Ännu en sak som man måste hålla koll på, är det inte tortillabröd så är det krustader. Haha din lilla buse.
Står och fixar glasyren till kladdkakan i lugn och ro, hör hur Pintos busar runt i köket men tänker inte direkt på det. Sen hör jag hur han tuggar på något, jodå, han har rivit ut ett par krustader ur lådan och mumsar nöjd.
Ohh, nedräkning på hög nivå här hemma. Ska bli så otroligt skönt att få komma bort från detta gråa trista vädret. Att stiga planet på Kastrup och landa i ett land med värme, förhoppningsvis runt 20grader. 12 dagar kvar och till helgen tänkte jag börja packa, iallafall lite smått. Brukar alltid vara ute i god tid, skriva en lista någon månad innan avresa. Alltid så skoj att planera. Måste hämta ut mitt pass nästa vecka, skulle gjort det nu i tre veckor men det har inte blivit av. Kapstaden snart kommer vi!! Laddade för en massa nya och roliga upplevelser. Vingårdar, safari m.m.
Igår "firade" vi vår 1årsdag på La Roche med en flaska vitt vin och olika tapasrätter. Bl.a. scampi, lammracks och charktallrik. Vi satt ute på deras mysiga innergård och njöt av god mat och gott vin.
Bjuder på lite inspiration för baby/barnrum. Och nä inget sådant på gång här! Älskar bara att kika runt och få inspiration till olika rum i hemmet och fastnadev just idag för barnrum. En stor pampig babysäng, luftiga rum och absolut inte övermöblerat. Får se om man håller detta om några år, haha =)
Idag är det vår dag. ♥ Jisses vad tiden har gått fort, var har detta underbara året tagit vägen? Är SÅ glad att jag träffat dig, Jag älskar dig !! Att få planera framtiden med dig är helt fantastiskt. Snart åker vi på semester tillsammans och vi kommer att upptäcka många roliga saker tillsammans. ♥ L.y.c.k.l.i.g.
Idag blev det en runda inom gymmet för kondition och styrka. Kände att man behövde lite mer energi när det är tråkigt, mörkt och kallt ute. Fick energi till att städa, tvätta och plocka undan här hemma, sådan energi behövs på mörka höstkvällar. Sista maskinen är igång och jag passar på att slappa i soffa med en kopp te och tidningen Mat & vänner.
Vi köpte lite smått och gått från mässan igår. Bl.a. lite olika korvar (goda som tilltugg eller grillat), glögg från Saturnus en med choklad och en med hallon och lakrits. Alltid roligt att få inspiration och testa nya och spännande saker/smakupplevelser.
Tavlan som jag klickade hem för ett par dagar sedan har nu hamnat i en svart ram från IKEA och sitter perfekt på väggen i vardagsrummet. All is pretty / Andy Warhol / Moderna Museet .. Den rymde stort sätt hela väggen och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Är nu lite inne på att köpa mig ett gammalt sybord att ha under tavlan eller så blir det bara en enkel pinnstol och en stor ljuslykta. Får känna efter ett tag innan jag tar nästa steg..
Detta underbara röda knivstället från Bodum står nu vackert i vårt kök. Har länge, länge kikat på detta knivställ men i söndags fick det följa med hem. Jag köpte en ny helt svart kniv också, så några av våra gamla knivar åker ut i veckan.
Jag drömmer mig bort .... ett stort kök i vitt och svart med lite härliga färgklickar av rött.
Idag besökte vi mässan på Slaghuset, Älska mat och vin. En mässa fylld med en massa godsaker. Vi köpte 5 st dryckbiljetter för att sedan smaka lite olika vin. Några väldigt goda och några mindre goda viner. Ser framemot mässan nästa år.
Det var på denna mässan förra året som vi träffades första gången. Härliga och roliga minne. ♥
En riktigt höstdukning blev det igår. Löv plockade i Bellevue Parken samt röda äpple på bordet och i mitten av vit fat med vita och orangea ljus. Plockade fram mina stora härliga Mateus tallrikar. En dag hoppas jag på att ha en hel och stor samling med bara Mateus porslin.
Igår hade vi Fredriks familj här för middag. Varmrätten bestod av fläskfile med italienskt täcke och potiatisgratäng. Hittade detta goda receptet på alltommat.se
Fläskfile med italienskt täcke:
500 gram fläskfile
2 msk smör
salt & peppar
1 paket riven mozzarella
1 st basilika i kruka
50 gram grillad paprika (på burk)
2 st vitlöksklyftor
salt & peppar
sky
1,5 dl vatten
3 dl grädde
2 msk kalvfond (konc.)
1 dl creme fraiche
1 tsk soja
1 msk maizena (ljus)
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Putsa filén från fett och senor.
Bryn i stekpanna med en klick smör till filen har fått en fin brun färg.
Salta och peppra. Ta upp filen på en skärbräda.
Häll vatten i stekpannan sila sedan ner skyn i en kastrull.
Plocka och hacka bladen från hela basilikan. Skär paprika i små bitar.
Skala och skiva vitlöken. Blanda vitlök och paprika.
Skär fläskfilen i ca 2cm tjocka skivor. Lägg i en ugnssäker form.
Lägg på paprikablandningen. Strö över basilika och mozzarella.
In i ugnen i ca 15 minuter.
Koka upp skyn och fonden i en kastrull. Vispa ner grädde och creme fraiche.
Fredag = ett nytt vin att testa. Igår blev det ett italienskt vin från Sicilien. Min älskling stod för maten igår, pasta med bacon och smörstekta champinjoner. Ett gott torrt vin som passade perfekt till den goda pastan som min underbara sambo tillagade.
il Nostro Grecanico
Odlingområde: Sicilien, Italien
Smak: Torrt och fruktigt vin med inslag av vanlij, mango och ananas
Druva: Grecanico
Passar till: Fisk, fågel och pasta. Ett perfekt sällskapsvin
Förberedelserna inför middagen imorgon är igång. Efter jobb gick jag ut i skogen intill mitt jobb för att plocka en massa löv. Sen fyndade jag en brun duk på Hemtex, rabatt på redan nedsatt pris. En ny duk för endast 55kr, inte alls fel. Just nu är det SPARANDE på väldigt hög nivå.
Innan jag körde hem blev det en runda till Mobilia för att köpa fredagsblommor och fredagsvin.
Snart helg. Och imorgon blir det sovmorgon på HÖG nivå om jag får bestämma. En massa roliga saker att se framemot denna helgen. På lördag kommer bl.a. Fredriks familj hit för middag, ska bli roligt. Förhoppningsvis hinner jag med lite träning också. Sen hoppas jag på solsken hela helgen.
Dessa bilderna får mig att längta till Paris. Kärlekens stad, eller? Hade gärna velat åka tillbaka till Paris någon gång men gärna på våren. Strosa runt i Paris, dricka kaffe på ett mysigt café, shoppa en massa och bara njuta Paris-känslan.
Efter jobb igår åkte jag ut till Emporia för att ta en titt. Förstod först inte varför så mycket folk kom mot mig, men det visade sig att brandlarmet inne på Emporia hade gått. Fick fint så och vänta i kylan tills de hade återställt allt. Emporia har många roliga butiker och jag kommer absolut börja shoppa där. Skönt att ha en tågstation så nära att man är ute på Hyllie på ett par minuter. Butiker jag saknar på Emporia är en djuraffär samt en inredningsbutik med bla greengate, Lisbeth Dahl m.m.
Fick fyndat en sommarklänning, perfekt till Sydafrika samt en present till min sambo.
Denna fina kamera hade gärna fått flytta hem till mig. Just nu använder jag mig endast av Iphone och det är mycket sällan jag lånar Fredriks systemkamera. Därför hade denna smidiga kamera varit perfekt. Lätt att ta med sig och en kamera som tar riktigt bra bilder. VILL HA VILL HA!! =)
Har fortfarande lite ont i halsen och undrar om det ligger en liten förkylning bakom och lurar... Stoppar i mig en massa vitaminer för att hålla förkylningen borta. Och förhoppningen att den försvinner helt. Tänkte gå hem från jobb men kände att jag inte hade någon direkt klädsel för det med tanke på halsen.
När jag kom innan för dörrarna här hemma var det bara att sätta igång med de vardagliga sysslor, städning, tvättning och matlagning. Allt klart innan Fredrik kom hem från jobb. Maten klar och serverad även idag. :)
Fläskpannkaka
2.5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
6 dl mjölk
1 msk smör, rumstempererat
3 st ägg
salt, peppar
ca 200 gram skinka i bit
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
I en annan skål vispar du upp äggen tillsammans med mjölken.
Häll ner mjölkblandningen i mjölet, vispa ordentligt så att allt blandas väl. Se till att där inte finns några mjölklumpar.
Kan man något annat än att älska denna katt? När han sitter så här fint har man ju svårt att säga nej till honom. Och det går knappt att vara "sur" på honom. Denna blicken fick jag igår när han fick syn på en tops.
Inspiration inför Halloween. Dekorera snyggt på matbordet eller soffbordet till Halloween. Fynd små pumpor i din närmsta blomsterhandel (t.ex. Buketten Mobilia i Malmö) sen hittar du små och söta ljushållare på Panduro till en billig peng. Klart och kanon fint på bordet/borden. Ljushållaren kan man sen använda för att t.ex. göra en fin adventsljusstake när det är dags.
Ikväll var jag iväg på ett event där jag bl.a. fick se John Houdi uppträda. Har aldrig sett honom innan och faktiskt inte hört talas om honom. Jag skrattade så att tårarna rann, jisses vad bra han är!! Han vill jag gärna se fler gånger! Ett av hans trick, buktalare.
Skulle tränat efter jobb igår men min hals mår inte så bra tyvärr. Får hoppas på att det försvinner snart, vill absolut inte bli sjuk igen. Speciellt när resan till Kapstaden börjar närma sig.
Här var middagen klar igår när sambon kom hem från jobb och det blev korvstroganoff.
Korv stroganoff
400 gram falukorv
1 st gullök
1 burk krossadetomater (400gram)
1 tsk sambal oelek
1,5 dl grädde
2 st vitlöksklyftor
2msk tomatpure
svartpeppar, salt, chilipulver
Gör så här:
Skala och skiva löken, stek i smör i en kastrull
Dela falukorven i bitar och stek i smör i en stekpanna
Häll i krossadetomater,grädde och sambal oelek i kastrullen.
Låt koka upp.
Häll ner kroven. Pressa ner vitlöken och tomatpure.
Smaka av med salt, peppar och chilipulver
Låt det puttra en stund innan du serverar det med ris och sallad
Gillar en härlig blandning av varma och lugna färger i sovrum. Just nu har jag själv vitt och rött i sovrummet. Älskar den röda brytningen när det gäller inredning. Vitt skapar en lugn känsla och rummet känns stort och luftigt medans den röda färgen gör rummet varmt.
En dröm är att ha en litet sminkbord i sovrummet en dag, som den sista bilden.
Använde mig av Systembolagetsapp när jag skulle köpa vin till räkfrossan. Och eftersom vi är inne på Sydafrika fortfarande så blev det självklart ett vin från just detta underbara vinland. Vinimportör var Kajsa Bergqvist, Kajsa wine. Något jag själv inte hade någon aning om att hon hade ett företag som vinimportör. De hade många roliga och spännane viner www.kajsawine.se
Riverscape
Odlingsområde: Sydafrika, Robertson
Smak: Torr och fruktigt vin med inslag av honungsmelon, citrus och äpple.
Det blev västerbottenpaj till räkfrossan i lördags. Tycker om västerbottenost för den har en sådan god och kraftfull smak. Inte för kraftig men precis sådär lagom. Ibland när jag gör ostpaj brukar jag ta halva prästost och halva västerbottenost, denna gången blev det endast västerbottenost.
Västerbottenpaj:
3dl vetemjöl
125gram smör
2msk kallt vatten
3st ägg
2 dl grädde
3dl riven västerbottenost
salt och peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Smält smöret något, låt svalna
Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke
Tryck ut degen i en form, gärna upp på kanterna
Ställ formen i kylskåpet i ca 15 minuter
Under tiden gör du fyllningen
Rör ägg, ost och grädde i en skål. Smaka av med salt och peppar
Fyll sedan formen
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter
Servera pajen ljummen, toppa med creme fraiche, finhackad rödlök och löjrom.
Gårdagen spenderade jag tilsammans med en av mina bästa vänner och hennes underbart söta dotter. Bebismys deluxe ♥ Började dejten med en mysig promenad i parken innan det blev te och scones. Tiden rann iväg och vi hade snackat i timmar, tack vännen.
Ikväll med det rester från igår, inte alls fel. Räkor, baguette, aioli och citron. Mums mums! Nu dyker jag ner i soffan med en bra bok. Hoppas ni har haft en underbar söndag. Imorgon är det jobb igen, tjoohoo =)
Det var ett tag sedan för min del som jag åt räkor på detta sättet, med färska oskalade räkor och goda tillbehör.
Hittade idag en ny favorit i ostvärlden, Gruyere!! Super god hårdost med en fantastisk smak. Om Ni inte testat den så gör det. Erbjudande just nu på Möllans Ost. Vet inte om erbjudandet är veckan ut men köp den ändå.
Fatet från Gerbera blev perfekt som uppläggningsfat för våra goda räkor.
Igår kom Fredriks vänner över på lite middag bestående av räkor, hembakat bröd (baguette), ailoi, ostar, paj och lite annat smått och gott. Trevlig och lugn kväll med vänner.
Ailoi med chili
2 äggulor
2 dl olivolja, rumstempererad
1st rödchili
1 msk chilisås
2 st vitlöksklyftor
Gör så här:
Skala vitlöksklyftorna och pressa ner i en skål
Vispa ner äggulorna
Dela chilifrukten och ta ur kärnorna, hacka chilin fint och lägg i skålen
Häll i chilisås och blanda.
Droppa försiktigt i olivoljan i skål, låt äggblandningen ta upp oljan innan du häller på med olja.
Det blir bl.a. bebismys på hög nivå och såklart att umgås med en av mina bästa vänner. ♥
Denna lilla gose tyckte att det var super skoj med besök igår. Vår lilla kille som fått sin svans lite friserad igår. "Mamma" blev nog mest ledsen, haha. Massa massa kärlek. Är nog väligt konstig när det gäller vår katt, fast det bjuder jag på. Vi har en speciell relation jag och Pintos. När jag såg han första gången, så liten och att man fick matta honom x antal gånger per dag. Han är speciell ♥
Igår kom leverans från Nordicfeel med en massa nya hårprodukter från BIG HEAD. Tycker de produkterna är super bra för håret och sen luktar de otroligt gott också. Hårspray, antifrizz m.m
Idag börja vi dagen med att handla skaldjur inför ikväll i Fiskehoddorna i Malmö. Körde hem för att grädda färdigt ostbullarna som legat och jäst till när vi var iväg. En lugn och skön frukost framför Nyhetsmorgon, alltid Nyhetsmorgon :) . Fixade till oss och gick ner till Möllan för att köpa frukt och grönt. Mycket folk, fräscha saker och bra priser. Det blev även ost till ikväll. Sen mot kanalen för en härlig promenad i solen.
Drömmar måste man ha. Man måste ha något att sträva efter här i livet. Just nu har jag våra planerade resor och köksdrömmar i min lilla kikare. Det jag ska sträva efter, just nu iallafall. Allt kan ändras längs vägen. Men min STORA dröm och ett STORT vitt kök med en stor hightech spis och en massa andra roliga finesser. Ljust, luftigt och där ska finnas det jag känner är viktigt när jag lagar mat eller bakar. Vi får se när denna drömmen uppfylls. Drömma måste man som sagt.
Jag passade på att köpa våra fredagsblommor redan igår när jag gick hem från kursen. Det blev två buntar med rosa rosor, en till matbordet och en till soffbordet.
Helgen blir lugn och vi har inget större planerat, vilket är super skönt och så ska det förbli.Tänkte reseplanera och ska även kolla upp en massa fakta inför Sydafrika. Framtiden är vår ♥
Igår hade vi inte planerat någon mat och ingen av oss orkade laga något heller, därför blev det Tamnack,thaimat. Alltid gott och bara ett par steg från oss. Kanske lite för nära ibland, haha.
Idag var det kurs som stod på schemat och huvudet är fyllt med entreprenadjuridik. Nya och spännande saker. Ojojoj jag är helt slut i huvudet nu.
Tände lite ljus och plocka fram allt material för att läsa lite mer och göra lite fler anteckningar. Orkade inte med så mycket men en liten del fick jag läst.
Nu kryper jag ner i soffan under min favvo filt med min älskling. En hög mysfaktor här hemma med en massa tända ljus ♥
Vi ska planera lite nya och spännande saker till Sydafrikaresan och Kapstaden .
Igår kom mamma med två nya tidningar till mig. Nya numret av Sköna hem och Allt om mat special. Det fick bli kvällsläsningen igår, jag la boken Femton nyanser av honom åtsidan och så blir det även ikväll. Igår fick jag massa inspiration på nya viner och ikväll blir det inspiration till hemmet av Sköna hem.
Igår mötte jag upp mamma efter jobb för lite shopping och fika på stan. Hittade ett par fynd på Cubus och så denna tube scarfs från Vero Moda. Sen avslutade vi vår mysiga kväll på Espresso House med Chai Latte på sojamjölk och en scons. Tack världens bästa mamma ♥
Igår åkte lite av de nya kläderna på, som jag beställt från Mandeldesign. Jätte sköna byxor med guldiga blixtlåsar som detalj och en tunn stickad tröja.
Idag väntar en heldagskurs som jag tycker skall bli väldigt intressant och spännande. Det bli till att proppa huvudet men en massa nya kunskaper, alltid lika skoj.
Hemma efter en mysig kväll med mamma. Fredrik är ute och jag har myskväll med bra musik, tända ljus, nagelfix och bus med Pintos. Pintos har också myskväll = hans favoritgodis och hans favoritleksak. Eller leksaker, nämligen tops. Han blir helt till sig när han ser tops, vår lilla gosse ♥
Idag var jag hos frissan på jobb, Clip Studion. Det var högtid att fixa luggen och även att kolla över topparna. Jag är nöjd med resultatet, ska bara vänja mig först. Blev sugen på att färga det mörkt, riktigt mörkt. Får se om det blir färgning innan eller efter vår resa till Kapstaden.
Igår var ett par av Fredriks arbetskamrater över på lite middag. Torsk stod på menyn, självklart =) Testade något helt nytt och kanske lite oväntat nämligen torsk i paprikasås. Har själv aldrig ätit fisk med paprika, inte vad jag kan minnas iallfall. Måste säga att jag tyckte det blev gott. Det verkade som killarna även tyckte att det blev gott för allt blev uppätit. Det bästa betyget man kan få.
Torsk i paprikasås
800 gram torskfile
1 tsk salt
5 dl vispgrädde
3 st röda paprikor
2 dl ajvar relish
ca 1 dl riven ost
paprikapulvar, svartpeppar
persilja
Gör så här:
Sätt ugen på 225grader
Skär fisken i små bitar
Lägg fisken i en smord ugnssäker form
Dela paprika i bitar och strö över fisken.
Vispa ihop grädde och ajvar relish.
Smaka av med paprikapulver, salt och svartpeppar
Häll såsen över fisken.
Strö över ost och lite hackad persilja
Gratinera i ugnen i ca 20min tills fisken är genomkokt
I söndags blev det grönsakspaj till middag här hemma. Fredrik hade varit iväg och jobbat hela dagen och själv var jag allmänt seg. Det fick därför bli en enkel och snabb middag.
Grönsakspaj:
3dl vetemjöl
1/2 tsk salt
125gram smör
2msk vatten
1st rödpaprika
1st gulpaprika
1st rödlök
1st broccoli
1st bit purjolök
ca 3dl riven ost
cocktailtomater
4st ägg
3dl vispgrädde
1dl vatten
2st vitlöksklyftor
Salladskrydda
salt, peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225grader.
Blanda mjöl och salt i en skål. Dela smöret i små bitar och finfördela smöret i mjölet med en gaffel, fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut pajen i en ungssäker form, så att den täcker formens botten och kanter.
Nagga skalet och förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Sätt ugnen på 200grader.
Skär broccolin i små buketter och koka i lättsaltat vatten ett par minuter så att broccolin mjuknar något.
Häll av i ett durkslag.
Skär paprikan i bitar, strimla rödlöken och purjolöken.
Lägg grönsakerna i pajformen.
Vispa ihop grädde, ägg och mjök. Pressa i vitlöksklyftorna och smaka av med salladskrydda, salt och peppar.
Häll äggblandningen över grönsakerna.
Strö riven ost över pajen. Stoppa ner cocktailtomaterna i pajen.
Tillaga i ugnen i ca 20minuter.
Låt pajen svalna en liten stund innan du skär upp den i bitar.
Ohh I'm so happy. Jag är så lycklig och glad. Svävar på rosa kärleksmoln och njuter av livet. Planerar och pratar om allt. Härlig känsla i kroppen. Reseplanering/önskemål men först ska vi åka på vår första långresa tillsammans, Sydafrika. ♥ Resor innan allt annat, vi har hela livet framför oss. Så varför stressa??
Idag fick jag kläderna som jag beställde i förra veckan från Mandeldesign. Det blev 3st byxor till jobb och en tröja.Blev mycket nöjd med hela leveransen. Brukar vara inne på Mandeldesign lite då och då men ibland har tyvärr varorna tagit slut allt för snabbt. Fast de brukar iofs vara väldigt snabba med att fylla på med nytt. En bra sida med bra priser, det gillar vi.
Igår efter maten blev det en massa bus med denna underbara kille sen kröp jag ner i sängen med Femton nyanser av honom. Nu började det hända lite i boken, ska det hålla på såhär hela boken?? Hmmm...
Var väldigt seg igår så det var skönt att krypa ner i sängen tidigt och även att släcka lampan tidigt.
Fick ett ryck och gjorde lite musli. Det var ett tag sedan jag gjorde musli, kan inte komma ihåg när jag gjorde det senast. Igår försökte jag något nytt nämligen med lite äpplejucie. Själv tyckte jag att äpplesmaken blev lite klen så nästa gång blir det lite mer jucie i honungsblandningen.
Musli med äpplejucie
5dl havregryn
1dl solrosfrön
1dl pumpakärnor
0,5dl linfrön
2dl hasselnötter
2,5dl valnötter
1dl kokosflingor
1,5dl gojibär
1,5dl vatten
1dl äpplejucie
0,5dl flytande honung
Gör så här:
Rör ihop alla torra ingredienser förutom bären.
Blanda honung, vatten och äpplejucie i en skål.
Häll ner honungsblandningen i de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
Strö ut på en bakplåt och rosta i ugnen på 175 grader i ca 20min. Rör om var 5:e minut.
Haha pose !!! =) Hur många bilder tar man egentligen innan man känner sig någorlunda nöjd. Det kan bli väldigt, väldigt många bilder.
Igår var det 31års fest för Fredriks kompis. Rolig kväll med ett härligt gäng och super god mat. Vi bröt upp vid tolv tiden eftersom Fredrik skulle jobba idag. Han stack strax innan nio och ska jobba till ca fyra. Så ikväll ska han få slappa i soffan medans jag ordnar middag m.m.
När vi gick hem igår fick vi ringa ambulansen då en tjej helt plötsligt ramlar ihop framför oss. Lite läskigt då hon var helt borta. Ambulansen kom otroligt snabbt och jag hoppas att det gick bra.
Bilder från gårdagens besök på St Marcus Vinkällare. Blev Bufe´ med bl.a. räktårta, vitlök, lax, oliver och sushi. Allt så otroligt gott. Får boka ett bord till nästa år för mig och Fredrik.
Äntligen har jag fått tillbaka mina normala hy och hoppas att det är slut på en väldigt långperiod med en tråkig och röd hy men nu njuter jag av att gå osminkad. Stress eller hormoner ja, vem vet. Därför passade jag på att ta en runda i stan osminkad och vilken känsla.
Alla eller några av dessa kokböcker hade gärna fått flytta in i min lilla samling. Lite vardagsmat, fredagsmys och sötsaker. Få inspiration inför bjudningar och testa nya saker.
Vilken kväll igår, så god mat, så gott vin och ett underbart gäng. Kan inte bli en bättre avslutning på en jobbvecka. Vaknade dock med huvudvärk. Om ni inte varit på Sankt Markus vinkällare i Malmö så måste ni gå dit. En magiskt god buffe med allt för mycket goda ting. Ja och deras vinlista är ju helt magisk även den. Ojoj vilka viner.
Imorse fick Fredrik sticka iväg och jobba, vi hade precis hunnit äta frukost innan han stack iväg. Det är inte lätt ibland =) Han är så duktig min sambo ♥
Själv passar jag på att spela denna låten om och om igen. Ska försöka orka/hinna städa och fixa här hemma innan älsklingen kommer hem. Tjingeling
Grönsaksris som jag servera till tandorikryddad kycklingklubba och limesås. Roligt att piffa till riset lite då och då. Gott som vegetariskt alternativ men också till kyckling och kött. En billig och väldigt enkel rätt
Dags att sticka iväg till jobb, älsklingen ligger kvar i sängen och sussar sött.
Ikväll blir det AW med ett härligt gäng sen middag på Sankt Markus vinkällare. Denna gången ska jag orka ta mig till varmrätterna. De andra gångerna som jag ätit buffe där har jag hoppat över varmrätterna för att kunna hugga in bland efterrätterna.
Igår åkte de stickade plaggen fram ur garderoben och en tunn klänning från VILA fick inviga hösten. Kallt och riktigt rusktigt ute men vilken härlig höstdag det blev. Tänk höst kunde vara som idag, sol och lagom kallt ute. Vi skippar regnet och det gråa vädret. Stoppar undan sommarkläderna för ett litet tag, om en månad är det dags att plocka fram linne, shorts, klänning och kjol igen.
Den omtalade filten, på sin plats i sovrummet. Stars and stripes är ett genomgående tema i sovrummet. Vår sänggavel som vi tillverkat själv och klätt med tyg från Stoff och Stil, kuddar från Lexington och så... filten.;)
Hoppas ni får en underbar torsdag och att det inte regnar och blåsar allt för mycket idag. Dags att plocka fram halsduk, mössa och vantar snart. Imorgon är det fredag och en fullbokad helg som väntar.
Idag fick jag en ny härlig filt, "beställt" från Gekås. Den andra gosiga filten som jag använt i soffan åker nu tillbaka på sin plats. Filten med den amerikanska flaggan hör hemma på sängen. Hade önskat den i blått eller rött men när jag fick samtalet om att den även fanns i vitt så tveka jag inte, vitt blir det =)
Har legat i soffan under den nya filten och njutit av varm choklad med grädde.
Idag blev det en enkel middag här hemma. Var otroligt sugen på pasta så det fick bli pastagratäng med chorizo och paprika. Fredrik, stackaren, jobbade länge även idag så jag försökte ha maten klar till han kom hem. Lyckades nästan =)
Pastagratäng med chorizo
Ca 300gram pasta
5st chorizokrovar
400gram krossade tomater
2,5 dl vispgrädde
1st grönsaksbuljongtärning
2st vitlöksklyftor
svartpeppar
1dl riven mozzarella + ca 1 dl
1st paprika
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Koka pastan enligt anvisning på paketet
Häll krossade tomater och grädda i en kastrull. Låt koka upp.
Smula ner buljongtärningen och pressa i vitlöken.
Häll ner riven ost och låt puttra en liten stund. Smaka av med lite svartpeppar.
Dela paprikan i bitar och skiva kroven.
Låt pasta rinna av ordentligt och häll över i en ugnssäker form.
Ännu mer torsk, igår blev det torsk i foliepaket med potatis, purjolök och tomat. När jag lagar fisk i foliepaket tycker jag det är viktigt att lägga på en rejäl klick smör innan man viker ihop de små paketen. Fisken ska ju bli saftig och smöret ger en väldigt god smak.
Torsk i foliepaket
2 personer
2st torskfiléer
6st potatis, kokt
1st citron
1st tomat
ca 4dl purjolök
citronpeppar, hackad persilja
folieark
Gör så här:
Sätt ugnen på 225grader
Lägg ut ett ark av aluminiumfolie
Dela potatisen i skivor och lägg på folien
Lägg på fisken och krydda med citronpeppar
Skiva purjolök, tomat och citron, lägg på fisken
Krydda med lite citronpeppar och persilja
Lägg på ett par skivor av smör
Förslut paketet ordentligt och in i ugnen i ca 20min.
Vårt underbara hotel där vi kommer spenderar de två sista dagar i Kapstaden. Tänk att få äta frukost, simma i poolen eller basta med den otroligt vackra utsikt över Kapstaden, tjoohoo! Tror det blir en fantastisk avslutning på vår lilla resa.
Ikväll ska jag forsätta att läsa på om landet och staden. Hitta ett safari i närheten där man kan se The BIG five. Vilken resa detta kommer bli, en massa upplevelser och annat roligt.
Nu har jag bestämt mig hur jag ska ha det i vardagsrummet, en liten del av rummet. En stilren Lamino fåtölj i hörnan med den klassiska tavlan av Andy Warhol - All is pretty. Ett nytt doftljus från DAY HOME och en ny kudde i soffan också från Day Home. En liten önskelista i oktober, ting som gärna hade fått flytta in i mitt hem.
Bild: Svenssons i Lammhult, Tintinstyle, Country Dreams och Tradera.
Det blev en mycket enkel efterrätt igår.Jag var inte så snabb på att ta bilderna så tyvärr sjönk allt ihop innan jag hann fram. Först en klick Kesella Citron, krossade digestivekex, bär (hallon och björnbär), kesella, riven mörk choklad, krossade digestivekex och toppa med lite bär.
Igår körde vi på spicy spicy. Det blev gulschsoppa med köttfärs och lite rester av kalvrostbiff. Passade på att äta de sista bitarna av majsbrödet. Ingen soppa utan bröd! Hade tyvärr glömt köpa creme fraiche annars hade jag serverat soppa med en rejäl klick creme fraiche.
Gulschsoppa med köttfärs
500gram nötfärs
6st potatis
3st morötter
2st gul lök
2 burkar krossade tomater
5dl vatten
2msk vatten
1tsk sambal oelek
6st vitlöksklyftor, hackad (kan minskas)
hackad chili
paprikapulver, salt, svartpeppar
smör
(rester av kalvrostbiff)
Gör så här:
Stek färsen i en klick smör. Krydda med peppar och salt. Lägg åt sidan.
Skala och hacka rotfrukternai små bitar. Bryn detta i smör i en stor kastrull.
Häll på vatten, krossade tomater, soja, sambal, chili och kryddor.
Häll i färsen.
Låt det koka till rotfrukterna är mjuka.
Servera med en skiva bröd och en klick creme fraiche.
Hösten står runt hörnet och jag måste erkänna att jag tycker det är väldigt mysigt. Okej höst = rysligt kallt men jag älskar att ligga i soffan med en bra bok eller tidning, en massa tända ljus och under en härligt gosig filt. Här är lite höstinspiration för hemmet och middagsdukningarna.
Idag har vi fått uträttat ett par saker på förmiddagen innan jag gick loss i förrådet. Hittade en massa roliga saker bl.a. kokbokstället som dirket åkte upp på bänken i köket.Fick organiserat i förrådet och tömt 6st flyttkartonger.
Veckans vin blev ett vitt vin från Sydafrika. Ett fruktigt, torrt och lättdrucket vin. Jag tyckte det var väldigt gott medans Fredrik tyckte det var helt okej. Ska försöka testa många viner från just Sydafrika innan vi reser dit. Själva namnet Fish Hoek känner jag igen från fakta böckerna som är en liten ort längs kusten False Bay.
Igår blev det något nytt. Kalvrostbiff med rödvinssås och ugnsbakad potatis. Hade inte gjort rödvinssås från grunden helt själv innan och måste säga att det var himla enkelt och super gott.
Kalvrostbiff med rödvinssås
700gram kalvrostbiff
Rosmarin
Vitlök
Rödvinssås:
1msk smör
1st schalottenlök
2msk råsocker
4dl rödvin
4dl vatten
4msk kalvfond
1msk maizena majsstärkelse
2msk smör
Gör så här:
Skär ett snitt i köttet och fyll med skivad vitlök och rosmarin.
Stek köttet i smör så att den får färg.
Tillaga i ugnen på 160grader till en innertemperaturen på 58grader.
Finhacka löken. Fräs löken i smör ca 1min utan att den tar färg.
Häll ner råsocker och låt det smälta i ca 1min.
Häll ner vin, vatten och fond. Låt koka utan lock tills ca 3dl återstår.
Sila såsen genom en finmaskig sil
Hetta upp såsen i en ny kastrull och vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten.
Koka upp och rör ner smöret.
Servera kalvrostbiffen med ugnsbakade rotfrukter, rödvinssås och en god sallad.
Idag var det dags. Dags att besöka Värnhems Vaccinationscentral för en spruta. Efter 1 1/2 timmes väntan var det äntligen min tur. Jag inte alls förtjust i sprutor men det gick fint fint. Läkaren var super duktig.
Igår körde jag till Sussi & Chris i Trelleborg. Jag har inte träffat S på väldigt länge och vi hade mycket att snacka om. Vi tog en promenad i det nybyggda området, det är alltid lika roligt att gå runt i nybyggda område och få en massa inspiration. När vi kom tillbaka hade Chris lagat en väldigt god korvstroganoff. Sussi & Chris gav mig en massa tips, råd och idéer. Så nu ska det räknas, tänkas och sparas. Hade en jätte mysig tisdagskväll med goda vänner. ♥
Fick ett te av Anna i söndags från Gateau och jag blev förälskad direkt. Ett svart te med havtorn och ljung. Det låter kanske lite speciellt men det är väldigt gott. Får ta och kika in en Gateau butik snart.
Lite av de rosor som blev över från helgen fick åka in i badrummet i en liten vas från Åhlens. Ljus från IKEA och tvål från Ullared. Allt i tema rosor.
Äntligen tillbaka på gymmet, körde ett lugnt pass igår med kondition och mage. Ska börja lugnt så att jag inte blir sjuk igen. Har varit tillräckligt sjuk detta året så nu får det vara slut på det. Blev gymmet på jobb, nära och bra. Målet med en kropp till Sydafrika känns väldigt väldigt långt bort. Får kanske satsa på beach 2013 istället.
Man måste ha drömmar, stora som små. Annars är det inget skoj. Man måste ha något att jobba och sträva efter här i livet. Och göra så gott man kan. Att aldrig ge upp för vi kan!
Gör ibland en lite hörna i vardagsrummet för datorn och en kopp te. Är inte speciellt förtjust att sitta med datorn i soffan utan sitter hellre vid matbordet och skriver. Sen kan man bre ut sig lite mer också. Klockan är strax efter nio och Fredrik jobbar fortfarande. Saknar honom och hoppas på att han kommer hem snart. Har suttit här en bra stund ikväll, bläddrat i reklam och fått en massa inspiration.
Igår hade jag linser i, vilket inte händer allt för ofta. Är super rädd om mitt lilla öga men igår tänkte jag "piffa" till mig lite och lägga glasögonen på hyllan. Men jag ångrar mig som bara den idag för jag har haft så otroligt ont i ögat hela dagen och det gör fortfarande ont. Är väldigt orolig nu. Blir det inte bättre imorgon så får jag nog ta och ringa min ögonläkare. Mitt lilla öga. ♥
Äntligen, äntligen ordna jag ett Afternoon Tea Party för mina tjejkompisar. Rosa och rosor fick bli ett genomgående tema. Så det blev ett par "rundor" till Panduro Hobby där jag hittade lite piff och annat skoj.
Mitt Tea Party bestod av Hallonmuffins, brysselkex, tarteletter med bär, sandwich, engelska scones, marmelader, cake-pops och olika tesorter.
Pressa citronen och apelsinen, det ska bli ungefär 1,25 dl.
Vispa ägg, socker, rivet skal och pressad apelsin och citron i en rostfri kastrull.
Värm försiktigt på svag värme. Rör hela tiden tills krämen tjocknat.
Krämen ska inte koka.
Dra från värmen, låt svalna något och rör i klickar av smöret.
Låt curden svalna innan du häller upp det i en burk.
Underbart god curd till scones m.m. Inte lika syrlig smak som det oftast kan vara i en lemon curd. En härlig blandning av lite sött och syrligt. En favorit här hemma.
Inför Afternoon Tea Party pysslade jag ihop några små bordsdekorationer. Hade fyndat ett söt skål och lite koppar på loppis. Köpte lite härliga rosor och brudslöja på Gustav Adolfs torg och sen var det bara att sätta igen. Älskar detta och hade hoppats på att man tagit sig mer tid att pyssla. Ovan har ni resultatet.
Som många andra i detta avlång land, har även jag varit "tvungen" att köpa boken Femtio nyanser av honom . som det är så mycket snack om. Hörde om boken på Malou efter tio den veckan som jag låg hemma med feber och blev också lite taggad på att läsa boken. Passade på att köpa mig ett exemplar i förra veckan. Har inte hunnit så många sidor än men vi får se om man vill läsa bok 2 också.
Det var ett tag sedan jag blogga sist men har haft fullt upp. Vilket är rätt härligt på ett sätt. Igår hade jag afternoon tea party här hemma men mer om det ikväll.
Update: Tror att jag ska försöka fixa fram en tavla med just denna texten och sätta på mitt kontor.