Utförsäljning

 
 
 
Igår fyndade jag lite små ting till hemmet hos MarMalaid på Mariedalsvägen. Butiken har utförsäljning och kör 50%. 
De tog inte kort just då så jag fick inte med mig så mycket hem. (Tur är kanske det) Hittade denna fina ljusstake och lite plåtskyltar. Massa fina saker kvar i butiken, mycket utrensat men där är ett par godbitar kvar. 

Flygande Jakob / Flygande Jacob

 
Flygande Jakob utan banan och med cashewnötter istället för jordnötter, mums mums!! Det börjar märkas att F börjar friskna till lite, maten gick ner i ett nafs =) 
 
Flygande Jakob / Flygande Jacob 
2 pers 
 
2 st kycklingfiléer 
2 dl vispgrädde 
0,75 dl chilisås 
ca 2 dl cashewnötter 
salt, svartpeppar 
1 st banan  (om man tycker om banan) 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader.
Bryn filéerna i en stekpanna med lite smör. 
Strö över lite svartpeppar och salt. 
Vispa grädde och chilisås i en skål. 
Hacka nötterna grovt. 
Lägg filéerna i en ugnssäker form. 
Häll såsen över kycklingen.( Skala och skiva banan och lägg på kycklingfiléerna) 
Strö över nötterna. 
Grädda i ugnen i ca 20 minuter. 
 
Servera med ris och sallad. 
 
 

Myspys

 
Här hemma kör vi myspys. Vi har alltid en massa tända ljus på soffbordet och ibland även på matbordet. Älskar det! Det ger en sådan mysig och lugn känsla i hemmet. Då kan jag verkligen koppla av. 
 
Tyvärr blev det ingen träningen idag iheller (kroppen mår inte bra). Får se vad kroppen säger imorgon annars får  jag vänta till lördag. Vill komma iväg men det är bara att lyssna på kroppen. 
 
Nu är det dags att släppa dator och krypa ner i soffan bredvid min älskling och läsa lite.
Recept på dagens middag kommer imorgon. 

Vår hemma hos oss

 
Köpte lite tulpaner igår när jag gick hem. Två buntar med härliga tulpaner, härlig färgbomb. Tulpanerna livar upp ett ganska stökigt och kaotiskt hem. Flyttlådorna tar upp hall och en del av vardagsrummet. Börjar bli riktigt duktig på detta med att flytta nu =) Fast denna gången har jag inte en dag på mig att packa ner allt och det är otroligt skönt!! Nu kan det bli ordning och reda i flyttlådorna och vi hinner skriva på varje låda. 
 

Pasta med skinka och spenat

 
En super enkel middag blev det igår. Fredrik har fortfarande hög feber och hostar väldigt mycket, stackare!! Det är kroppen som säger till att det är vila som gäller!! 
 
Pasta med skinka och spenat 
 
Kokt pasta 
150 gram philadelphiaost 
2 dl creme fraiche 
1 st röd lök 
ca 250 gram strimlad kokt skinka 
8 st cocktailtomater 
35 gram babyspenat 
1 tsk balsamico 
0,5 msk kalvfond konc. 
svartpeppar, flingsalt 
 
Gör så här: 
Skala och strimla löken. 
Stek lök och skinka i en stekpanna med lite smör. 
Blanda ner phil.ost och creme fraiche. 
Häll i balsamico och fond. 
Dela tomaterna och lägg ner i stekpannan. 
Smaka av med svartpeppar och salt. 
Lägg i spenaten och rör om tills spenat börjat "smälta" lite. 
Servera med spagetti. 
 
 
 

Lite shopping

 
 
Igår åkte jag in till Gustav direkt efter jobb för lite shopping. Glömde dock en av de viktigaste sakerna, att ladda busskortet. Fast det går lika bra att göra det på nätet. Blev en ny sjal från Gina Tricot och en ny baströja från H&M. Nu är det packning som gäller ett par helger framöver och även på vardagarna annars hade jag tänkt boka in en shoppingdag med mamma. Det var länge sen vi körde en mamma & dotter dag. Får ta det när jag är på plats i mitt tillfälliga hem. Tillfälliga hem i ca 6 månader. 
 

Ännu en ..

 
Ni får ursäkta mig för alla bilder på Pintos. Tycker bara att han är så stilig ♥
Han undrar vad som händer här hemma. Idag fick vi en leverans på flyttlådor så det är bara att sätta igång. 
Blir packning sen ansiktsmask, dusch och fix med naglarna. 
 
Hoppas ni har haft en mysig tisdag!
 
Kramar 

Härlig inspiration



 
 
 
Igår slappa jag en lång stund i soffan innan sängen kallade. Låg och bläddrade och fick super mycket inspiration från det senaste numret av Sköna Hem Skapa stilen. Har inte bläddrat och läsa denna tidningen innan, WOW vilken tidning !! En massa bra inspiration till framtida hem/hus. Kanske dags att göra en liten "moodboard".. 
 

Köttfärslimpa

 
Ojojoj det var länge sen jag åt köttfärslimpa, mumma!! Och potatiskroketter får mig att längta tillbaka till Frankrike och Regusse. Regusse där hade mormor och morfar hus i många år. ♥ Och nu blev jag tårögd, saknar min underbara morfar. ♥ 
 
Köttfärslimpa 
 
500 gram nötfärs 
140 gram skivad bacon 
4 msk ströbröd 
0,5 dl mjölk 
1 st ägg 
1 st gul lök 
3 st vitlöksklyftor 
0,5 dl chilisås 
svartpeppar, salt 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader 
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt det svälla i ca 5 minuter. 
Skala och finhacka den gula löken. Bryn i en stekpanna med smör. 
Häll ner löken, färsen i bunken. Blanda i ägg, chilisås och kryddor. 
Pressa i vitlöksklyftorna. Rör till en slät färs. 
Smörj en ugnssäker form och lägg ner färsen, forma till en limpa. 
Lägg baconskivorna över limpan. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. 
 
Servera med kroketter, brunsås och lökbrynta haricots verts alt. kokt potatis, brunsås och lingonsylt. 
 
 
 

Inspiration

 
Fick hoppa träningen idag som jag tyvärr trodde imorse. Bättre att lyda vad kroppen ger för signaler. Åkte hem och fixade middag till oss. Det blev köttfärslimpa med potatiskroketter och brunsås, mums! Recept kommer imorgon. 
 
Nu myser jag ner mig i soffan med en kopp te (nästan som varje vardagskväll), lite mörkt choklad från Marabou och det senaste numret av Sköna Hem Skapa Stilen. 

Tomatsoppa med pasta

 
Denna tomatsoppan är gjord på färska tomater och med mycket sting. Vill man inte ha soppan så stark kan man utesluta sambal oelek och två vitlöksklyftor. Har man ont om tid kan man ta 500 gram krossade tomater och mixa innan man kokar upp soppa med buljong. (Stek då löken och vitlöken i en stekpanna med lite smör) 
 
Tomatsoppa med pasta 
4 pers 
 
1 kg tomater 
1 st rödlök 
olivolja, salt, peppar 
5 st vitlöksklyftor 
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpure 
5 dl grönsaksbuljong 
3 - 4 dl kokt pasta
peppar och torkad timjan 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader 
Dela tomaterna i bitar och hacka rödlöken i grova bitar. 
Lägg det i en ugnssäker och ringla över olivolja. 
Strö över flingsalt/salt och svartpeppar. 
Grilla i ugnen i ca 20 minuter. 
Häll ner det i en mixer. Skala och hacka vitlöken. 
Mixa till en slät soppa. 
Häll ner allt i en kastrull. Tillsätt buljong, tomatpure och sambal. 
Låt soppan koka upp. 
Smaka av med peppar och timjan. 
Häll ner den kokta pastan och servera. 
 
 

Dream !!

 
Godmorgon på er!! ♥
 
Är helt slut i huvudet och kroppen men nu är det jobb som väntar. Love it! 
Nu är det hög tid att hoppa upp ur soffan och fixa till sig. 
Får se vad kroppen säger om träning när klockan är halv fem. 
Hann fixa en liten lunchlåda till mig igår innan jag la mig, sallad med salami, oliver och kronärtskocka. 
Nästan så att jag längtar till lunchen. 
 
Kramar 

Sjukstugan

 
Börjar få lite ont i hals och näsa, våga komma !!! Ska göra lite te till mig sen stoppa i mig lite c-vitaminer. Har inte tid och lust att bli förkyld nu. Hoppas på att det har försvunnit tills imorgon så att jag kan sticka och träna efter jobb. Vill inte få feber och hosta som Fredrik, 39graders feber är inte att leka med. 
 
Har varit i fullgång här hemma, kika över vad som kan packas ner i veckan, tvättat ett par maskiner, städat och skrivit matlista för veckan. Känns i kroppen och dagens träning känns i benen (härlig känsla) 
 
Nu mot soffan med en kopp te och en bok. 
 
Ha en mysig söndagskväll!! ♥
 

Tips

 
Detta söta cupcake-kit hittade jag hos Clas Ohlsson idag. 24-pack för 49kr, hoppas på att det kommer fler mönster.. Och att även fler butiker börjar ta in denna typ av vara. För oss som älskar att baka. Skynda fynda!! 

Sen frukost

 
 
 
Min kära sambo ligger i hög feber och en rejäl hosta, stackare. Nu när det mesta har ordnat sig och stressen lagt sig så kommer detta. Såhär ville vi inte ha det. Slappar i soffan, dricker te och hostar. Inget roligt! 
Själv gick jag iväg till Forum och körde ett pass Body Step, härlig start på dagen. Handlade bullar, nyponsoppa, grapefrukt och Aftonbladet på vägen hem. Det blev en sen frukost som man egentligen kan kalla lunch. 
 
Nu ska jag ta tag i det sista här hemma, sen planera vad som ska packas ner och vad som ska till Tygelsjö. 
Vet inte alls vad vi ska ha till middag idag, något starkt och med massor av vitlök. Kyckling eller färs? 

Inflyttningsfest

 
Igår var vi iväg på inflyttningsfest hos en arbetskamrat till Fredrik. Alltid roligt att träffa lite nytt folk och härliga människor.
 
Idag blev det ingen träning för min del på gymmet, kör lite hårt här hemma istället. Sen ska jag försöka ta tag i mitt/vårt hem. Rensa, städa, diska och börja sortera. Imorgon är det packning som gäller. 
 
Hoppas ni får en underbar lördag!! 

Leverans

 
Dags att fylla på produkter från Clinique steg 1 och steg 2. Och lite nya hårprodukter från TIGI, de andra håller snart på att ta slut. Blev två produkter som jag inte testat innan. Vi får se om jag även gillar dessa produkterna. Är väldigt fast vid TIGI just nu när det gäller hårprodukter. 
 
Nu stänger vi plånboken för ett tag !! 

Plåtburk från H&M Home

 
En fin plåtburk från H&M har flyttat in i vårt kök och pryder sin plats på arbetsbänken. I paketet från H&M Home fanns även en nytt och fräscht duschdraperi som passar perfekt till vår badrumsmatta. Tjusigt värre. 
Är nöjd med mina små köp. 
 
Till vänster står vinet som vi (Fredrik) fick av min mormor, som en liten grattis till företaget. Ett vitt vin från Italien. Hinner kanske avnjuta det redan i helgen. Tack ♥
 

Laxsoppa

 
Här kommer receptet på min mumsiga laxsoppa med räkor, sparris, paprika och andra godsaker. Jag har alltid matlagningsvin hemma, både vitt och rött. Det passar i väldigt många rätter och ger en mycket bra och god smak. Perfekt när man inte vill öppna en flaska vin eller har det hemma. 
 
Laxsoppa 
2 pers 
 
250 gram laxfile 
1 st röd paprika 
2 st schalottenlök 
1 dl strimlad purjolök 
6 st grön sparris 
1 st röd chili alt. chiliflakes/chilipulver 
3 st vitlöksklyftor 
1,5 tsk curry 
gurkameja för färgen kan uteslutas
200 gram skalade räkor 
5 dl grädde 
1 msk fiskfond 
2 msk vitt vin/ matlagningsvin 
3 dl vatten 
svartpeppar, salt 
smör 
 
Gör så här:
Skala och hacka schalottenlöken. Dela sparrisen i 2 cm långa bitar.
Hetta upp en stekpanna med smör. Stek löken och sparrisen till löken blivit genomskinlig. 
Koka upp grädde och vatten i en kastrull. Häll ner löken och sparrisen. 
Tillsätt fond och vin. Låt det koka i ca 5 minuter. 
Dela paprika, finhacka vitlöken och strimla purjolöken. Ös ner det i soppan. 
Finhacka chilin och blanda ner i soppan. 
Smaka av med curry, salt och svartpeppar. 
Dela laxen i ca 1,5 x 1,5 cm bitar. Lägg ner i soppan och låt det koka tills laxen är klar, ca 8-10 minuter. 
Färga soppa med gurkmeja.
 
Lägg upp soppan i skålar och strö över räkorna. 
 
 
 
 
 

Hello sunshine

 
 
Godmorgon kära bloggläsare! 
Hoppas ni har sovit bra. 
 
Fredag och lön = perfekt =) 
Januari månad är snart slut och tiden och dagarna bara rinner iväg. Kan vi stoppa tiden en stund? 
 
Ha en kanon härlig fredag! 
 

Good night

 
Njuter av en kopp te från Gateau och slappar i soffan. Otroligt mycket som snurrar runt i mitt huvud, om man skulle lagt sig i soffan och kanske tänka igenom allt som händer och kommer att hända. Är min kropp beredd på detta? Hade jag haft några semesterdagar kvar så hade nog använt dem nu. För att kunna andas ut och bara tänka på mig själv. Kände att jag behövde skriva av mig lite, då är det perfekt med bloggen =) 
 
Hoppas ni har haft en bra torsdag. Snart helg, tjoohoo. 
Helgen kommer att bjuda på inflyttningsfest, träning som vanligt, 25årsfest och packning! 
 
 
Säger snart godnatt.
Ska försöka somna tidigt ikväll så att jag är pigg imorgon och är redo för fest på kvällen. 
 
Sov gott! 
Kram / Vera 
 

Vägledning ..

 
Fick en hög med papper av min sambo igår, jaha... =) Det är bara att sätta sig ner och börja läsa och sätta sig in i detta. Otroligt roligt och en enorm utmaning. Fast så svårt är det väl inte vara. Beror säkert på hur stort företaget är och vilken branch det rör sig om i företaget. Det finns vissa saker som jag verkligen vill kunna som ett rinnande vatten. 

Marc By Marc Jacobs

 
Igår kom mitt nya fina Iphone skal från Marc By Marc Jacobs. Är super nöjd med mitt lilla köp. Är lite sugen på ett köp ett till men i en annan färg. =) 
 
 
 
 

Vegetarisk pytt i panna

 
 
Igår körde vi ihop en vegetarisk pytt i panna. Fredriks arbetskamrat kom över, för lite middag och öl. 
Gillar kombinationen med äpple. 
 
Vegetarisk pytt i panna 
4 pers
 
1 kg potatis 
4 st morötter 
2 st röda äpple 
2 st röd lök 
250 gram champinjoner
salt, peppar 
1 msk flytande honung 
saft från en halv citron 
1 st röd paprika 
2 st smala salladslökar 
 
Gör så här: 
Dela alla ingredienser i lika stora delar. 
Lägg äpplena i en skål och pressa citronsaft från en halv citron över äpplebitar. 
Koka alt. ångkoka potatis och morötter nästan klara/mjuka. 
Hetta upp en stekpanna med smör, lägg i löken och svampen. 
När löken börjat bli genomskinlig lägger du i resterande ingredienser. 
Ringla över flytande honung och smaka av med salt och peppar. 
Dela paprikan i bitar och skala och strimla salladslöken. 
Blanda ner i pytt i pannan. 
 
Servera gärna med ett stekt ägg. 
 

Snabba dukningen

 
 
Det är inte ofta vi sitter vid matbordet i vardagsrummet på vardagarna. I tisdags dukade jag lite snabbt med vita tallrikar från Mateus, vattenglas från IKEA, champagnekuper och ljuslyktor från Iittala, bordstabletter från Nilssons Möbler och en liten vas från Åhlens med tre tulpaner. Detta gjorde vi för att fira! Fira att papperna var fixade till företaget. Tjoohoo!! ♥
 
Pintos blev såklart super nyfiken på vad jag pysslade med. 
 

Boschendal


 
 
Igår stod maten klar när min underbara sambo kom innanför dörren. Är så grymt stolt över honom! Allt som han gjorde igår strax innan lunch skulle ju självklart firas. Och vi firade detta med att öppna en flaska bubbel från Boschendal. Båda tyckte att det var väldigt gott, inte för mycket bubblor vilket gjorde att det var lätt. 
 
5 av 5 stjänor 
 
Boschendal brut 
Odlingområde: Sydafrika, Kapstaden 
Smak: Röda äpple
Druva: Chardonnay & Pinot Noir
Passar till: Fisk och en lätt pastarätt.  
 

Pasta med sparris och svamp

 
Gjorde en snabb och enkel middag till oss igår. Vi älskar pasta och oftast gör vi vår egna pasta men igår kände jag att tiden inte riktigt fanns där. Och sen var jag super hungrig när jag kom hem. 
 
Pasta med sparris och svamp 
2 pers 
 
250 gram färsk pasta 
20 st champinjoner 
250 gram grön sparris 
4 st salladslökar, små och smala 
10 st cocktailtomater 
2 dl creme frachie 
0.5 dl vispgrädde 
1 msk honung 
0,5 msk matlagningsvin 
salt, peppar, chilipulver/chiliflingor 
 
Gör så här: 
Tvätta och dela svampen i fyra delar. Skär av ändan på sparrisen. Finstrimla löken. 
Hetta upp en panna med smör. Stek svamp, sparris och lök. Till svampen fått fin färg. 
Häll i creme frachie och grädde. Låt det koka upp. 
Tillsätt vin och honung, låt det puttra en liten stund. 
Smaka av med salt, peppar och chili. 
 
Koka pastan enligt anvisning på paketet. 
 
Klart att servera.
Toppa gärna rätten med lite riven parmesanost och lite strimlad salladslök. 
 
 
 

Egna servettringar

 
 
I lördags när vi hade gäster här så gjorde jag snabbt och mycket enkelt egna servettringar av papper från Panduro. 
 
För 6 st servettringar
2 st ark papper från t.ex. Panduro ( Designark 30,5 x 30,5) 
Limstift,
Ttejp.
Penna 
Linjal 
Sax
Servetter
 
Rita ut 3 st breda remsor på papprets baksida. Klipp ut antal servettringar som du önskar. 
Rulla servetterna och linda pappersremsan runt, klipp av ca 2 cm från remsan. 
Limma fast ändan på remsan och sätt gärna en liten tejpbit över skarven så är du garanterad att det inte släpper. 
 
Klart! 
 
 
 

Recept på maräng

 
I lördags blev det maräng, glass, vispgrädde, banan, blåbär och chokladsås till efterrätt = gästerna fick göra sin egen marängsviss. 
 
Maräng: 
6 st stora 
 
3 st äggvitor 
1 1/2 dl strösocker 
 
förslag på smaksättning: 
1/2 dl nutella 
100 gram mjölkchoklad 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 150 grader 
Vispa äggvitorna och strösocker i en bunke till ett fast skum. 
Testa att vända bunken upp och ner. Om skummet stannar i bunken är det klart. 
Men vispa gärna ett tag till. 
 
För nutella: Hetta upp en kastrull och häll i nutellan. Låt nutellan smälta lite och bli rinnig. 
För mjölkchoklad: Smält chokladen över ett vattenbad. 
Häll försiktigt ner smaksättningen i marängen, vänd ner chokladen eller nutellan. 
 
Klicka ut stora och höga marängtoppar på en bakpappersklädd plåt.
Ta hjälp med två skedar för att lättare klicka ut marängen. 
Grädda marängen i mitten av ugnen i 20 minuter. 
Sänk värmen till 100 grader och grädda marängerna i 1,5 timme. 
Stäng av ugnen och låt marängerna torka över natten alt. 3-4 timmar. 
 
 

Lite mer pizza

 
Igår blev det lite rester av pizzan sen i lördags. Jag la på lite mer oliver och kronärtskocka på min pizza, det är så mumisgt!! 
 

Start the day ...

 
 
 
Hej hej i kylan! 
Just nu drömmar jag mig bort till en varm plats, varför inte tillbaka till Sydafrika och Kapstaden. 
Minnen och så mycket kvar att se! 
 
START THE DAY WITH A SMILE !! 
 
Nu blir är det dags att jobba. Ikväll ska vi fira med bubbel, mycket delar kvar fortfarande men ett stort steg i rätt riktning ska göras idag innan lunch. Och det ska vi givitvis fira med bubbel från Sydafrika. 
 
Ha det super duper bra. 
 
Kramar / Vera 

Kaffe och inspiration

 
 
Kryper ner i soffan med en kopp kaffe, lite nya tidningar och en massa tända ljus. Träningen rullar på som aldrig förr, love it! Nu fyra-fem dagar i veckan, kan ju inte bli bättre. Är inte ute att bygga muskler utan att slimma till kroppen lite och att få mycket bättre kondition. 
 
 
 

Dukning i vitt och rött


 
 
Är inne på väldigt enkla och mycket stilrena dukningar just nu. I lördags gjorde jag egna små servettringar och dukade med vita Höganäs tallrikar, Iittala vinglas, vita bordstabletter från Hemtex, röda dricksglas från IKEA och röda tulpaner. 
 
 

Pizza och pizzasallad

 
Pizzadeg: 
25gram jäst 
2,5dl vatten 
2msk olja 
7-8dl mjöl 
 
Förslag på fyllning: 
Parmaskinka, riven mozzarella, kronärtskocka, tomatsås och svamp. 
Kebabkött, riven ost, tomatsås och fefferoni. Servera med tzatziki. 
Parmaskinka, oliver, svamp, riven ost och svamp. 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader 
Smula jästen i en bunke. Värm vatten till 37grader och blanda lite vatten med jästen.
Rör till jästen är helt upplöst i vattnet.
Tillsätt resten av vattnet och oljan och rör om. 
Tillsätt mjölet lite i taget. Kör till en jämn och fin smet. 
Låt jäsa under bakduk i ca ½-1timme, tills degen blivit dubbelt så stor. 

Knåda degen och kavla ut till den storleken du söker. Olja en bakplåt och lägg på degen. 
Lägg på valfri fyllning 
Grädda i mitten av ugen i  ca 15min
 
Pizzasallad: 
1 st vitkålshuvud ca 1 kg 
4 msk olivolja 
2 msk vitvinsvinäger 
 1,5 - 2 msk flytande honung 
 ca 1 liter kokande vatten
salladskrydda
 
Gör så här: 
Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel
Lägg vitkålen i ett durkslag och häll över kokande vatten. 
Blanda olja, vinäger och honung i en skål, smaka av med salladskrydda. 
Lägg vitkålen i en skål och ringla över dressingen. Blanda väl. 
Ställ pizzasalladen i kylskåpet i minst 3 timmar eller gärna över natten. 
Fast det går även bra att äta pizzasalladen direkt. 
 
 
 

Vecka 4

 
 
Godmorgon ! 
Igår blev det besöksrekord =)
Det ökar nästan varje vecka och det är super roligt att ni läser min blogg, följer min vardag och läser mina recept. Tusen tack !! ♥
 
Tårtan från gårdagenskalas för min stiliga lillebror, självklart med ett Manchester United tryck. Det blev mycket prat om jobb, framtid och resor. Just nu är det mycket på G. 
 
Dags att bege sig till jobb. Sen blir det träning och ev. en stund i solariumet. 
 
Hoppas ni får en bra start på veckan och en härlig måndag. 
 
Kram / Vera 
 
 
 

Sunny sunday

 
Igår hade vi vänner över på middag. Om allt går som planerat, hoppas vi ändå på att kunna planera in en middag till med vännerna här hemma. Vi får se hur det går, idag ska vi kolla upp allt lite lite mer och se om det är ett steg i rätt riktning eller om man "blåser" av det. 
 
Ikväll blir det kalas för min lillebror med vår lilla släkt.
 
Ha en underbar söndag! 
Jag ska passa på att njuta av solen så mycket som möjligt. 

Per Morberg

 
Har hört många som testat Per Morbergs vin och i stort sätt alla har sagt att det var gott. Så vårt fredagsvin blev såklart Per Morbergs röda. Igår när vi hade vänner här började vi prata om Per, och varför han blivit så "stor". Tror dels för att han är som han är, svetten rinner men han struntar i det och sen för Rederiet. Jag gillar Per Morberg starkt och hans mat/recept är kanon. Vinet var också väldigt bra, en stark femma av mig!! 
 
Per Morberg
Odlingområde: Chile, Valle Central 
Smak: Svarta vinbär, vanilj och blåbär
Druva: Cabernet sauvignon
Passar till: Nöt (bl.a. planka) och lamm 

Planka

 
I fredags gjorde vi planka till middag och en flaska av Per Mobergs rödvin. Fredagsmys på hög nivå. 
 
Planka 
2 pers
 
Ca 500 gram oxfilé eller rostbiff (skivor) 
500 gram grönsparris 
150 gram parmaskinka 
1 st tomat 
salt, peppar, salladskrydda
 
Duschessepotatis
6 st potatisar 
1msk smör 
1 st äggula 
1 dl vispgrädde 
0,5 dl riven ost, den Ni gillar mest. Jag valde parmesanost.
vitpeppar
 
1 st burk Eriks bearnaisesås 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 250 grader 
Skala och koka potatisen till den är mjuk. 
Krydda köttet med salt och peppar. Stek köttet på vardera sida så att köttet får en fin yta. 
Lägg köttet på era plankor. Kryssa tomaterna och lägg bredvid. Krydda tomaterna med salladskrydda och strö över lite riven ost. 
Knäck bort ändan på sparrisen och linda 3-4st sparris med en skiva parmaskinka. Lägg knytena på plankan. 
Häll av vattnet från potatisen. Pressa potatisen ner i en bunke. Rör smör, grädde, äggula och riven ost. 
Smaka av med vitpeppar. 
Blanda tills du får ett fluffigt mos. Spritsa ut mosen bredvid köttet. 
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter, tills moset fått en fin färg på toppen. 
Lägg på en klick bearnaisesås. 
 
Klart att servera. 
 

Pannbiff

 
Igår blev det husmanskost här hemma, nämligen pannbiff med potatis, brunsås och lingonsylt. Mums mums. Himla smidigt och enkelt att tillaga biffarna ( även köttbullar) i ugnen. 
 
 
Pannbiff med brunsås
2 personer
 
ca 500gram nötfärs 
4msk ströbröd 
1 1/2dl vatten 
1tsk salt 
1ägg 
1,5 st gul lök, finhackad
svartpeppar, salt
 
 
2 st gul lök 
 
3dl vispgrädde 
1dl vatten 
1msk lingonsylt 
1st buljongtärning 
svartpeppar 
maizena 
en skvätt soja 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200grader 
Blanda ströbröd och vatten i en skål. Låt svälla i 10 minuter. 
Lägg färsen i en bunke och blanda ner ströbrödsblandningen. 
Rör ner ägg, peppar och lök. Blanda ordentligt. 
Forma biffarna och stek snabbt i en stekpanna med en klick smör. 
Lägg i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen i ca 10minuter. 
Skaka och skiva löken, stek i samma stekpanna som biffarna. Löken ska få en gyllenbrun färg.
Ta upp löken och lägg dem i en skål. 
Häll ner grädde och vatten i stekpanna med fettet från biffarna och löken. 
Rör ner lingonsylt och smula ner buljongtärningen. 
Ta en skvätt soja för att få lite färg. 
Strö i maizena så att såsen blir tjock. 
Smaka av med svartpeppar. 
 
Servera pannbiffarna med kokt potatis, brunsås, stekt lök och lingonsylt.
 

Fabulous Friday

 
Det är mycket som snurrar runt just nu och det känns i kropp och knopp. 
Nu ser jag framemot helgen som består av träning, middag med vänner och kalas. Sen ska vi passa på att njuta av varandra och ta det lugnt. 
 
Kramar 

Nya plåtskyltar

 
Igår påväg till gymmet tog jag en snabb runda inom Smartbuy som hade utförsäljning och nedsatta priser på en del av sortimentet. Hittade två plåtskyltar som jag fastnade för direkt. Den översta ska jag faktiskt packa ner och plocka upp igen när vi väl har hittat vårt drömhus. Den nedre skylten ska min kära mamma få =) 

Snabb kycklinggryta

 
 
Här är ett recept på en otroligt enkel och väldigt snabb kycklinggryta med en sopp- och brytbas. Detta brukar vi köra när tiden inte räcker till och när vi vill ha middag hyfsat snabbt. Vi använder oss av en sopp- och grytbas som vi handlar på Willy som heter Akethai Massamun Curry men man kan ju använda vilken bas som helst. 
 
Snabb kycklinggryta
2personer 
 
2 st kycklingfiléer
1 st burk sopp- och grytbas 
400 ml kokosmjölk 
2 dl strimlad purjolök 
1 st burk skivade champinjoner 
1 st röd paprika 
1 st röd chili 
5 st potatisar 
1 st gul lök 
salt, svartpeppar 
 
Gör så här: 
Dela kycklingen i bitar. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. 
Stek kycklingen och krydda med svartpeppar. 
Häll i grytbasen och kokosmjölk. Låt det koka upp. 
Hacka chilin fint. Dela paprika och potatis i bitar. Skala och skiva löken.
Tillsätt löken, strimlad purjolök, paprika och svampen. 
Låt det puttra i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. 
Smaka av svartpeppar och salt. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya leksaker

 
 
 
I helgen fick jag två roliga "leksaker" till kameran. De har ett par år på nacken men vad gör det?? De fungerar utmärkt och jag är super glad. TACK TACK !! Ett objektiv 35 mm och en blixt. Jag börjar lära mig mer och mer, om alla olika funktioner på kameran. Inte helt nöjd än men det kommer. Glad är jag iallafall. Kanske ska köpa mig en softbox ?? 

Torsdag

 
 
 
Godmorgon min kära bloggläsare. 
Hoppas att ni sovit bra! 
 
Igår blev det super mycket mys och bus med min lilla gråa katt. Tycker att hans ögon lyser av bus. Snart dags att ge sig ut på jakt efter presentstjärnor. Pintos favoritleksak som av någon konstigt anledning försvinner och jag hittar inte dem. =) 
 
Det är ju ruskigt kallt ute nu, tycker att det är betydligt kallare nu än när det snö i december. Fast det är bara att gilla läget. Min kära vän har ju det mycket, mycket kallare i Dalarna. ♥ Så jag ska inte klaga. 
Hemma är det den tjockaste tröjan som gäller, tjocka stickade strumpor, leggings och en sjal, är väldigt frusen av mig. 
 
Ni får ha en mysig torsdag! 
Kram
 

Vill ha - GreenGate

 


 
 
4 st saker från Syster Lycklig / Greengate som gärna fått flytta in i mitt lilla kök. Ett fint förkläde (för att kunna byta med mitt andra när det är dags att tvätta), fina sugrör, nya äggkoppar och en sockerströare. 
Greengates fina sortiment finns hos bl.a. Syster lycklig. Tycker att de har ett kanon bra utbud när det gäller Greengate. 

Jambalaya

 
Jag har länge varit sugen på att laga Jambalaya. Vi har haft det ett par gånger till lunch på restaurangen på jobb och igår svängde jag ihop min egna Jambalaya. Maten stod klar när sambon kom hem. 
 
Jambalaya 
4 pers
 
3dl avoriosris
2 dl vitt vin 
10 dl vatten 
3 msk kycklingfond, konc. eller 2st kyckling buljongtärningar 
3 st vitlöksklyftor
2 st schalottenlökar 
gurkmeja 
 
2st chorizokorvar 
2 st kycklingfiléer 
1 st röd paprika 
2 -3 droppar tabasco 
200 gram skalade räkor 
ca 1 1/2 dl oliver 
svartpeppar, salt, paprikapulver 
 
Gör så här: 
Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken, fräs i en stekpanna med en lite klick smör. 
Häll i riset och låt det steka en liten stund innan du häller i vinet. Låt det koka in i riset. 
Strö över lite gurkmeja tills du fått önskad färg på riset. 
Koka upp 1 liter vatten och blanda i buljongen. Rör om då och då under tiden du gör din risotto. 
Häll på ca 2 dl buljongen över riset, tills vätskan försvunnit.
Häll sedan i buljongen lite i taget efter hand som  riset suger åt sig den varma buljongen.
Sänk värmen och rör runt hela tiden i ca 20 minuter. Riset ska bli krämigt. 
Smaka av med svartpeppar och peppar.
 
Skär kycklingen i små bitar. Stek tilsl kycklingen är genomstek i en klick smör.
Lägg kycklingen i en skål, håll det varmt. 
 
Skär korven och paprikan i bitar och stek i en stekpanna med en klick smör. 
 
Blanda ner korv, kyckling, paprika, räkor och oliver i riset, låt allt bli varmt. 
Smaka av med tabasco och ev. paprikapulver. 
 
Klart för servering! 
 
 
 
 
 

Vina Maipo

 
Det andra vinet som testades i lördags var detta, Vina Maipo. Också ett vitt vin från Chile gjort på druvor som Chardonnay, Pinot Grigio och Riesling. Själv tycker jag om Chardonnay och Riesling men Pinot Grigio kände jag inte till sedan innan.
 
VINA MAIPO 
Odlingområde: Chile, 
Smak: Gröna äpple och päron
Druva: 65% chardonnay, 20% pinot grigio och 15% riesling
Passar till: Fisk och skaldjur

Hello hello


 
 
Igår var det visst Tulpanens dag?!! Omöjligt att hålla koll på alla olika dagar, kanelbullensdag, pepparkakansdag, våffeldagen , kramens dag m.fl. Hittade en sida med alla Tema-dagar för 2013, finns här
 
Hoppas ni sovit bra och är redo för att göra något roligt av denna kalla och vita onsdag. 
 
Har planerat att köra ett strykepass efter jobbet idag, får se hur kroppen mår idag . 
Igår och i måndags ville det sig inte alls, var tvungen att avbryta träningen efter 30 minuter i måndags.
Det gäller att lyssna på kroppen. 
 
Kram / Vera 
 

Leyda

 
Vännerna i lördags hade med två olika vita viner som serverades till laxen. Alltid lika roligt att testa nya viner. Detta vita från Chile tyckte jag var väldigt gott och lätt. 
 
Leyda
Odlingområde: Chile, Leyda Valley
Smak: Päron och citrus
Druva: Saauvignon Blanc
Passar till: Fisk och skaldjur

Lax på spenatbädd

 
Vi hade en rejäl laxbit över sen i lördags som inte var tillagad eller tillpiffad på något sätt. Igår vända vi på laxen och körde skinsidan uppåt. Detta receptet går även bra att göra med portions förpackad lax.  
 
Lax på spenatbädd
4 personer 
 
ca 1 - 1,5 kg laxfilé
300 gram hackad spenat, tinad 
1 st röd lök 
ca 2 dl pinjenötter 
1 dl mozzarella (kan uteslutas) 
0,5 st citron + saft från 0,5 citron 
citronpeppar, salt 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Smörj en ugnssäker form. 
Skala och hacka löken. Blanda lök, spenat, pinjenötter och mozzarella i en skål. 
Bre ut blandningen i formen och lägg laxen på spenatbädden. 
Dela citronen och ringla över saft från 0,5 st citron. Skiva och dela den andea delen av citronen och lägg på laxen. 
Strö över salt och citronpeppar. 
In i ugnen i mitten i ca 20-25 minuter. 
 
Servera med potatismos, sallad och hummersås. Recept på hummersås hittar du här. 
 
 
 

Vi älskar vardagen ..

 
Igår bäddade jag ner mig i soffan under min mysiga filt med senaste numret av Isabellas och en kopp Roobios Te. 
Tycker tidningen Isabellas har en bra blandning av dukning, pyssel, idéer, inredning och mattips. Och även bra tips på vad som är aktuellt just nu när det gäller blommor, trädgård och odling. 
Måste hålla med om deras "slogan" på tidningen, "Vi älskar vardagen!"
För även om helgerna är så otroligt mysiga så är vardagarna helt perfekta. Njuter och älskar livet som aldrig förr. 
 
Plockade fram mina våriga bordstabletter från Hemtex som jag fyndade förra året och drömmer mig bort till värme och vårkänsla. 
 
 
 

Kalis

 
Vårt fredags vin blev ett vitt vin från Italien. Vinet passade utmärkt till vår torsk. Ett väldigt lätt och friskt vin. 
 
Kalis
Odlingområde: Sicilien, Italien 
Smak: Houng och melon
Druva: 70% Chardonnay 30% Grillo
Passar till: Fisk och skaldjur 
 
 

Ugnsbakad torsk med purjolök och tomat

 
 
I fredags plockade vi fram de sista torskfiléerna efter Fredriks fångst under 2012. Har inte ätit torsk på fler, fler år och nu tycker jag det är gott igen. Det kan inte bli mycket enklare än så här.. Snabba fisken! 
 
Ugnsbakad torsk på Veras sätt:
 
2st torskfiléer
citronpeppar, salt 
3 dl vispgrädde 
300 gram philadelphiaost
2 msk vitt vin 
1 msk fiskfond 
ca 1 dl strimlad purjolök
6-8 st cocktailtomater
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Smörj en ugnssäker form, lägg i fisken. Strö över citronpeppar, salt och strimlad purjolök.
Dela tomaterna och lägg på fisken. 
Koka upp grädde och philadelphiaost i en kastrull. Smaka av med vitt vin och fond. 
Häll såsen över fisken. 
Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills fisken är klar. 
 
Servera med kokt potatis eller som vi gjorde ångkokta morötter och potatis. 
 
 

The world is ....

 
Godmorgon på er, hoppas ni sovit gott!! 
 
Då var det en ny vecka igen och nya utmaningar väntar runt hörnet. Denna veckan kommer det troligtvis att hända mycket i mitt och Fredriks liv. Väntar med spänning =) 

Hel laxsida i ugn med mozzarella och spenat

 
Middag igår bestod av hel laxsida med ett smarrigt täcke av spent, mozzarella, bacon som toppades med en hummersås. Serverades med potatismos och en enkel sallad. Här är receptet: 
 
Hel laxsida i ugn med mozzarella och spenat. 
6 personer
 
1 st hel laxsida ca 2 kg 
500 gram packat hackad spenat, fryst (låt det tina en stund innnan du börjar)
150 gram riven mozzarella 
2 st paket bacon 
citronpeppar, flingsalt 
 
Hummersås:
8 dl vispgrädde 
5 dl creme fraiche
1 st Campbells hummersoppa 
0,75 dl vitt vin 
1-2 msk fiskfond 
citronpeppar, salt 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Ringla över lite smör på ett ugnssäkert fat, lägg på laxen. 
Strö över citronpeppar och salt. 
Lägg på den tinade spenat och strö över mozzarella. 
Klipp baconskivorna och stek det i en torr stekpanna. Låt det ligga på hushållspapper en stund innan du strö det över laxen. 
Koka upp vispgrädde och creme fraiche i en kastrull. 
Vispa ner hummersoppan och vin. Låt det koka upp. 
Rör ner fonden och smaka av med citronpeppar och salt. Ta ev. i lite mer fond. 
Häll lite av såsen över fisken. Resten sparar du för servering. 
Sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter. 
 
Servera med potatismos, hummersåsen och en sallad. 
 
 
 

Amerikansk äppelpaj

 
 
 
 
 
 
 
Igår bjöds det på Amerikansk äppelpaj till efterrätt, roligt att testa något nytt istället för den vanliga smulpajen. Hade passat bra att blanda i lite rostade nötter tillsammans med de steka äpplena. 
Körde på Leilas recept men tog bort ingefära. 
 
Amerikansk äppelpaj
 
150 gram smör
4 dl vetemjöl 
1/2 dl florsocker (fast nästa gång hade jag nog sötat min deg lite mer med t.ex. strösocker) 
1 sk ägg 
1/2 msk vatten 
 
Fyllning: 
8 st äppel, vi körde på Royal Gala 
saft från 1 st citron 
6 msk strösocker 
ca 4 msk kanel 
 
1 st ägg och lite mjölk 
råsocker
 
Gör så här:
Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och kärna ur äpplena och skär äpplena i klyftor.
Lägg äpplena i en skål och tillsätt citronsaft. Blanda.
Stek äpplena lite mjuka i smör med strösocker och kanel i två stekpannor eller i två omgångar.
Häll upp äpplena på en tallrik och låt det svalna.
Dela mördegen i två delar, den ena delen lite större än den andra.
Lägg den större degbiten på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en cirkel, cirka 30 cm i diameter.
Rulla upp degen på kaveln och rulla ut den igen över en pajform som harlöstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck försiktigt ner degen längs kanten och det som blir hängande över kanten låter du bli kvar.
Fyll pajformen med de stekta äpplena.
Kavla ut den mindre degbiten till en cirkel som är ca 25 cm i diameter.
Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla utkanten av degen.
Lägg över det mindre locket.
Nyp ihop skarven med fingrarna och skär sedan av den deg som hänger över kanten.
Ställ pajformerna på ett galler och pensla hela locket med äggblandningen och strö över råsocker.
Stick små hål i locket och grädda äppelpajen i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter tills pajen är gyllene.
 
 
 

Dukning i vitt

 
 
 
Igår hade vi vänner över på middag. Det bjöds på ugnsbakad lax med täcke av spenat och mozzarella, till efterrätt blev det amerikansk äppelpaj med vaniljglass. Jag hade dukat med vitt tema.
Våra nya fina tabletter från Hemtex, vattenglas och tallrikar från IKEA, vinglas från Iittala och servetter från ICA selection. Enkel och stilren dukning.  
 
Recept på laxen och äppelpajen kommer under dagen/kvällen.
 
 

Söndagsmorgon

 
Godmorgon!!
Sovmorgon, surdegsbullar från mormors bageri och en kopp cappuccino = min härliga söndagsmorgon. 
Idag ska vi på lunch hemma hos min goa mormor och även hjälpa henne med lite tekniska saker. ♥ 
Älskar tulpaner och speciellt vita tulpaner, köpte två buketter igår på Gustav efter träningen. Vi fick en fin bukett med tulpaner av våra vänner igår, så nu är vårt hem är fyllt med vita tulpaner. Nu går vi mot vår och förhoppningsvis lite varmare väder. (Fast just nu snöar det lite)
 
Hoppas ni får en mysig avslutning på helgen!
 

Lördagkväll

 
Min lördag startade som vanligt med ett pass på Forum och det känns i hela kroppen.. Härligt !! 
Sen har det varit städning, tvättning och fix inför kvällen. Laxen ska snart förberedas och efterrätten är redan i ugnen. En lite kik på hur dukningen ser ut, fler bilder kommer imorgon (om jag hinner). Nu är det hög tid att fixa till sig, plocka fram kläder och sminka sig. Ev. locka håret om tiden finns. 
 
Hoppas ni får en super mysig lördagskväll. ♥
 
Kram / Vera 

Enchiladas med köttfärs

I onsdags efter träningen så var det Fredrik som stod för maten, det blev Enchiladas med köttfärs. Sa igår att vi hade gjort Burritos men det är ju helt galet fel, hur tänkte jag där ?? Det är ju Enchiladas som vi åt. 
 
 
Enchiladas med köttfärs 
 
1 paket tortillasbröd 
500 gram nötfärs 
0,5 dl tomatpure 
1 dl chilisås 
1 st röd lök 
2 st vitlöksklyftor 
svartpeppar, salt 
ca 250 gram riven ost 
 
Gör så här: 
Skala och finhacka löken
Bryn färsen i en stekpanna med smör, lägg i löken och låt det steka med färsen en stund. 
Rör ner tomatpure och chilisås. Pressa i vitlöksklyftorna. 
Smaka av med svartpeppar och salt. 
Fördela ca 3 msk köttfärs på varje tortillabröd. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en ugnssäker form. 
Strö över osten. (Kan även ringla över lite chilisås)
Gratinera i ca 15-20 minuter eller tills osten är smält. 
 
 

En Quiz om mat

 
Kan ju inte passa bättre till mig!! Fick detta roliga spelet av fina E igår när jag var där. Här ska det spelas, kanske redan ikväll?? Tack vännen ♥
 
 

Chorizogryta

 
Korv, korv och ännu mer korv. Märks att jag är väldigt förtjust i korv. Det är enkelt och blir alltid gott. Det är kanon smidigt att slänga ihop en korvrätt när man har ont om tid eller inte ork att göra  någon avancerad maträtt. Perfekt blir då en chorizogryta!  
 
Chorizogryta 
2 pers
 
200 gram chorizokorv 
0,5 st röd paprika 
0,5 st gul paprika 
2 st morötter 
1 st gul lök 
2 st vitlöksklyftor 
1,5 dl vatten 
0,5 dl chilisås
1 st buljongtärning, kött 
1 st burk krossade tomater 
 
Gör så här: 
Skala och skiva löken & morötter. Stek i en stekpanna med smör tillsammans med korv. 
Ta upp korven och dela den i bitar. Lägg korv, lök och morötter i en kastrull. 
Häll i krossade tomater och chili sås. Låt det koka upp. Pressa i vitlöksklyftor. 
Häll i vatten och smula ner buljongtärningen.  Dela paprikan i bitar och lägg i grytan. 
Låt grytan puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
 
Servera med ris eller couscous. Och gärna med en sallad. 
 
 

Vår lilla "odlingsbänk"

 
Godmorgon! 
 
Här är Fredriks fina lilla odling. Lime i mitten och citron i de yttre krukorna. Detta är små kärnor som nu växt tills sig ordentligt och har blivit placerade i små krukor i sovrummet istället för deras lilla växthus som bestått av en plastpåse. 
 
Efter jobb ska jag iväg till Hammars Park för en mysig kväll med min underbara vän och kanske lite bebismys =) 
 
 
 

Planering

 
Tog med mig vårens schema efter dagens strykepass med Fredrik. Ska man testa något nytt eller ska man hänga kvar i det gamla vanliga som BodyStep, Spinning, Cxwork och BodyCombat??!! Combat och Cxwork är två av mina favoriter, det bästa och roligaste träningen enligt mig. 
 
Sitter och fryser som bara den, har tagit på mig mina gosiga morgontofflor, en halsduk och den tjockaste tröjan. Sen en kopp Chai Latte och lite planering inför vårens träning. Är sjukt taggad!! Hoppas nu på att kunna hålla samma tempo hela våren och gärna hela året =) 
 
Innan läggdags blir det 20minuter på spikmattan, den bästa avkopplingen! 
 
 

Ugnsbakad falukorv med 3st fyllningar

 
 
 
 
 
 
 
I måndags efter träningen blev det ugnsbakad falukorv med 3st olika fyllningar, till det blev det couscous med rödlök och tomat sen machesallad. Falukorv tycker jag är så himla gott, korv stroganoff. Ohh vad sugen jag blev på det igen. Får nog bli korv stroganoff snart !!( Recept finns här.)  När vi gjorde falukorven i måndags valde vi att fylla den med vad jag tycker är det vanligaste = senap, lök och tomat. Fyllning nr 2 blev tomatpure och soltorkade tomater och fyllning nr 3 blev äpple och lök. Här är receptet: 
 
Ugnsbakad falukorv: 
 
500 gram falukorv
svartpeppar
 
Fylling nr 1: "Vanliga" senap, tomat och lök 
Ca 5 msk fransk senap 
1 st tomat 
1 st gul lök 
100 gram riven ost 
 
Fyllning nr 2: Tomatpure och soltorkade tomater
Ca 5 msk tomatpure 
1 st burk soltorkade tomater 
100 gram riven ost 
 
Fyllning nr 3: Äpple och lök 
1st äpple vi tog Royal Gala 
1 st gul lök 
100 gram riven ost 
 
Gör så här: 
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Ta av skinet på korven. Skär djupa snitt i korven, inte hela vägen ner utan ca 2/3 delar.
Lägg i en ugnssäker form. 
 
Nr 1: 
Skiva tomaten och lägg i snitten på korven. 
Skala och skiva löken och lägg bredvid tomatskivan. 
Bre på ett lager med senap. 
Strö över ost och svartpeppar. 
 
Nr 2: 
Bre tomatpure i snitten på korven, lägg i en soltorkade tomat i varje snitt. 
Strö över riven ost och svartpeppar. 
 
Nr 3: 
Dela och ta ut kärnhuset ur äpplet. Skiva äpplet i tunna skivor. Lägg i snitten på korven. 
Skala och skiva löken. Lägg bredvid äppleskivan. 
Strö över ost och svartpeppar. 
 
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. 
 
Servera med couscous (rödlök, cocktailtomater och couscous, gott i gott, gott!!) och en sallad. 
 
 
 

Njut

 
Tjoohoo! 
Onsdag och snart är det helg igen. Nu på morgonen ska jag till läkaren för att ta en titt på mina leverfläckar och ev. ta bort någon eller rättare sagt skrapa bort. 
 
Igår njöt jag med en massa tända ljus, flera koppar te och en härlig stund på spikmattan. 
 
Hoppas ni får en kanon onsdag. 
Njut av dagen! 
 

Varma mackor med svampstuvning

Recepetet på varma mackor med svampstuvning som vi åt i söndags. Ingen söndagsmiddag direkt fast vad gör det? Brukar försöka göra något lite extra på helgerna men ibland har man inte alltid tiden för det, som i söndags. 
 
Varma mackor med svampstuvning 
 
6 st skivor formfranska 
250 gram champinjoner 
3 dl mjölk 
25 gram smör 
3 msk mjöl 
några droppar soja för färg och lite smak 
2 st vitlöksklyftor 
salt, peppar 
Ca 12st skivor ost
 
Gör så här: 
Skiva svampen och stek med en klick smör i en stekpanna. Skala och pressa i vitlöken. 
Smält smöret och rör ut mjölet i en kastrull.
Droppa i lite soja och rör om.
Smaka av med salt och peppar.
 
Bre ett lager med smör på brödskivorna och fördela sedan stuvningen över skivorna. 
Lägg på valfritt antal skivor med ost. 
Grädda i ugnen på 200 grader tills osten smält och fått fin färg. 
Strö över lite svartpeppar innan servering. 
 
Jag gjorde en snabb sallad med lite machesallad och coctailfrukt. Somrigt och super gott! 
 
 

Wonderful Thuesday

 
Good Morning! Rise and shine! 
 
Känns i kroppen att man är igång igen med träningen efter lite jullov. =) Fast jag tyckte vi var rätt duktiga att ta oss till gymmet under jullovet.. Får se om jag ska sätta upp något mål eller bara se var man hamnar...
 
Är ensam hemma ikväll då Fredrik ska jobba sent. Kan vara rätt skönt ibland. Pintos och jag, en massa bus och lek. ♥ Lite god mat, en massa tända ljus och kanske en bok eller kokbok..
 
Nu dags att åka iväg till jobb. Love it!! 

Rocca Sangiovese

 
Detta vinet fick jag i julklapp och igår korkade jag upp vinet till köttbullar fyllda med mozzarella och basilika. Ett lätt och väldigt gott rödvin. 
 
Rocca Sangiovese 
Odlingområde: Sicilien, Italien 
Smak: Mogna frukter
Druva: Sangiovese 
Passar till: Pasta

Köttbullar med mozzarella och basilika + tomatsås

 
 
Här kommer receptet på lördagens middag. Köttbullar fyllda med mozzarella och basilika. Vi har testat det en gång innan och det är riktigt gott. Ett bra alternativ till vanliga köttbullar. Och enkelt är det också!! Otroligt smidigt att steka köttbullarna i ugnen. 
 
Köttbullar med mozzarella och basilika 
 ca 3-4 pers.
 
700 gram nötfärs
25st basilikablad 
3 dl riven mozzarella 
salt, peppar, vitpeppar 
1dl mjölk 
0,5 dl ströbröd
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Låt mjölk och ströbröd svälla i en skål i ca 10 min. 
Lägg färsen, hackad basilika, riven mozzarella i en bunke och blanda.
Blanda ner ströbröd och mjölk.
Forma färsen till bullar.
Stek dem snabbt i en stekpanna med en klick smör. Tills de fått en fin färg.
Lägg köttbullarna i en smord ugnssäker form.  
Låt köttbullarna stek i ugnen i ca 10 min. 
 
Tomatsås med sting: 
1 burk krossade tomater
3 st vitlöksklyftor
0,5 röd chili 
1 msk matlagningsvin 
0,5 msk flytande honung
salt, peppar 
 
Gör så här: 
Koka upp de krossade tomaterna i en kastrull. 
Skala och hacka vitlöken grovt. Finhacka chilin. Lägg vitlök och chili i kastrullen. 
Tillsätt honung och matlagningsvin. 
Smaka av med salt och peppar. 
 
Klart att servera! 
 
 
 

En fråga till nyblivna föräldrar och gravida..

Vänner ska komma över på middag till oss nästa lördag. Tänkte läsa igenom lite på nätet vad man inte får äta när man är gravid. Men jisses där finns en uppsjö med sidor. Gör ett försök att fråga här istället. Vad får man äta och inte äta? Får man äta lax?? Går spenat och bacon bra?? 
 
Tack !! 
 
Update: 
 
Har fått svar av vänner och släkt. Så nu har jag lite mer koll på vad som kan äta och ej. 
Tack för hjälpen! 

Våren flyttar in

 
Var iväg en runda nu på dagen. En sväng till blomsterlandet för att köpa blommor till mitt kontor och sen för att se om jag hittade någon liten växt som ska stå på min fina Day Home bricka. Men det verkar väldigt svårt. Vet precis hur jag vill att det ska se ut... Som alltid annars! 
Sen blev det en runda till Emporia. Hittade söta tabletter på Hemtex med söta snödroppar. Nu börjar våren så smått att flytta in i alla butiker. Nu är det bara vårkänslan ute som saknas!! 
 
Nu blir det städning och tvättning, sen blir det varma mackor med svampstuvning till middag.Ingen direkt söndagsmiddag men vad gör det?? Gott är det iallafall!  Ska försöka hinna att lägga in receptet på middagen igår, Spagetti med köttbullar som jag fyllde med riven mozzarella och basilika
 
 

Concannon

Detta vita vin från Kalifornia drack vi i fredags till vår kycklinggryta. Ett gott och väldigt fylligt vin som passade utmärkt till kyckling. Chardonnay är en av våra favoriter när det gäller druvor. 
 
 
Concannon
Odlingområde: Central coast, California 
Smak: Vanilj och apelsin 
Druva: Chardonnay 
Passar till: Fisk och fågel 
 
 
 

Sunday morning

 
Godmorgon! 
 
Den planerade morgonpromenaden blev inställd, känner inte för att gå ut när det regnar. Har träningsvärk sedan igår så får se om jag hoppar över träning helt och hållet idag eller om jag sticker iväg till gymmet senare. 
 
Matsedeln för veckan är skriven.. och så även inköpslistan. Snart dags att bege sig till Emporia.Ja, idag också:)
 
Hoppas ni får en kanon bra söndag!! 

Just me

 
Snart dags att sätta igång med maten, älsklingen är lite sjuk här hemma. Får se vad jag hittar på för något, fick ett lite önskemål om köttbullar med mozzarella och basilika. En favorit i repris =) 
 
Dags att byta om till leggings och t-shirt. 
 

Fika med mamma

 
Tidigare idag hämtade mamma mig sen körde vi till Emporia för fika och lite mamma & dotter tid. Självklart som alltid när vi fikar så blir det Chai Latte och en scones. =) Tyvärr var sconesen väldigt torr och tråkigt!!
Det är en klassiker med Chai och scones och vi behöver knappt fråga varandra vad vi ska ha. Sen gick vi runt lite i butikerna och shopping får vänta till allt med REA är borta från alla  butikerna. 
 
 

Kycklinggryta

Denna kycklinggrytan blev det till middag igår, vi älskar vitlök och det märks väldigt tydligt i detta receptet. Vitlök är så gott, passar till nästan allt. 
 
 
Kycklinggryta 
2 personer 
 
2st kycklingfiléer 
400 ml kokosmjölk 
1 tsk röd currypasta 
1 tsk kycklingfond konc. 
1 st gullök 
6 st vitlöksklyftor 
1 st röd paprika 
6 st cocktailtomater
salt, peppar, curry 
 
Gör så här: 
Skär filéerna i bitar och bryn dem i en stekpanna med smör. Krydda med salt, peppar och curry. 
Lägg bitarna i en kastrull. Skala och dela löken i klyftor. 
Häll i kokosmjölk och currypasta, låt det koka upp. 
Tillsätt fonden. Krossa 3 st vitlöksklyftor, lägg i kastullen. Pressa i 3 st vitlöksklyftor. 
Dela paprikan i bitar och lägg i tillsammans med cocktailtomater efter ca 10 min. 
Smaka av med salt, peppar och paprika. Låt koka i ca 10 minuter tills kycklingen är färdig. 
Servera med ris och sallad. 
 
 
 
 

Stenbock 2013

STENBOCKEN ca 22/12 – 20/1 

 

KÄRLEK

Du skördar stor framgång hos vänner och du har en given plats på fester och i umgänge med din familj. Du är liksom en klart lysande stjärna som man gärna vill ha i sitt umgänge just för att du håller alla som lika viktiga. Du är envis nog för att se till att den som ditt hjärta vill tillhöra får de rätta signalerna från dig. Den som är fri kan komma att göra ett kärleksfullt möte under en resa. Du tillhör de stabil trogna och du ser i din vän en stabil kärlek värd att bygga vidare på under året. Ditt år ger dig många stunder att kärleksfullt kramas och du känner dig trygg med din vän.

 

EKONOMI

Det här året kan vara början för något nytt inom arbetslivet och det kan vara genom något som du själv skapar. Är det så att du sysslar med att inreda eller idéskapa så är du årets vinnare. Du är mycket ambitiös och du tjänar ibland andra på ett sätt som sliter på din egen hälsa. Kanske skulle du unna dig en stunds avkoppling i en teatermiljö där du kan finna din energi i arbetsliv på nytt igen. Du har ett sparsamt sätt och det här året bygger din ekonomi än starkare och man kan säga att du börjar bygga dig en ”råge” på din ekonomi. Det är du värd!

 

SPEL

Vill du testa ett spel så prova stryktipset men även sifferspel som Keno eller lotto kan gå bra.

 

LYCKOSIFFRA: 7

 

Ska mitt år se ut såhär? Ja en del kan nog stämma in om det blir så som det i nuläget är planerat. 

Detta hittade jag på Hemmets journals hemsida. Du hittar det här!!! 


Wallenbergare med potatismos, lingonsylt och ärtor

Igår stod det Wallenbergare på matsedeln. Serverades med potatismos, lingonsylt och ärtor. 
 
Wallenbergare med potatismos, lingonsylt och ärtor. 
4 personer 
 
Wallenbergare
600 gram kalvfärs 
4 st äggulor 
1 1/2 dl vispgrädde 
vitpeppar, salt 
ca 2 dl ströbröd 
 
Gör så här: 
Blanda alla ingredienserna förutom ströbröd i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp. Forma färsen till biffar ca 3 cm höga. 
Vänd dem i en skål med ströbröd. Stek i stekpanna med en klick smör på låg värme, ca 4 minuter på varje sida. 
 
Servera med lingonsylt och potatismos 
 
Potatismos
 
10 st potatisar 
2 msk smält smör 
vitpeppar, salt ev. riven muskotnöt 
 
Gör så här: 
Koka potatisen. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. 
Häll av vattnet ur kastrullen med potatis. Pressa potatisen genom en potatispress. 
Häll i det smälta smöret, vispa med en elvisp till önskad konsistens. 
Smaka av med salt, vitpeppar och ev. lite riven muskotnöt. 
 
Lingonsylt
 
1 liter lingon 
1 dl vatten 
3 dl syltsocker 
2 dl strösocker 
 
Gör så här: 
Rensa och skölj bären. 
Koka lingonen med vatten i ca 5-10 minuter. Ta bort skummet. 
Rör ner strösocker och syltsocker. Låt sylten koka ett par minuter. 
Häll ner den varma sylten i glasburkar, sätt på lock. 
Förvara sylten kallt. 
 
 
 
 
 

Happy Friday

Denna fina blomma fick jag i födelsedagspresent i veckan, en lite försenad present. 
 
Jaha, då var det fredag igen, rätt skönt med en kort arbetsvecka efter lite semester. En mjuk start..... 
Träning imorgon på morgonen, som det brukar på lördagar. Sen blir det släktkalas för hela slanten. 
 
 
Happy Friday !! 

Rensat

Ikväll fick jag rensat bland mina nagellack, var inne  en snabb runda på Åhlens innan jag gick hem. Blev väldigt sugen på ett köpa ett nytt nagellack. Fast när jag väl stod där visste jag inte vad jag var sugen på , vilka lack jag hade hemma. Bestämde mig istället för att rensa bland mina nagellack. Sagt och gjort! Nu är det fint som snus bland nagellacken.
 OPI nagellack är grymma.. Finns många andra bra märke när det gäller nagellack men OPI är ett av de bästa tycker jag. 
 

Måste tipsa!!

 
Testa testa !!
När du känner att en liten otrevlig röd prick(begynnande finne) är på G, sätt på en *overnight spot* när du går och lägger dig.Vips! Försvinner över en natt. Kan ju inte bli bättre. !!
Köpte dessa "klistermärke" på Åhlens innan nyår och har nu handlat två nya paket, så att man kan ha på lager om det skulle dyka upp någon tråkig finne igen. Själv tyckte jag att dessa var väldigt bra, Priset var också bra, endast 29 kr.

Födelsedagsfirande

Mamma hade dukat fint som vanligt. Och så presentberget längst bort =) 
 

 
 
Igårkväll var det middag och födelsedagsfirande för lillebror. Mamma bjöd på supergod middag,( måste be om receptet!!!) och en farligt god efterrätt. Till helgen blir det mer kalas =) 
 
 

Grattis !!

Martins fina tårta förra året =) Hmm... vilket är hans favoritlag??!!
 
 
Idag är det min lillebrors dag!! Ikväll blir det middag och presenter, till helgen blir det kalas. 
Grattis till dig världens bästa lillebror, ses snart!!  
 
 

Kalvrulle med rödvinssky och potatisklyftor

 
Var iväg i veckan och hittade en väldigt fin köttbit, kalvrulle. Kalvrulle information från Scan.se Kalvrullen sitter mellan ytterlår och innanlår. Den är mörare än nötrullen och kan användas som kalvstek eller skivas tunt till schnitzlar eller stekas i lite tjockare skivor. 
Vi valde servera köttet med rödvinssky, potatisklyftor och stekt svamp. 
 
Kalvrulle med rödvinssky och potatisklyftor 
2-3 personer
 
Kalvrulle: 
600 gram kalvrulle 
salt, peppar, torkad rosmarin 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Hetta upp en stekpanna med en klicka smör. Krydda köttbiten med salt, peppar och rosmarin. 
Bryn snabbt kalvrulle runt om, tills köttet fått en fin färg. 
Stick in stektermometern i den tjockast delen av rullen. Stek i ugnen till innertemp. är 70 grader. Låt köttet vila en stund innan du skär upp det i bitar. 
 
Potatisklyftor: 
5 st potatisar 
1 st rödlökar 
10 st vitlöksklyftor 
3 st morötter 
olivolja, salt, peppar 
 
Gör så här: 
Tvätta potatisen noga och dela i klyftor. Skala och klyfta rödlöken.
Skala vitlöken. Skala och dela morötterna. 
Lägg allt i en ugnssäker form, ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. 
Ev. lite krydda som basilika, salladskrydda eller chili. 
In i ugnen på 200 grader i 45-50 minuter. Tills potatisen är mjuk. 
 
Rödvinssky: 
1 dl rödvin 
1 st rödlök 
2 dl vatten 
0,5 msk köttfond, konc. 
0,5 msk råsocker 
Maizena 
 
Gör så här: 
Skala och hacka rödlöken i grova bitar. Hetta upp en kastrull med en klick smör. 
Stek rödlöken och häll i vinet. Låt puttra i ca 10 mintuer.
Tillsätt vatten, råsocker och köttfond. 
Smaka av med salt och ev. lite svartpeppar. 
Sila bort rödlöken. Red med maizena om du vill ha den lite tjockare. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon

 
Godmorgon!! 
Då var semestern över och dags för jobb igen. Dags att kicka igång 2013 på riktigt!! Inga fler dagar då man kan sova till kl. 10-11 nu är det allvar!! Träning, kärlek, mat, vänner, fest, familj, resor och jobb. 
 
 

Chokladmuffins med italiensk maräng

 
Chokladkladdkakmuffins med italiensk maräng 
ca 12st 
 
Chokladkladdmuffins
100 gram smör 
2,5 dl strösocker 
2 st ägg 
2 tsk vaniljsocker 
5 msk kakao 
2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Smält smöret i en kasrull och låt det svalna. 
Vispa ägg och socker poröst. 
Blanda bakpulver, mjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke. 
Rör ner mjölblandningen med ägg och sockret. 
Rör sen sakta ner det smälta smöret. Blanda ordentligt. 
Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt. Fyll till 3/4 delar. 
Grädda muffinsen i ca 10 minuter i nedre delen av ugnen. 
Låt svalna. 
 
Italiensk maräng av Roy Fares 
4 st äggvitor 
3/4 dl vatten 
2 1/2 dl strösocker 
 
Gör så här: 
Lägg äggvitorna i en bunke. 
Koka upp socker och vatten i en kastrull till 121 grader. 
Under tiden vispar du äggvitorna till ett riktigt fast skum. 
Häll sedan i sockerlaget i en tun stråle medans du vispar med elvisp på hög hastighet. 
Vispa till marängen har svalnat och känns lagom hård. 
Spritsa marängen på muffinsarna och bränn av med en gasbrännare. 
 
Färdigt för servering. 

Chokladfondant

 
Chokladfondant 
4 pers 
 
150 gram mörk choklad 
100 gram smör 
2 st äggulor
1 st ägg 
0,5 dl strösocker 
 
100 gram frysta hallon 
1 msk strösocker 
 
vaniljglass 
 
Gör så här: 
Vispa socker, äggulor och ägg poröst. 
Finhacka chokladen. Smält smör i en kastrull. Dra kastrullen från plattan/värmen. Lägg ner den hackade chokladen och låt den smälta i smöret. Blanda ordentligt så att allt blandas. 
Häll ner äggblandningen i chokladen. Rör ihop till en blank och fin smet. 
Smörj formarna och ställ på ett galler. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 6-7 minuter. De ska vara kladdiga i mitten och hårda på kanterna. 
Låt fondanterna svalna något innan du stjälper upp den på assietter. 
Pudra fondanten med florsocker och servera med hallonsås och vaniljglass.
 
Hallonsås
Koka upp hallonen och socker i en kastrull. 
 

Vårt nyår 2013

Fördrinken

Jag 

 

Värdparet! 
 
Det årliga fotot som jag alltid vill ha med mina tjejer. Saknade Emelie!! =) Det tar vi nästa år. 
 
Jag och Fredrik 
 
 

Hello 2013

 
Sitter i soffan och har lite ont i mitt huvud, laddar in bilderna från igår. En kanon kväll med vänner och underbara små barn. Det var länge sen jag lekte så mycket och roligt var det! 

RSS 2.0