 7 dagar i veckan. När jag bodde själv i min lilla söta lägenhet på Limhamn så åt jag nästan alltid pasta till middag. Dels för att jag var hemma sent på kvällarna och sen för att det inte var så skoj att laga mat till sig själv. Och jag har inte tröttnat på pasta =) 
 
Spenat- och ricottafyllda cannelloni 
4 pers 

1 paket Barilla cannelloni 
10 st champinjoner 
1 röd lök 
200 gram bladspenat 
500 gram ricotta 
oregano 
salt, peppar 
2 dl riven ost 
 
2 burkar krossade tomater (2x400gram) 
3 st vitlöksklyftor 
1 tsk torkad oregano (kan ta i lite mer om man vill) 
2 msk honung 
1 msk vitt vin 
1 dl chilisås 
svarpepppar 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Skala och dela löken. 
Dela svampen i små bitar och hacka spenaten. 
Stek lök, svamp och spenat i en klick smör. 
Blanda ner ricottaostem. Krydda med oregano, svartpeppar och salt. 
Låt det puttra medans du gör tomatsåsen. 
 
Koka upp de krossade tomaterna i en kastrull. 
Pressa i vitlöksklyftorna. 
Tillsätt vitt vin,chilisås och honung. 
Smaka av med oregeno och svartpeppar. 
Kan även ha i lite chiliflingor om så önskas. 
 
 
Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. 
Fyll cannelloni med röran och lägg i formen. 
Häll över resterande av tomatsåsen. 
Strö över riven ost. 
In i ugnen i ca 30 minuter. 
 
Klart =) 

Laxgryta

 
 
Laxgryta 
4 pers 
 
6 st laxfiléer (6x125 gram) 
500 gram wokgrönsaker 
1 röd lök 
1 1/2 dl vitt vin 
5-6 dl grädde 
1 msk torkad timjan 
2 krm fänkål 
2 krm chilipeppar 
saft från 1 st lime 
olivolja 
flingsalt 
 
Gör så här: 
Tina wokgrönsakerna. 
Dela laxen i bitar. 
Skiva och hacka löken. 
Hetta upp en kastrull med lite olja. 
Lägg ner laxen och löken. 
Häll i grädde och vin. 
Tillsätt wokgrönsakerna och låt det koka i ca 10 minuter. 
Krydda med chilipeppar, fänkål, timjan och salt. 
Låt det koka i ca 10 minuter. 
Pressa i saften från 1 st lime. 
Rör om och servera. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kall sås med basilika och parmesan

 
En kall sås med basilika och parmesan som passar super bra till sommarens grillat. 
 
Kall sås med basilika och parmesan
 
2 st äggulor 
1 msk vitvinsvinäger 
1 msk fransk senap 
2 msk majonäs 
1 kruka basilika 
ca 1/2 dl olivolja 
1 krm chiliflingor 
 
Gör så här: 
Vispa ägggulorna och vinäger i en bunke. 
Tillsätt senap och majonäs. 
Lägg ner basilikabladen och mixa till en slät sås. 
Tillsätt olivoljan droppvis. 
Smaka av med chiliflingor. 
 
Låt gärna såsen stå i kylen en stund innan servering. 
 
 
 
 

Mitt hjärta

 
 
 
En katt som absolut inte tycker om att bli fotograferad. Sura miner konstant om jag kommer med kameran eller mobilen. Springer gärna iväg om han får möjlighet. Vi har rätt knasiga han och jag eller kanske mest jag. Fast jag tror han älskar mig ändå, haha. 
 
Tog en lång härlig promenad idag efter jobb och innan vi började pilla med maten. Det blev en promenad bland doften av gödsel även idag, fast idag var doften inte lika stark. Men iofs så gör det mig inget, tycker det är så skönt att gå en promenad när det är tyst och lugnt, knappt någon trafik och omringad bland åkrar. Härligt.
 
 
 

Grillad lax i foliepaket med 2 olika varianter

 
 
Älskar när man gör små fiskpaket i folie. Fisken blir så saftig och god. Här är en variant med laxfile. 
 
Grillad lax i foliepaket 
4 pers 
 
Variant 1
4 st laxfiléer 
2 st citron 
200 gram bladspenat 
2 dl riven ost 
flingsalt
4 klickar smör 
4 st ark alu.folie 
 
Gör så här: 
Lägg ut alu.arken, ringla över lite olivolja. 
Lägg 1 st laxfilé på varje ark. 
Hacka bladspenat och fördela på filéerna. 
Strö över osten. 
Skär ca 8 st skivor citron och lägg ovan på osten. 
Pressa lite citronsaft över och strö över flingsalt. 
Klick smör ovanpå varje filé. 
 
På grillen i ca 15 minuter till laxen är klart 
 
eller 
 
Variant 2 
4 st tomater 
4 dl riven mozzarella 
citronpeppar och flingsalt 
4 klickar smör 
 
Gör så här: 
Lägg ut alu.arken, ringla över lite olivolja. 
Lägg 1 st laxfilé på varje ark. 
Skiva tomaterna och lägg på laxfiléerna. 
Strö över osten. 
Krydda med citronpeppar och salt. 
Klicka på smör i varje paket. 
 
På grillen i ca 15 minuter till laxen är klart 
 
 

Marinad till grillspett

 
 
 
I fredags blev det grillat här hemma. En flaska gott Amarone vin öppnades och vi njöt på altanen i värmen. Pratade om gamla minnen, resor som vi gjort m.m. Underbara föräldrar ♥
Marinerade köttet en god stund innan vi gjorde klart grillspeten som vi varva med parika, lök, kött och svamp. 
 
Marianad till grillspeten
 
2 dl rapsolja 
3 krm chiliflingor 
1 lime 
2 msk mango chutney 
1 tsk soja 
1 tsk salt 
2 st vitlöksklyftor 
 
Gör så här: 
Blanda olivolja, chiliflingor, mango chutney, soja och salt i en stor skål. 
Pressa i saften från 1 lime och pressa i vitlöksklyftorna. 
Lägg ner köttet i marinanden och blanda runt. 
Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen i ca 1-2 timmar. 
 
 
 

Potatissallad

 
Ingen vanlig potatissallad med creme fraiche eller liknande, utan denna är endast på grönsaker/rotfrukter. 
Passar utmärkt till grillat kött. 
 
 
Potatissallad med bönor 
4 pers 
 
10 st små nypotatis
150 gram minimorötter
150 gram sockerärtor 
1 röd paprika 
1 st vårlök 
6 kvistar färsk timjan 
1/2 dl flytande honung 
svartpeppar & salt 
 
Gör så här: 
Skär alla grönsakerna i bitar. 
Hetta upp en stekpanna med smör och börja med att steka potatisen med löken.
Efter ca 5 minuter lägger du i paprika, morötter och sockerärtor. 
Låt det steka ett par minuter till det börjar bli mjukt. 
Rinlga över honung och rör ner hackad timjan. 
Smaka av med salt och peppar. 
 
 
 
 

Lammfärsspett med ugnsbakade grönsaker och ajvarsås

 
 
Hoppas att helgen varit bra !! 
Dagens recept är lammfärsspett med ugnsbakade grönsaker och ajvarsås
 
Lammfärsspett 
4 pers 
 
800 gram lammfärs 
ca 0,5 dl hackad färsk timjan 
2 st vitlöksklyftor 
flingsalt och svartpeppar 
 
Gör så här: 
Blanda samman färs och timjan. 
Pressa i vitlök och tillsätt flingsalt och svartpeppar. 
Forma till järpar och stick på en grillpinne. 
På med spetten på grillen i ca 15 minuter. 
 
 
 
 Ajvarsås
 
5 msk turkisk yoghurt 
2 msk ajvar 
1 stor vitlöksklyfta 
svartpeppar
 
Gör så här: 
Blanda ajvar och yoghurt i en skål. 
Pressa i vitlök. 
Smaka av med svartpeppar. 
 
Låt såsen stå i kylen i ca 30 minuter innan servering.
Men det går givitvis även att servera direkt. 
 
 
 
Ugnsbakade grönsaker 
4 pers 

4 st röda spetspaprikor 
1 st broccoli
2 st gula paprikor 
6 st vitlöksklyftor 
2 st röd lök 
svartpeppar, flingsalt och timjan 
olivolja 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Dela grönsakerna och lägg i en ugnssäker form. 
Skala och lägg de hela vitlöksklyftorna i formen. 
Rinlga över olivolja. 
Krydda med flingsalt, svartpeppar och timjan. 
In i ugnen i ca 15 minuter. 
 

Life ..

 
 
GODMORGON SNYGGINGAR !! 
 
HA EN UNDERBAR DAG 
 
 
 

Degeberga marknad + Olof Victors

 
 
 
Pappa var så snäll och montera dit den fina knoppen som jag köpte på Homeville i Malmö i fredags. 
Nu är skrivbordet helt klart =)
 
Jag imorse, pigg och glad. 
 
 
 
Idag blev det utflykt med mamma och pappa, först ut Degeberga markanad sen vidare mot Vitemölla, Kivik, en massa olika loppisar och sist ut var Olof Victors Café i Glimmingebro.  
 
På marknaden blev det som alltid en sockermunk (mums) och sen hittade jag ett fint halsband från en man som även stod där förra året. Blev himla glad att han stod där även detta året. Han gör väldigt fina och stilrena smycke som passar mig perfekt. Lite goda ostar och korvar fick också följa med hem. 
 
Vidare på Olof Victors fikade vi på deras mysiga veranda med Latte och smörgås med Pulled pork. 
 
Ska se om jag hittar något roligt på Play-tv och göra mig en kopp te. 
Imorgon väntar jobb igen. En vecka fylld med jobb och ytterliggare jobb på kvällen med företaget. 
 
Hoppas ni haft en mysig och rolig helg. 
 
Kramar // Vera 
 
 
 
 
 
 

Vaniljmuffins med röda vinbär

 
 
I veckan så bakades muffins här hemma med lite vinbär som plockades i trädgården. 
 
 
Vaniljmuffins med röda vinbär
 
3 ägg 
2 dl socker 
3 dl mjöl 
1,5 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
100 gram smör 
2 dl röda vinbär 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poröst. 
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en sep. skål. 
Rör ner i äggsmeten. 
Smält smöret och låt det svalna innan du blandar ner det i smeten. 
Blanda tills så får en jämn och fin smet. 
Fördela smeten i muffinsformar. 
Tryck ner lite vinbär. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 
 
 
 
 
 

Skinkpaj med fetaost och broccoli

 
 
 
Dagens recept är Skinkpaj med fetaost och broccoli. Pajen åt vi i torsdags och den var så där farligt god så att man kunde inte låta bli att äta lite mer fast man var hur mätt som helst. Till det gjorde vi en super enkel sås på endast turisk yoghurt och sweet chili sås. Enklare än så kan det inte bli. 
 
Skinkpaj med fetaost och broccoli 
4 pers 
 
4 ark filodeg 
1 msk torkad oregano 
 
200 gram bladspenat 
1st broccoli 
1st gul lök 
400 gram strimlad skinka 
3 dl riven ost 
 
5 st ägg 
2dl grädde 
200 gram fetaost 
1 msk torkad oregano
 
ca 10 st cocktailtomater 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader
Hetta upp en stekpanna. 
Skala och hacka löken. Hacka bladspenaten. Dela broccolin
Klicka i lite smör i stekpannan och stek  lök, broccoli
rör försiktigt ner spenat och den strimlade skinkan med de andra grönsakerna
och rör om.
 
Pensla varje ark filodeg med olivolja.
Krydda varje ark och lägg omlott ovan
på varandra. 
 
Lägg över filodegen i en pajform, tryck försiktigt ner filodegen. 
Lägg grönsakerna i pajformen. 
Strö över hälften av osten (1,5 dl). 
Blanda ingredienserna till äggstanningen:
Vispa lätt ägg och grädde.
Smula ner fetaosten.
Häll äggstanningen över grönsakerna.
Strö över resterande ost (1,5 dl)
Tryck ner lite cocktailtomater.  
 
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 - 40 minuter. 
 
 
 
 
 
 
 

Hello sunshine

 
 
 
GODMORGON 
 

Lördag och solen skiner. Frukosten är i magen och det är dags att ta tag i denna lördag. 
På dagens to do står det bl.a. städa, måla lådan till skrivbordet, fotografera till bloggen och jobba med företaget. 
Vi får väl se hur många punkter jag hinner med. 
 
Hade så gärna bara velat ligga i solen och få färg på kroppen men nej, nej. 
Skydda ansikte och kropp. Kan säga att det blir rätt varmt =) 
 
Njut av solen mina vänner ♥
 
Kramar // Vera 

Vinbärspaj med mascraponekräm

 
 
 
 
 
Här kommer ett recpet på en super super god efterrätt som passar utmärkt nu till helgen och i sommar. 
Perfekt för Er som har röda vinbärsbuskar hemma i trädgården. 
 
Millas krämiga vinbärspaj 
 
150 gram smör 
1 dl socker 
3 dl mjöl 
1 tsk bakpulver 
 
Fyllning 
2 ägg 
3 dl vanilj yoghurt 
2 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 
2 dl röda vinbär 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader 
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. 
Dela smöret och nyp ihop med mjölet till det blir en fast deg. 
Tryck ut pajdegen i en pajform. 
Vispa ägg och socker poröst i en skål. 
Rör ner yoghurten och vaniljsocker. 
Häll i fyllningen och strö över vinbären. 
Grädda pajen i ca 40 minuter. 
 
Puddra till florsocker över kakan innan servering. 
Servera med mascraponekräm. 
 
 
Mascraponekräm 
 
200 gram mascrapone
2 dl vispgrädde 
saft från 0,5 citron 
ca 1 tsk vaniljsocker 
 
Gör så här: 
Vispa grädden, rör ner mascraponesosten. 
Pressa i saften från citronen och tillsätt vaniljsocker. 
Blanda om. Ta i lite mer citronsaft om du vill ha den syrligare. 
 
 
 
 
 
 

Baconlindade kycklingfiléer fyllda med salami och gorgonzola

 
Dagens receptet är baconlindade kycklingfiléer med gorgonzola och salami. 
 
 
Baconlindade kycklingfiléer fyllda med salami och gorgonzola 

4 pers 
 
4-6st kycklingfiléer 
4-6 skivor salami, gärna någon kryddad. 
80 gram gorgonzola, lite beroende på hur mycket ost du vill ha. 
400 gram skivad bacon 
salt, peppar 
 
Gör så här: 
Gör ett snitt i varje file. 
Lägg i en skiva salami. 
Tryck ner gorgonzola. 
Krydda med salt och svartpeppar 
Linda kycklingfilén med bacon. 
Dags att grilla 
 
Klart =) 
 

Bland hönsgödsel

 
 
En av veckans outfit 
 
Bilder från Instagram 
 
 
Gick ut en promenix efter jobb idag med mamma. 1,5 timme blev det, inte helt fel. Tyvärr luktade det rätt mycket gödsel men så är det att bo på landet. Fast samtidigt så älskar jag att ta mina promenader bland fälten. Lugnt och tyst. Som tur är så luktar det sällan gödsel här runt omkring. 
Mumsade på lite körsbär och drack lite vin efter promenixen. 
 
Nu dags att fortsätta med maten, lillebror kommer på besök. Mysigt ♥
 
Hoppas ni får en mysig torsdagskväll och att det inte blåser för mycket på Er. 

Grillade hamburgare med en Coleslaw variant

 
 
 
Grillat är sommar, det och goda sallader. Fast det kan även bli lite väl tråkigt ibland med bara grillat. Så man får försöka variera sig även där. Hamburgare som i detta receptet, kyckling som kommer imorgon och lammfärsspett kommer i veckan eller kanske i nästa vecka. Vi får se.
 
 
Grillade hamburgare 
4 pers 
 
800 gram nötfärs 
1 st ägg 
2 msk HP sause 
1/2 dl skorpmjöl 
1 vitlöksklyfta 
6 st kvistar färsk oregano alt. torkad oregano 
 
 
Gör så här: 
Blanda färs, ägg, skorpmjöl och HP sås i en bunke. 
Pressa i vitlöksklyftan. 
Hacka oreganon. 
Blanda om. 
Låt det stå i kylskåpet i ca 30 minuter. 
Forma till hambugare. 
Lägg på grillen. 
 
Veras variant av Coleslaw 
4 pers 
 
8-9 dl finstrimlad vitkål 
1 st stor rödlök 
1 dl turkisk yoghurt 
0,5 dl majonäs 
1,5 tsk fransk senap 
1 tsk flytande honung 
svartpeppar 
 
Gör så här: 
Ta hjälp av en osthyvel när du strimlar vitkålen. 
Skala och skiva löken. Lägg vitkål och lök i en skål. 
Blanda yoghurt, majonäs, fransk senap och honung i en annan skål. 
Smaka av med svartpeppar. 
Rör ner det med vitkålen och rödlöken. 
Låt det stå i kylskåpet ca 30 minuter innan servering. 
 
 
 
 

Fläderblomssaft

Foto på Ipad 
 
Har druckit hur mycket saft som helst de senaste dagarna. Chockat min kropp med vätska, jag som högst dricker två glas vatten/vätska om dag. Tycker inte om vatten, har aldrig gjort och kommer nog aldrig att göra. Är aldrig törstig vilket gör att jag inte dricker något. Det spelar ingen roll om jag har en fin karaff med vatten bredvid mig eller en vattenflaska med mig till gymmet. Jag dricker inte. Nu har jag börjat att ta med mig saft till jobbet (kanske inte det nyttigaste) men min kropp behöver vätska. Ska även försöka ta med mig lite gurka, lime eller citron till jobb som jag kan smaksätta vattnet med. Nog om detta. Här kommer receptet på flädblomssaft, så gott !! Och perfekt till varma sommardagar. Recept från Ica.se 
 
 
Fläderblomssaft 
ca 4 liter 
 
50 stora fläderblomsklasar
4 citroner
4 l socker
3 l vatten
100 g citronsyra
 
Gör så här: 
Skölj blomklasarna noga i ljummet vatten och låt rinna av.
Skölj citronen noga i vatten och skär dem i skivor.
Varva blomklasar, citron, socker och citronsyra i hink.
Koka upp vattnet och häll det över blommorna.
Lägg på en tallrik. 
Låt stå hinken stå i rumstemperatur i 2 dygn och sen i kylskåpet i 2 dygn .
Sila saften i flaskor.
 
Klart 
 
 
 
 
 
 
 

Min lilla arbetsplats

 
 
Äntlingen !! 
 
Skrivbordet är på plats i mitt ena rum (sovrummet) där jag tyckte att det fick bästa plats. Nu är det bara lådan som ska fixas till och en ny knopp ska inhandlas. Även lite annat smått och gått ska köpas. Här kommer jag sitta jobba om bara den och blogga lite. 
 
Ikväll blir det massage. 
 
 
 

Greengate

 
 
 
 
I fredags låg det ett paket till mig på trappan, i paketet fanns det en greengate mugg och två greengate äggkoppar. Så fint och jag blev himla glad.Det står nu fint på mina bricka i mitt "vardagsrum" tillsammans med mina andra fina muggar. 
 
 Den blåa muggen hade jag sen innan samt två röda muggar. 
 
 
 
Greengate hittar du hos Homeville på Regementsgatan i Malmö. 
 
 
 

Torskpaket med vårlök och bladspenat

 
 
 
I förra veckan gjorde jag fiskpaket till mig och pappa med torskrygg, bladspenat, ost, tomater och lite till. Riktigt gott blev det får jag säga. Till det hade vi en sallad med massa fetaost och en kallsås på Tursik yoghurt, honung, svartpeppar och citronsaft. Här har ni recpetet på mina torskpaket. 
 
Torskpaket med vårlök och bladspenat 
4 pers 
 
4 st torskryggar 
2 st gula vårlökar 
200 gram bladspenat 
8 st cocktailtomater 
ca 3 dl riven ost 
1 citron 
smör 
citronpeppar och flingsalt 
4 st ark alu.folie
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader 
Lägg torskrygg på varsitt alu.folie ark. 
Hacka vårlöken och bladspenat. 
Skiva citronen så att du får 4 st skivor. 
Fördela 1/4 del av vårlöken och spenaten på torskryggen. 
Dela och lägg på cocktailtomater. 
Dela en skiva citron på två. Lägg på spenaten. 
Pressa över lite citronsaft och krydda med citronpeppar och salt. 
Lägg en rejäl klicksmör i varje paket. 
Pressa ihop alu.foliet till ett paket. 
In i ugnen i ca 15 minuter. 
Ta ut fisken, öppna upp paketet och strö över lite riven ost. 
Stäng av ugnen och ställ in fisken i ugnen i ca 5 mintuer, tills osten är smält. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag igen

 
Jaha måndag igen och nya tag, utmaningar och möjligheter väntar. Denna veckan bjuder på massage sen är inget annat inplanerat. Himla skönt måste jag säga. Kanske en runda till Degeberga marknad på lördag. 
 
 
Godmorgon vänner och bloggläsare. 
 
Hoppas ni får en kanon bra måndag!! 
 
 
Kramar // Vera 
 

Frukost i solen

 
 
 
 
Igår planerade vi att vi skulle ta en morgonpromenad innan frukost och så blev det. Drog med mig både mamma och pappa ut på en promenad, påvägen hem handlade vi bröd i bageriet här i byn. Det blev ett provensalskt lantbröd. En kopp Latte Macchiato och så har vi kickat igång denna söndag. 
 
Nu dags att måla skrivbordet, sista lagret med färg ska på och jag tror jag använder färgsprutan för att få en snygg finish. 
 
 
 

Godmorgon på Er

 
 
 
 
 
 
Godmorgon !! 
 
Igår mös vi med massa godsaker.Gott i glasen och gott på tallrikarna. Det börjades med tilltugg på innergården med oliver, pesto, ost och crostini. 
 
Och att springa runt barfota i trädgården är sommar, nu hoppas vi att sommaren är här för att stanna. 
Idag blir det fortsättning på projekt skrivbord och jag hoppas att det blir klart idag. 
 
Kanske ett besök till IKEA om jag orkar. 

Drinken sommarplågan

 
 
 
Ikväll gjorde pappa en smarig drink till oss. Bartender nr 1 pappa Svensson =) 
Recpet från Spendrups 
 
Sommarplågan 
 
4 cl mörk rom 
 ett par stänk Angostura bitter
lime klyfta 
8st myntablad 
is 
Schweppes Lemon Mynthe
 
Gör så här: 
 
Blanda rom, Angostura bitter och myntablad i ett högt glas. 
Toppa glaset med Scweppes. 
Kläm i en limeklyfta och lägg i glaset. 
 
Klart att servera 
 
 
 
 
 

Njuter

 
Vilken härlig dag med solsken. Har myst runt i mamma och pappas trädgård. Målat skrivbordet (en omgång kvar) målat tidsskriftshållare svarta och sen tvättat bilen. Njutit av flädblomssaft i trädgården och snackat med mamma om allt möjligt. Ska se om vi kan montera upp en insektsnät ut till altanen för att Pintos ska kunna vara med lite =) Fast inne och absolut inte ute. 
 
Får se vad dagen bjuder på imorgon, kanske ett snabbt besök på IKEA. 
 
Ikväll blir det grillat och det ska grillas hamburgaren. Mums mums. 
 
 
 
Från instagram 
 
Från instagram 
 
 
 

Spontan tjejkväll i Trelle

 
 
 
Denna arbetsveckan har gått så in i norden snabbt, var tog måndag - fredag vägen?? Igår efter jobb körde jag inom Emporia för att köpa lite vin inför kvällen, fredagsgott till Pintos och så lite Sushi. Tog en snabbt runda inom lite butiker men nä inget som passade min smak. Längtar lite efter nyheter, höstkläder. 
 
Kom hem och där låg ett super fint paket i trappen. Suprice sådär en fredagkväll, inte fel =) 
Tack tack tack !!! 
 
Njöt av en snabb middag, fixade till mig och hann ta det lite lugnt framför datorn innan jag fixade till mig och körde ner mot Trelleborg. Där väntade tjejkväll med Bekki och ett gäng andra goa tjejer, mycket skratt som vanligt. Satt ute i trädgården hela kvällen och klockan halv ett så somna jag i soffan. Sover så otroligt bra i deras soffa. 
 
Nu tänkte jag ta tag i projekt skrivbord sen får jag nog tvätta min bil. På något sätt så verkar alla fåglar tycka om att bajsa ner min bil. Vad har jag gjort för fel ?? 
 
Nu ut och njuta av värmen i skuggan. 
 
Hoppas ni får en mysig lördag !! 
 
 

Helstekt fläskfilé med pesto och bladspenat och balsamicosås

 
 
Kan det bli enklare men ändå så otroligt gott?? Med tomat varvat med mozzarella... 
 
 
Balsamicosås 
 
3/4 dl balsamico
2 dl vatten 
3-4 tsk kalvfond 
2 msk socker 
1 msk rödvin 
 
Gör så här:
 
Hetta upp en kastrull 
Häll i balsamico, vatten, fond och rödvin. 
Låt det koka upp. 
Strö i socker. 
Låt det puttra i ca 5 minuter. 
 
 
Helstekt fläskfilé med pesto och bladspenat. 
ca 2 personer 
 
500 - 600 gram fläskfile 
ca 3 msk pesto (recept på pesto hittar du här
100 gram bladspenat 
5 skivor parmaskinka 
 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär en snitt i fläskfiléen. (Inte rakt igenom)
Mixa pest och bladspenat. 
Fyll fläskfiléen med pestoblandningen. 
Hetta upp en stekpanna med smör. 
Bryn snabbt fläskfiléen. 
Linda parmaskinka hårt runt fläskfiléen. 
Lägg köttet i en ugnssäker form. 
Stek köttet i ugnen i ca 20 minuter. 
 
Servera med stekt potatis, balsamicosås och sallad. 
 
 
 
 

Flyttat runt och haft mig

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår gjorde jag absolut ingetting förutom att fixa en snabb middag till mig, pasta med hemmagjord pest och stekt chorizokorv, himla gott. Sen pratade jag mycket med Fredrik, otroligt mycket planerande framåt och tillbaka. Absolut igen stress med familj trots att typ alla frågar när det är dags... Det är absolut inget som säger att när du fyllt 26 år snart 27 år är du måste skaffa familj. NO NO NO !!! Vad är det en gräns vid 40 år ?? Jag älskar barn och älskar att många av min vänner fått barn och njuter sålänge av att ha dem omkring mig, för jag är inte redo för barn själv. 
 
När magen lugnat sig så drog jag fram dammsugaren och fixade till min lilla våning på ca 50 kvm med toalett. Fick flyttat runt lite möbler och Pintos klösträd åkte ut i allrummet. Ja jo jag är lite nöjd med möbleringen, ska trots allt bo här ett par månader till. ( December månad ) 
 
Jaha fredag imorgon, denna veckan har gått så otroligt snabbt. 
Skönt på ett sätt =) 
 
Och ja det är 60 dagar kvar till Fredrik kommer hem på ett litet mycket litet besök i Sverige. 
Och imorgon är det ca 140 dagar tills att jag åker ner till Kapstaden. 
 
Ingen semester under sommarmånaderna här i Sverige utan allt sparas till Kapstaden. 
Fast vi brukar ändå inte ha något speciellt skojigt väder under sommaren. Fast bara för det så blir det kanon väder just denna sommaren. Brukar det inte alltid vara så?? När man inte vill ha sol så kommer den och när man inte vill att det ska regna så spöregnar det. Ja och sen får jag ju ändå inte sola i typ två månader till. 
 
 
 
 

Lövbiff med färsk bladspenat

 
 
 
 
 
I fredags fixade jag middag till mina snälla och goa föräldrar, det blev lövbiff som jag fyllde med blandspenat, vårlök och riven ost. Servades med champinjoner som jag kryddade med pressad vitlök och bruschettakrydda. Innan servering så rörde jag ner lite hackad bladspenat. Riktigt gott blev det och svampen passade perfekt till de fyllda lövbiffarna.  
 
 
Lövbiffsrullader med bladspenat och vårlök 
4 pers 
 
6 st lövbiffar 
2 st röd vårlök 
3 dl riven ost 
ca 200 gram bladspenat 
smör för stekning 
 
Sås: 
Sky kvar efter stekningen 
3 dl vispgrädde 
1 tsk soja 
 
(otroligt enkel men god sås) 
 
Gör så här: 
Hacka bladspenaten. 
Skala och finhacka vårlöken. 
Fördela bladspenat, vårlök och riven ost jämnt över biffarna. 
Rulla ihop och stick i en tandpetare i varje rulle. 
Hetta upp en stekpanna med smör. 
Stek rulladerna runt om så att de får färg.
Häll i grädden och sojan. 
Låt rulladerna puttra i ca 4-5 minuter. 
Red ev. såsen med lite maizena. 
Sila såsen innan servering. 
 
Servera med kokt potatis och stekta champinjoner och sallad . 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pasta med pesto och parmaskinka

 
En burk med egen pesto i kylskåpet. Perfekt till pasta och går även utmärkt att fylla te.x. kycklingfiléer. 
Gjorde pesto i lördags när jag var ensam hemma. Hade köpt färsk pasta som jag "slungade" i pesto. Serverades med parmaskinka och lite tomater. Mums mums !! Recpet från Ica.se men jag tog i en extra vitlök. 
 
Pesto 
 
1/2 msk pinjenötter 
1 msk riven parmesan 
2 msk olivolja 
3 vitlöksklyftor 
1 kruka basilika 
 
Gör så här: 
Kör vitlök, pinjenötter och basilika i en mixer. 
Tillsätt olivoljan droppvis, var väldigt försiktigt. 
Blanda ner parmesanosten. 
 
Klar att servera. 
 
 
 
 

Powerwalk och kissande hunden

 
Känns som jag hunnit med mycket idag efter jobb och snart ska jag börja med maten till mig och pappa. Det blir torsk i foliepaket. Byta snabbt om till lite lösare kläder när jag kom hem och högtalarna i med hög musik sen ut bland de öppna fälten. Så himla skönt, ja så här vill jag bo.. Älskling jag har bestämt mig, jag vill bo på landet. Hem och körde lite styrketräning, sit ups, armhävningar och kissande hunden. 
 
När det var klart och kroppen skrek NEJ så satte jag igång att måla skrivbordet. Nu står det på tork inne på innegården och första lagret med färg är lagt. Kommer bli grymt bra tror jag.. Sen ska lite annat smått målas svart, förvaringslådor m.m. 
 
 
 

Organiserat mera ...

 
För ett par dagar sedan så samlade jag ihop lite av mina tidningar och gjorde som på bilden. Längst ner ligger mina mattidningar och överst ligger inredningstidningarna. Jag har inte så många kvar, kastade tre papperspåsar med tidningar innan jag flyttade. Men kanske dags att börja samla igen =) Mysigt att ibland kunde dra fram en gammal inredningstidning, krypa ner under en filt, tända lite ljus och dricka te.. 
 

Fetaoströra

 
Härliga tisdag och vi får se vad denna dag har att erbjuda. Här är kommer ett recept på en super god röra som passar perfekt till sommarens grillning. 
 
Fetaoströra:
4 personer
 
3 dl turisk yoghurt
100 gram fetaost 
1 msk färsk oregano 
 
 
Gör så här: 
Smula fetaost i en skål. 
Blanda ner turisk yoghurt. 
Finhacka oregenon. 
Rör ner i yoghurten. 
 
Klar att servera. 
 
 

Fixat och donat

Pintos kom höll mig sällskap när jag åt frukost. Yes äter frukost i sängen varje dag, lyx =) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Känns som jag hunnit med rätt mycket idag. Fast ändå inte. 
Har jobbat ett par timmar med företaget, fixat i rummet, plockat blommor i trädgården (förlåt mamma :D ), "fyllt" en gammal sockerlåda som jag hittade här hemma och klätt om min fina karmstol. 
 
Nu tänkte jag krypa ner i soffan och dricka lite te. 
 
Hoppas ni haft en mysig måndag !! ♥
 
Kramar // Vera 
 
 

Bebismys + fika med vänner

 
 
I lördags träffade jag E & A och deras söta döttrar. 
Det blev lite ändrade planer eftersom vädret var dåligt, så vi körde fika hemma hos A istället. 
Mysigt och köra hemmafika och lite lättare också med bebisar. 
 
Fick gosat med två bebisar på samma dag, hur mysigt som helst. Och så pratat en stund med A & E som jag inte träffat på länge.  
De tyckte nog det var lite skoj att sitta hos " Tant" Veronica och spana i glasögonen. 
 
Prinsessorna fick varsin present. Inte samma plagg utan det blev två olika outfits. Det finns så otroligt mycket att välja mellan så man blir lite smått galen inne i butikerna =) Tycker Kappahl har ett grymt utbud till bebisar, både till flickor och pojkar. 
 
 
 
 

RSS 2.0